Dodaj do ulubionych

Klocki Lego,Chicco, Fisher price czy Mega blocks

18.07.04, 17:30
Bardzo interesuje mnie wasze zdanie na temat powyższych klocków?

U nas chyba na początku najbardziej sprawdziły się Lego Primo.Szczególnie te
okrągłe, grzechoczące.Mamy chyba już z 15 nieszczęsnych biedronek.

Potem troszkę bawiliśmy się Mega blocks.Bardzo dobrze się je nakłada.

A teraz jest fascynacja Chicco ale tymi największymi - Maxi.
Jednak strasznie one obłażą.Też macie takie wrażenie? Cieżko mi je utzymać w
czystości.

Fisher price stolik slużył głównie do wchodzenia, klocki zaś do
rzucania.Spokojnie moglibyśmy się bez niego obyć.Klocki z nadrukiem bardzo
szybko się scierają w moim odczuciu.

A Lego duplo? Niestety moj 2 latek nie umie sie nimi bawic choc na pudelku
jest napisane od 1,5 roczku.

A jak jest u Was?
Obserwuj wątek
    • micz73 Re: Klocki Lego,Chicco, Fisher price czy Mega blo 18.07.04, 18:22
      Krzysio (2,5) bardzo lubi duplo, zwłaszcza figurki, autka itp. - budowanie z
      klocków klasycznych kształtów przerasta na razie jego wyobraźnię. (Na imieniny -
      za tydzień - dostanie zestaw z konikiem i dziewczynką - mam nadzieję, że mu
      się spodoba, tylko ciiiii).
      Mamy też mega blocks, ale nimi zaczął się bawić dopiero niedawno: buduje auta,
      tzn. na jednym podwoziu układa w różnych konstelacjach klocki do swojej
      wysokości, i wtedy są "duzie ata" :-)
      pozdrawiam
      Magda
      • r345 Re: Klocki Lego,Chicco, Fisher price czy Mega blo 18.07.04, 19:35
        A juz myslalam ze moj tylko taki "nie-duplowy".
        Figurkami i samochodami bawi sie bardzo chetnie.

My tez niedlugo mamy imieninki.Wszystkiego najlepszego dla Krzysia.
        Czy mowisz o tym zestawie:
        www.klockilego.pl/index.php?kod=4683&grupa=56&strona=4
        Tez mi sie podoba i jest w rozsadnej cenie ale nie widzialam go jak dotad
        jeszcze w sklepie.
        Napisz jak sie podobal prezent.
        Jeszcze raz wszystkiego naj.
        • micz73 Re: Klocki Lego,Chicco, Fisher price czy Mega blo 18.07.04, 19:58
          tak, to ten zestaw, tyle że ja go w makro trafiłam za 20 zł :-) już jakiś czas
          temu i zapobiegliwie nabyłam :-) A na wyprzedaży w tesco ostatnio dokupiłam
          kasetę VHS Lilo i Stitch za 10 zł, więc mam fajny prezent za niedużą kwotę :-)
          Zna Twój maluch tę bajkę? Ciekawa jestem, czy będzie się Krzyśkowi podobać...
          Magda
          • r345 Re: Klocki Lego,Chicco, Fisher price czy Mega blo 18.07.04, 21:34
            Oj lubie takie promocje.
            Ja w Macro kupilam kiedys kubelek Duplo za niecale 30zł.
            Bajeczki nie znamy.Widzialam tylko reklamowki i uwazam ze jest calkiem calkiem.
            Uroczy jest ten stworek.
            Jutro bede w poblizu Tesco to wejde- moze jeszcze bedzie.
            Niestety jesli chodzi o vhs to moj maluch jest monotematyczny.Moglby na okraglo
            ogladac Mysie.

• madziurex Re: Klocki Lego,Chicco, Fisher price czy Mega blo 18.07.04, 21:58
              Zuzia (16 mies.) na urodziny dostała duży wózek z megablocks'ami - układa
              namiętnie, klocki łatwo się nakładają, ale jak na mój gust ZBYT łatwo (przy
              wyższych budowlach wszystko się sypie), w wózku wozi lalki i misie, albo sama
              jest wożona :).
              Bardzo długo na topie były u niej duplo (te z grzechoczącą biedronką, pszczołą
              itd). ale teraz już jej nie interesują - chyba za proste.
              Oprócz tego Zuzia układa z tatą lego technik - podaje elementy, bardzo
              zaabsorbowana :)(sama na razie nie moze - klocki są za malutkie, łatwe do
              połknięcia).

• dz_joanna Re: Klocki Lego,Chicco, Fisher price czy Mega blo 20.07.04, 19:56
                No właśnie. To samo zastrzeżenie mam do Mega Blocks. Za łatwo wchodzą i w
                efekcie często się nie trzymają. Z Lego nie miałam nigdy tego problemu. A
                szkoda, bo Mega B. też mają różne fajne zestawy.
    • monaza Re: Klocki Lego,Chicco, Fisher price czy Mega blo 23.07.04, 16:21
      U nas (Jasiek ma rok i 9 miesięcy) najlepiej egzamin zdały Mega Bloksy w wózku,
      do dzis się nimi bawi, a cały czas dokupujemy dodatkowe zestawy np. komplet
      ciężarówek lub samochodów sportowych z wymiennymi nadwoziami, ludziki. Wózek
      służy też często do innych celów ... w zależności od jego weny!
    • micz73 imieninowe Duplo 26.07.04, 09:30
      hej,
      no, już po imieninach. Klocki Duplo z serii Lego Ville okazały się rewelacją.
      Oprócz zestawu z konikiem Krzyś dostał jeszcze trochę większy z zielonym
      traktorem z przyczepą. Był zachwycony, zapakował konika na przyczepę, resztę
      poupychał gdzie się dało i jeździł po różnych nawierzchniach w domu i ogródku.
      Wieczorem zasypiał z laleczką od konika (Beatką :-) a ludzik od traktorka to
      dziadzio Beatki :-)) w rączce - pewnie jest teraz gdzieś pod łóżkiem ;-)
      Aha - Lilo i Stitch generalnie się podoała, ale wg mnie to jest dla trochę
      starszych dzieci niż "niecały" trzylatek. Myślę, że zrozumiał z 10% i trochę
      się bał, za to w bajkę wciągnęła się 14-letnia siostra ;-) Dostał też kasetę
      Toy Story - i ta bajka bardziej do niego przemawia, stwierdził nawet, że jego
      zabawki też w nocy rozmawiają :-)
      Ale się rozpisałam...
      Magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka