blanszetka
05.09.09, 15:59
Zrobiłam ostatnio porzadki w szafce z kosmetykami i znalazlam kilka rodzajów kremów. Drogeryjne, apteczne dla skóry dojrzałej i dla dzieci Generalnie misz masz Ostatnio wogole nie uzywalam kremów ewentualnie krem dla bardzo suchej, atopowej skóry atopra pod makijaż. No i od pewnego czasu zaczelam to zmieniac, po umyciu twarzy nakladam przed snem co noc inny krem. Rano wstaje z zupelnie nową skórą- minimalne zmarszczki zniknęly skóra jest tak gładka że jestem sama w szoku, dobrze nawilżona. Nie bylo tego efektu kiedy co noc stosowalam ten sam krem. Generalnie fajne uczucie kiedy wieczorem czuje ze skóra az "zjada" kremik z powierzchni. Czyli wydaje mi sie ze oprócz regularności ważne jest aby skóry nie przyzwyczajać do jednego kremu przez dłuższy czas a stosować kremy wymiennie nawet codziennie. wtedy skóra co noc dostaje inne składniki i bierze z kremu to co jest jej akurat potrzebne. Jak widze jak moja skóra wszystko chłonie dochodze do wniosku ze chyba bardzo ją zaniedbalam, choc zawsze byla bardzo ładna i zdrowa bez przebarwien i zmian. Fajnie "nakarmić" swoją skórę :) Co sądzicie ?