Dodaj do ulubionych

"Karmienie" skóry

05.09.09, 15:59
Zrobiłam ostatnio porzadki w szafce z kosmetykami i znalazlam kilka rodzajów kremów. Drogeryjne, apteczne dla skóry dojrzałej i dla dzieci Generalnie misz masz Ostatnio wogole nie uzywalam kremów ewentualnie krem dla bardzo suchej, atopowej skóry atopra pod makijaż. No i od pewnego czasu zaczelam to zmieniac, po umyciu twarzy nakladam przed snem co noc inny krem. Rano wstaje z zupelnie nową skórą- minimalne zmarszczki zniknęly skóra jest tak gładka że jestem sama w szoku, dobrze nawilżona. Nie bylo tego efektu kiedy co noc stosowalam ten sam krem. Generalnie fajne uczucie kiedy wieczorem czuje ze skóra az "zjada" kremik z powierzchni. Czyli wydaje mi sie ze oprócz regularności ważne jest aby skóry nie przyzwyczajać do jednego kremu przez dłuższy czas a stosować kremy wymiennie nawet codziennie. wtedy skóra co noc dostaje inne składniki i bierze z kremu to co jest jej akurat potrzebne. Jak widze jak moja skóra wszystko chłonie dochodze do wniosku ze chyba bardzo ją zaniedbalam, choc zawsze byla bardzo ładna i zdrowa bez przebarwien i zmian. Fajnie "nakarmić" swoją skórę :) Co sądzicie ?
Obserwuj wątek
    • sloneczna.dziewczyna Re: "Karmienie" skóry 05.09.09, 19:35
      A jakie było pytanie?
      • ada062 Re: "Karmienie" skóry 05.09.09, 21:29
        Pewnie jeśli przez jakiś czas nie używałaś w ogóle żadnych
        kosmetyków, to skóra chłonie wszystko jak gąbka:) Ale chyba nie
        najlepszym rozwiązaniem jest smarowanie twarzy przypadkowymi
        kremami. Wspomniałaś jednak, że masz suchą skórę. Ja niedawno
        kupiłam sobie krem Keranorm, który może nie jest pięknie opakowany,
        ale za to wystarczył tydzień i suchość skóry zniknęła od jak ręką
        odjął.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się