Dodaj do ulubionych

sucha skóra

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 12:43
Może mi pomożecie, generalnie mam strasznie suchą skórę, i wszystko z tym
związane tj,pękające pięty, skóra przy paznokciach. Ale najgorzej cierpię na
twarzy. 5 lat temu miałam koszmarne atopowe zapalenie skóry, od tamtego czasu
co jakiś czas mam czerwone, liszajowate, swędzące plamy. Potem ta skóra się
łuszczy. Ale nie przyjmuje żadnego kremu. Wszystko się po niej "ślizga" nie
mam czym się nawilżyć, bo z jednej strony musze uważać, żeby nie podrażnić
skóry z drugiej delikatne kremy jej nie ruszają. Może mi coś podpowiecie.
Obserwuj wątek
    • Gość: 2 Re: sucha skóra IP: 81.15.223.* 02.03.07, 12:46
      moze ktos pomoze na forum URODA
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=211
      • fiska1 Re: sucha skóra 02.03.07, 12:55
        Podobno kosmetyki La Roche-Posay są rewelacyjne. Ostatnio czytałam o kremie
        NUTRILIC - odżywczy krem regenerujący do skóry bardzo suchej. Cena jest trochę
        wysoka ok. 56zł za 40ml. Sama mam ten problem i chyba się skuszę.
    • Gość: acoto Re: sucha skóra IP: *.chello.pl 02.03.07, 21:51
      ja wyprowadziłam swoją twarz z takiego stanu używając szarego mydła - myj twarz chłodną wodą i szarym mydłem. Używałam zwykłego kremu nivea - takiego najprostszego. Później - już po wyleczeniu - a trwało to kilka tygodni - pomaga mi kreml'Oreala - happyderm dla suchej skóry. A generalnie - zasada im mniej kosmetyków na skórze tym lepiej. pozdrawiam
      • nat.ka Re: sucha skóra 02.03.07, 23:44
        tak, plus picie duzej ilosci wody
      • aga_ento Re: sucha skóra 03.04.24, 11:17
        Polecam serum z nanosrebrem i gliceryną roślinną firmy NANOBIO. Jak dla mnie działa cuda. Skóra jest nawilżona i dobrze zabezpieczona. Do tego można nakładać jeszcze jakiś krem, zeby wzmocnić efekt, bo nie ma zapachu.
    • Gość: gościówa Re: sucha skóra IP: *.entel.pl 04.03.07, 21:47
      Też miałam takie plamy na twarzy i nie mogłam sobie z nimi poradzić. Okazało
      się, że to jeden z objawów alergii na wiosne, jak wszystko zaczyna pylic. Pomogl
      Zyrtec, dodatkowo potem zaczelam wybierac lekkie kremy vichy i zwykle mydlo bez
      udziwnien.
      Pozdrawiam!
      • mel6 Re: sucha skóra 05.03.07, 02:26
        Zgadzam sie z przedmowczyniami . Jednak przy powaznych problemach trzeba
        organizm nawilzyc , natluscic od wewtnatrz witamina A+E Tez mialam taka skore
        sucha , az mnei swedziala , a nie mozna bylo sie podrapac .. Uzywalam oliwki po
        kazdej kapieli i warstwowo kremy nivea a na to dermosan lub masc z wit A.
        Jednak dopiero po wprowadzeniu diety optymalnej , organizm sie odzywil do tego
        stopnia ze skora sie zrobila ladnie odzywiona . Oczywiscie zaraz sie posypia
        gromy na diete optymalna . TO jest kazdego decyzja indywidualna . Na pewno
        warto odstawic slodycze , maczne , jesc wartosciowe produkty . Bez zmiany diety
        wit A+E dziala dobrze ale na krotko i potrzeba mega dawek . Pomagal mi tez tran
        I zwiekszenie ilosci oliwy z oliwek do salatek .
        • beatar9 capivit 05.03.07, 16:23
          capivit hydrocontrol-na mnie podziałał i skończył się problem suchej
          skóry,pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka