Dodaj do ulubionych

kiedy odpowiedź?

04.03.04, 07:12
3 dni temu, zadałam pytanie pani doktor, na które do tej pory nie otrzymałam
odpowiedzi, a bardzo mi zależało na czasie. Moje pytanie: co ile, pani
doktor "pokazuje" się na forum? Chociaż moim zdaniem powinno to być
codziennie.
Mirela
Obserwuj wątek
    • maga102 Re: kiedy odpowiedź? 04.03.04, 08:42
      To prawda, pani doktor znów się opuściła w odpowiedziach..........
      Wcześniej, po naszej nagonce, wszystkie posty miały znaczek eksperta,a teraz
      już żaden z górnych postów.
      Po prostu na panią doktor nie można liczyć......
    • an_ni Re: kiedy odpowiedź? 04.03.04, 10:05
      jesli potrzebujesz pilnej odpowiedzi to idz do lekarza

• martulinek Re: kiedy odpowiedź? 04.03.04, 20:54
      Zgdzam się z moją przedmówczynią. Pani doktor działa tu charytatywnie. Według
      moich obserwacji, stara się odpowiedzieć na pytania w czasie weekendu i to
      oczywiście nie na wszystkie, bo wątki non stop się powtarzają. Może sprawdź w
      wyszukiwarce, czy przypadkiem problem, który Ciebie dotyczy nie został już
      wyjaśniony.
      Natomiast jeśli dręczy Cie coś pilnego i według Ciebie poważnego to przede
      wszystkim powinnaś się umówić ze swoim lekarzem i tyle.
      • mirelak Re: kiedy odpowiedź? 05.03.04, 12:34
        nie interesuje mnie, czy ta pani działa tu charytatywnie, czy nie, jeśli nazywa
        się to forum z ekspertem, to oczekuję że mi ten ekspert odpowie. Jeśli chodzi
        o odpowiedź dla moich dwóch przedrozmówczyń, to właśnie "poszłam" do lekarza, a
        ten lekarz mnie olał, brzydko mówiąc. Nie potrzebowałam, żeby mnie ta pani
        zbadała, ale odpowiedziała na pytanie.
    • neti87 Re: kiedy odpowiedź? 05.03.04, 12:37
      A niby dlaczego Pani doktor ma być codziennie? Czy to pogotowie?????
      Przecież ta kobieta pracuje! Idźcie do niej do gabinetu.
      • mirelak Re: kiedy odpowiedź? 05.03.04, 14:53
        a niby czemu nie miałaby być codzinnie, skoro Portal działa 24 godziny, nie
        wymagam, żeby ta pani siedziała cały czas na internecie i odpisywała, ale żebym
        dostała odpowiedź przynajmniej w ciągu 24h, a skoro nie ma czasu odpisywać, to
        jaki sens żeby to forum się nazywało "z eksprtem", skoro ten ekspert pojawia
        się kiedy mu się podoba, albo jak ma czas, co może być "wiecznym nigdy".
        A jakbym chciała iść do gabinetu, to bym nie zadawała pytania na tym forum.
        Ludzie naprawdę nie wkurzacie.
      • mirelak Re: kiedy odpowiedź? 05.03.04, 14:54
        a niby czemu nie miałaby być codzinnie, skoro Portal działa 24 godziny, nie
        wymagam, żeby ta pani siedziała cały czas na internecie i odpisywała, ale żebym
        dostała odpowiedź przynajmniej w ciągu 24h, a skoro nie ma czasu odpisywać, to
        jaki sens żeby to forum się nazywało "z ekspertem", skoro ten ekspert pojawia
        się kiedy mu się podoba, albo jak ma czas, co może być "wiecznym nigdy".
        A jakbym chciała iść do gabinetu, to bym nie zadawała pytania na tym forum.
        Czy naprawdę nie rozumiecie o czym piszę?
    • neti87 Re: kiedy odpowiedź? 05.03.04, 15:07
      opanuj się Dziewczyno! Jak Ci się nie chce wybrać do lekarza to Twoja sprawa.
      Nie wyżywaj się tutaj i nie rozładowywuj swoich frustracji. Tak jak pisałam to
      nie jest pogotowie. Ktoś ma dobrą wolę, żeby odpowiadać na pytania i to robi.
      Najpierw może zajrzyj do wyszukiwarki. Jak ktoś zadaje 100 razy to samo pytanie
      to nie ma sensu 100 razy odpowiadać. A jak masz super poważny problem to do
      lakarza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • pia.ed Re: pretensje 05.03.04, 22:11
        Ciesz sie, ze ktos CHCE pracowac charytatywnie.
        Dzis do rzadkosci naleza ludzie ktorzy robia cos bezinteresownie.
        Zamiast wyladowywac swoje frustracje na pani doktor, ciesz sie ze taka
        mozliwosc w ogole istnieje.
    • martini_very_bianco Re: kiedy odpowiedź? 05.03.04, 22:21
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=10530574&v=2&s=0 i to jest jeden
      z wielu wątków dotyczący tej sprawy. podtrzymuję swoją opinię z poprzedniej
      dyskusji
      • doomicella Widziałyście pita pani doktor? 06.03.04, 17:25
        Skąd ta pewność, że Pani doktor pracuje tu charytatywnie? Macie wgląd w
        zeznania podatkowe pani doktor? Ale nawet gdyby to była praca społeczna to
        wygodniej by było gdyby podano jakieś konkretne dni gdy ekspert odpowiada na
        pytania.
        Do lekarza może iść każda z nas, a jednak korzystamy wszystkie z takiego
        dobrodziejstwa jakim jest forum z ekspertem.
        • kalinosia Re: Widziałyście pita pani doktor? 06.03.04, 21:07
          A ja nie będę oceniać . Napisze tylko tyle, iż jestem uczestnikiem forum
          onkolinku (forum działa troszkę inaczej, wysyla się maile na grupę dyskusyjną).
          Tam charytatywnie pomaga (udzielając odpowiedzi) 4 lekarzy. Wysyłasz "list" i
          tego samego dnia masz odpowiedź (często nawet za parę minut, czy godzin).
          Bardzo wyczerpującą odpowiedź z poradami , słowami wsparcia i td.Oczywiście tam
          jest mniej uczestników niż na tym forum no i sprawy są poważniejsze. Niemniej
          jednak, kazdy z tych lekarzy codziennie odpisuje i wkładają w swoje odpowiedzi
          wiele serca. Ja rozumiem Panią doktor, chociaż rzeczywiście mogłaby troszkę
          częściej TU wpadać, skoro podjęła się takiego zadania. Ja osobiście jeszcze mam
          jedno malutkie zastrzeżenie do odpowiedzi Pani Doktor. Czasem Pani Monika
          odpowiada bardzo zdawkowo, jednym słowem, jednym zdaniem. Często w jednym wątku
          dziewczyny pytają np. o 2 sprawy, a Pani Doktor wyjaśnia jedną, tak jakby do
          końca nie przeczytała wątku. Często odpowiada tak, że niewiele własciwie się
          dowiedziałyśmy i dalej mamy wiele wątpliwości. No ale to moje odczucia.
          Pozdrawiam was dziewczynki i Panią Doktor-aga
          • doomicella Forum onkolinku 07.03.04, 10:11
            Kalinosia, czy mogłabyś podać adres tego onkolinku? Mam taki problem ogólnie
            uważany za wstydliwy. Ja jednak pokonałam tę barierę i zgłosiłam sie do lekarza
            POZ. Mam wrażenie, że nie potraktował mnie poważnie. Najpewniej z racji mojego
            wieku, bo to schorzenie dotyka zazwyczaj ludzi powyżej wieku średniego. No
            właśnie z a z w y c z a j nie oznacza, że nie dotknie kogoś młodszego. Pewne
            objawy utrzymują sie i nie mam pomysłu kogo mogę o to spytać. A na prywatne
            leczenie nie mogę sobie pozwolić. Pozdr.
            • kalinosia Re: Forum onkolinku 07.03.04, 14:13
              hej, mogę Ci podac oczywiscie (www.onkolink.pl), ale Onkolink to forum dla osób
              dotknietych chorobą nowotworową i ich rodzin. To nie jest forum ogólne, gdzie
              mozna zapytac o kazde schorzenie. To forum i wogole strona poswiecona wyłącznie
              nowotworom. pzdr-aga
    • kalinosia Re: kiedy odpowiedź? 06.03.04, 21:16
      Aha, dodam jeszcze jedno. Jakieś 3 tyg temu zamieściłam TU wątek dot. mojej
      cioci, która wykryła u siebie jakiegoś guzka w pochwie. Czyli sprawa moglaby
      sie wydawac powazna chyba. Dwa razy "wyrzucałam" tego posta na przód. Niestety,
      nie dostałam żadnej odpowiedzi sad.2 tyg temu zamieszczałam posta dot. mojej
      osoby, też nie dostałam odpowiedzi sad Oczywiście nie będe sie 'wściekać" na
      Panią Doktor, bo wiem, ze jej odpowiedzi to tylko uprzejmość z Jej strony, ale
      jednak...
    • lilith76 Re: kiedy odpowiedź? 07.03.04, 01:03
      to forum przypomina mi ortodoksyjny kraj muzułmański, gdzie kobieta przychodzi do ginekologa mężczyzny owinięta od stóp do głów i rozmawia z nim za pośrednictwem męża. lekarz nie ma mozliwości zobaczyć nawet jej twarzy, co dopiero zbadać pacjentkę i postawić diagnozę. tu jest tak samo.
      skoro nie ma się zaufania do jednego lekarza w realu to szuka się kolejnego aby skonsultować diagnozę.
      można się też wysilić i nauczyć korzystania z archiwum - w czasach studenckich szperanie w bibliotece jakoś nie sprawiało paniom trudności.
      jeśli coś jest za darmo i jest się anonimwym to łatwo być rozszczeniowym. może zażyczycie sobie wizyt domowych.

forum działa jak widać, szwankuje, ale to nie hot line waszej ulubionej telefonii komórkowej.
    • beatty Re: kiedy odpowiedź? 07.03.04, 22:51
      Jestem tu od niedawna ale zauważyłam,że rzeczywiście mało jest wątków na które
      odpowiada ekspert. Np. na forum kosmetyki dzieciece prawie każdy wątek ma
      odpowiedź eksperta a to znaczy że komus zalezy i ma czas.
      • justy1 Re: kiedy odpowiedź? 08.03.04, 00:10
        a ile postów jest na forum kosmetyki dziecięce? ile postów dziennie sie tam
        pojawia?
        zreszta tamta ekspertka też juz powoli ma dosyć powtarzających się pytańnp. o
        kwasie bornym- na razie odsyła do swoich strszych odpowiedzi, zobaczymy, co
        będzie potem.
      • pia.ed Re: KOSMETYKI 08.03.04, 01:23
        Pewnie komus zalezy na SPRZEDAWANIU KOSMETYKOW DZIECIECYCH, to sie wysila...
        • mirelak Re: KOSMETYKI 08.03.04, 08:54
          A czy Wy wszystkie przemądrzałe, zadałyście sobie choć trochę trudu, żeby
          sprawdzić jakie zadałam pytanie pani doktor? Jeśli nie, to nie marnujcie mojego
          czasu (muszę czytać wasze przemądrzałe komentarze). Sprawdzałam wszystkie lata,
          taki temat się nie pojawił, a jeśli ktoś znalazł, to bardzo proszę o namiary.
          Mirela
    • neti87 Re: kiedy odpowiedź? 08.03.04, 09:07
      Tak zadałam sobie tyle trudu i wiem, że pytasz o to jakie tabletki
      antykoncepcyjne masz brać po porodzie. Powiem Ci tylko tyle, że ja bez wizyty u
      lekarza, że zdecydowałabym się tak po prostu na tabletki, nawet gdybym je już
      wczesniej brała. Piszesz, że do lekarza nie możesz się dostać...Myślę, że nie
      tylko Ty masz taki problem skoro chcesz skorzystać z lekarza tzw. bezpłatnego w
      przychodni. Piszesz też, że taką receptę może Ci wypisac lekarz rodzinny, ale
      przeciez ten nie zdada Cię ginekologicznie i nie wie zbyt wiele nt. leków
      anykoncepcujnych, które Ty dobrze tolerujesz, a które nie. Więc co Ci
      pozostaje? Wizyta u ginekologa.
      Poza tym mam naprawdę silne wrażenie, że problem brania pigułek po porodzie był
      tu wielokrotnie poruszany. I mam wrażenie, że wolisz narzekać niż się wysilić.
      Nazywasz wszystkich przemądrzałymi, a ja mam Twoje uwagi w nosie, wiesz. Bo mam
      nadzieję, że się całkiem zniechęcisz i coraz mniej będzie na tym Forum osób
      takich jak Ty!
      • mirelak Re: kiedy odpowiedź? 08.03.04, 10:48
        u ginekologa byłam 2 miesiące temu i było wszystko ok, lekarza powiedział że
        jeżli zdecyduję się brać tabletki to nie ma żadnych przeciwskazań, nie
        zapytałam się go niestety, czy po porodzie mogę brać te same tabletki. A
        wolałabym nie zmieniać, bo te mi najbardziej pasowały. Żałuję, że dałam się
        wciągnąć do waszej słownej przepychanki. Z pytania zrobiła się awantura. I nie
        lubię jak ktoś mnie obrzuca epitetami nie znając mnie, przeważnie każdy sądzi
        po sobie. A zanim zadałam pytanie, sprawdziłam czy taki temat był poruszany i
        niestety nie znalazłam, a to czy mi wierzysz (neti87) nie obchodzi mnie, poza
        tym nikt ci nie każe odpowiadać na moje pytania, a z twojego tonu wnioskuję że
        robisz mi łaskę, ja nie zadałam pytanie tobie, ale lekarzowi, ewentualnie
        moderatorowi (jak często odpowiada lekarz). Więc jeśli masz mi tak odpowiadać
        to lepiej daj sobie spokój.
        • beatty Re: kiedy odpowiedź? 08.03.04, 11:49
          wiem od mojego lekarza, że podczas karmienia można stosować jedynie tabletki
          jednoskładnikowe, bo te nie hamują laktacji. Te tabletki to np. Cerazette.
          Wpisałam w wyszukiwarkę i wyskoczyło kilka wątków. Spróbuj, moze to cos pomoże.
          • kalinosia Dziewczyny,przestańcie na siebie "krzyczeć"! 08.03.04, 13:46
            To forum jest po to, abysmy sobie wzajemnie udzielały rad,pomagały a nie
            krzyczały na siebie. Ze zwykłego pytania powstała "awantura". Chyba każda z nas
            ma prawo pisać, co czuje i to nie oznacza, ze musi być odrazu mieszana z
            błotem! Ja też uważam, że skoro Pani Doktor podjęła się takiego wyzwania, to
            rzeczywiście mogłaby częsciej TU zaglądać (moze nie codziennie,bo rozumiem, ze
            praca lekarza jest pracą ciężką, ale chociaz co drugi dzien), bo znakomita
            większośc pytań pozostaje niestety bez odpowiedzi. Ja sama ostatnio nie
            uzyskałam odp. P. Moniki na 2 swoje pytania (zadałam je ok. 3 tyg. temu :0(), a
            wyrzucałam je ze 2 razy na przód, aż wkońcu sobie odpuściłam, bo ciągle
            pozostawały bez echa!pozdrawiam Was ciepło - aga
        • ariana1 Re: kiedy odpowiedź? 08.03.04, 15:29
          mirelak napisała:

> u ginekologa byłam 2 miesiące temu i było wszystko ok, lekarza powiedział że
          > jeżli zdecyduję się brać tabletki to nie ma żadnych przeciwskazań, nie
          > zapytałam się go niestety, czy po porodzie mogę brać te same tabletki. A
          > wolałabym nie zmieniać, bo te mi najbardziej pasowały. Żałuję, że dałam się
          > wciągnąć do waszej słownej przepychanki. Z pytania zrobiła się awantura. I
          nie
          > lubię jak ktoś mnie obrzuca epitetami nie znając mnie, przeważnie każdy sądzi
          > po sobie. A zanim zadałam pytanie, sprawdziłam czy taki temat był poruszany i
          > niestety nie znalazłam, a to czy mi wierzysz (neti87) nie obchodzi mnie, poza
          > tym nikt ci nie każe odpowiadać na moje pytania, a z twojego tonu wnioskuję
          że
          > robisz mi łaskę, ja nie zadałam pytanie tobie, ale lekarzowi, ewentualnie
          > moderatorowi (jak często odpowiada lekarz). Więc jeśli masz mi tak odpowiadać
          > to lepiej daj sobie spokój.

A ty za kogo się uważasz?! Za pępek świata?! Bo na podstawie twoich wypowiedzi
          i twojego tonu mam wrażenie ,że jesteś bezczelną smarkulą , w gorącej wodzie
          kąpaną, której wszystko się należy, nic jej nie interesuje , oprócz czubka
          własnego nosa. Aż trzy dni czekałaś na odpowiedź? Doprawdy
          współczuć.....Zazwyczaj dziewczyny czekają około tygodnia , a poza tym liczą
          nie tylko na odpowiedź p. doktor , ale też innych forumowiczek. Inny lekarz cię
          olał? A nie potrafiłaś się z nim tak wykłócić jak tu na forum?
          I jeszcze jedno: jak nie lubisz jak cię ktoś obraża, to ty nie obrażaj jego.
          Sama zaczęłaś wyzywać nas od przemądrzałych i sama rozpętałaś tę awanturę.
          Spadaj stąd jak ci to forum nie odpowiada!
          • mirelak Re: kiedy odpowiedź? 09.03.04, 07:34
            Do ariany1: 3 dni czekałam i się nie doczekałam, terez mija przeszło tydzień i
            prawdopodobnie się nie doczekam, na pomoc innych uczestniczek forum liczyłam,
            ale żadna chyba nie znała odpowiedzi na moje pytanie, ani nie znałaza tego wątku
            wcześniej. CZytaj uważniej, bo mylisz wątki. A jak na razie to inni od jakiegoś
            czasu rzucają tu "mięsem". Mam 27 lat i nie wiesz co przeżyłam już w swoim
            życiu, więc "bezczelną smarkulę" i "pępek świata" zostaw sobie dla siebie.
            Jeśli ktoś tu jeszcze zajrzy, to proszę o nie ciągnięcie tej głupiej
            przepychanki, odpowiedziałam po raz ostatni Arianie1, bo użyła mocnych słów do
            osoby, której w ogóle nie zna. Proszę tylko o odpowiedź czy ktoś zna odpowiedź
            na moje pytanie, czy po ciąży mogę brać takie same pigułki w moim przypadku
            Femoden, acha nie karmię już piersią, dlatego już zaczęłam brać pigułki, ale
            chciałam tylko potwierdzić, że to jest ok.
            Dzięki za każdą pomoc.Mirela

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka