Dodaj do ulubionych

Nadżerka i partner?

01.06.04, 21:58
Mam nadzerke od jakiegos czasu i przez ten caly czas wspolzyje z partnerem.
Teraz mam zamiar ja wyleczyc. Pytanie jest takie: jak juz ja wylecze to czy
znowu nie nabawie sie jej od partnera???
Obserwuj wątek
    • annuczek Re: Nadżerka i partner? 02.06.04, 09:17
      A kto Ci nagadał, że nadżerki nabawiłaś się od partnera lub, że możesz sie nią
      od niego zarazić? To nie jest zakażenie bakteryjne ani grzybiczne. Wstukaj w
      wyszukiwarkę temat "nadżerka", "Wypalanie", "wymrażanie" lub coś podobnego - i
      znajdziesz wiele informacji zarówno na temat tego, czym jest nadżerka, jak i
      jakie są metody jej leczenia.
      • n_nadia Re: Nadżerka i partner? 02.06.04, 09:56
        nadzerka to nie grypasmile
      • urbanchaos Re: Nadżerka i partner? 02.06.04, 10:08
        jak najbardziej przez partnera może być!
        poczytaj :
        tongue_outrzyczyny i czynniki ryzyka:

Nadżerka może być spowodowana urazem przez kontakt (w trakcie używania
        tamponów, penetracji pochwy przez ciała obce), przez infekcje (wirusem herpes,
        wczesna kiła, długo niewymieniane tampony, poważne stany zapalne pochwy) lub
        przez działanie substancji chemicznych (środki plemnikobójcze zawarte w
        niektórych globulkach i piankach). Ryzyko wystąpienia nadżerki wzrasta z
        ilością partnerów seksualnych."
        to ze str.:
        pro-femina.com/nadzerka.htm

link :
      • gluusia Re: Nadżerka i partner? 02.06.04, 11:59
        Tak jak juz pisalam chce ja usunac i moj gin. zalecil mi jakas metode usuniecia
        jej plynem (pdb. Solcogynem ale nie jestem pewna), z tego wzgledu, ze jeszcze
        nie rodzilam i jest to najbezpieczniejsza metoda ale zarazem kosztowna bo
        300zl. (ale w tym momencie pieniadze nie sa wazne tylko zdrowie). I dlatego
        chce sie upewnic odnosnie partnera. Czytalam juz o nadzerce na tym forum ale
        nigdzie nie znalazlam info. odnosnie partnera. A raczej chodzilo mi o to, czy
        on mogl sie tego ode mnie nabawic. I czy po tym zabiegu nie bede musiala juz
        sie o to martwic.
        • urbanchaos Re: Nadżerka i partner? 02.06.04, 12:10
          Nadżerka to taka ranka
          partner może się zarazić grzybem,bakterią
          chyba nie czytałaś linku ?
          • gluusia Re: Nadżerka i partner? 02.06.04, 12:14
            moze faktycznie zbyt wybiorczo, ale to z tego wzgledu, ze jestem tym wszystkim
            troche przerazona. dzieki za info.
        • n_nadia Re: Nadżerka i partner? 02.06.04, 12:12
          Partner nadzerki sie nie nabawi, ale jezeli nadzerke u Ciebie wywolala jakis bakteria, jakis stan grzybiczy, to warto byloby, zeby i partner poddal sie leczeniu. Zapytaj o to lekarza, moze Twojemu partnerowi cos przepisze.
          • renpul Re: Nadżerka i partner? 02.06.04, 18:08
            POpieram. Często nadżerce towarzyszą stany zapalne (bakteryjne, grzybicze) i
            myślę, że autorka pytania o czymś takim myślała. Tak to już bywa, że u naszych
            partnerów te stany przebiegająbezobjawowo. Ale jak był stan zapalny to watro
            wziąć coś dla partnera - jakąś maść itp. To jużpowinien przepisać lekarz on wie
            co - na co podziała. Pozdrawiam
            • gluusia Re: Nadżerka i partner? 03.06.04, 12:31
              Dokladnie o to mi chodzilo. Dzieki za info. Przy najblizszej wizycie u gin. tak
              wlasnie zrobie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka