gluusia 01.06.04, 21:58 Mam nadzerke od jakiegos czasu i przez ten caly czas wspolzyje z partnerem. Teraz mam zamiar ja wyleczyc. Pytanie jest takie: jak juz ja wylecze to czy znowu nie nabawie sie jej od partnera??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annuczek Re: Nadżerka i partner? 02.06.04, 09:17 A kto Ci nagadał, że nadżerki nabawiłaś się od partnera lub, że możesz sie nią od niego zarazić? To nie jest zakażenie bakteryjne ani grzybiczne. Wstukaj w wyszukiwarkę temat "nadżerka", "Wypalanie", "wymrażanie" lub coś podobnego - i znajdziesz wiele informacji zarówno na temat tego, czym jest nadżerka, jak i jakie są metody jej leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
urbanchaos Re: Nadżerka i partner? 02.06.04, 10:08 jak najbardziej przez partnera może być! poczytaj : rzyczyny i czynniki ryzyka: Nadżerka może być spowodowana urazem przez kontakt (w trakcie używania tamponów, penetracji pochwy przez ciała obce), przez infekcje (wirusem herpes, wczesna kiła, długo niewymieniane tampony, poważne stany zapalne pochwy) lub przez działanie substancji chemicznych (środki plemnikobójcze zawarte w niektórych globulkach i piankach). Ryzyko wystąpienia nadżerki wzrasta z ilością partnerów seksualnych." to ze str.: pro-femina.com/nadzerka.htm link : Odpowiedz Link Zgłoś
gluusia Re: Nadżerka i partner? 02.06.04, 11:59 Tak jak juz pisalam chce ja usunac i moj gin. zalecil mi jakas metode usuniecia jej plynem (pdb. Solcogynem ale nie jestem pewna), z tego wzgledu, ze jeszcze nie rodzilam i jest to najbezpieczniejsza metoda ale zarazem kosztowna bo 300zl. (ale w tym momencie pieniadze nie sa wazne tylko zdrowie). I dlatego chce sie upewnic odnosnie partnera. Czytalam juz o nadzerce na tym forum ale nigdzie nie znalazlam info. odnosnie partnera. A raczej chodzilo mi o to, czy on mogl sie tego ode mnie nabawic. I czy po tym zabiegu nie bede musiala juz sie o to martwic. Odpowiedz Link Zgłoś
urbanchaos Re: Nadżerka i partner? 02.06.04, 12:10 Nadżerka to taka ranka partner może się zarazić grzybem,bakterią chyba nie czytałaś linku ? Odpowiedz Link Zgłoś
gluusia Re: Nadżerka i partner? 02.06.04, 12:14 moze faktycznie zbyt wybiorczo, ale to z tego wzgledu, ze jestem tym wszystkim troche przerazona. dzieki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
n_nadia Re: Nadżerka i partner? 02.06.04, 12:12 Partner nadzerki sie nie nabawi, ale jezeli nadzerke u Ciebie wywolala jakis bakteria, jakis stan grzybiczy, to warto byloby, zeby i partner poddal sie leczeniu. Zapytaj o to lekarza, moze Twojemu partnerowi cos przepisze. Odpowiedz Link Zgłoś
renpul Re: Nadżerka i partner? 02.06.04, 18:08 POpieram. Często nadżerce towarzyszą stany zapalne (bakteryjne, grzybicze) i myślę, że autorka pytania o czymś takim myślała. Tak to już bywa, że u naszych partnerów te stany przebiegająbezobjawowo. Ale jak był stan zapalny to watro wziąć coś dla partnera - jakąś maść itp. To jużpowinien przepisać lekarz on wie co - na co podziała. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gluusia Re: Nadżerka i partner? 03.06.04, 12:31 Dokladnie o to mi chodzilo. Dzieki za info. Przy najblizszej wizycie u gin. tak wlasnie zrobie. Odpowiedz Link Zgłoś