Dodaj do ulubionych

Bóle nóg

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.12, 08:28
Od jakiegoś czasu ciągle czuję bóle nóg. Wcześniej zdarzało się to sporadycznie, specyficzne rwanie czułam przy zmianie pogody. Jednak teraz bolą mnie właściwie przez cały dzień, czy to już żylaki czy co?? Moja mama ma, to może u mnie też początek, mam słabe krążenie (stale zimne dłonie i stopy a nawet łydki) w dodatku praca siedząca. Coś muszę zrobić, bo niepokoję się o dalsze skutki tego stanu. Zaczęłam łykać esceven (mam skłonność do naczynek). Już nawet śpię z uniesionymi wyżej nogami. Wątpię żeby jakieś kremy czy maści coś zdziałały.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość portalu Re: Bóle nóg IP: *.sds.uw.edu.pl 06.09.12, 18:51
      Brak magnezu?
      • aqua48 Re: Bóle nóg 06.09.12, 20:13
        reumatyzm.
    • Gość: lenija Re: Bóle nóg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.12, 10:19
      Przy braku magnezu to raczej chyba skurcze są? A u mnie jest to ból całych łydek, a nawet wyżej i raczej rozpierający. Ale swoją drogą braki magnezowe podejrzewając (stres, stres), też łykam sobie od jakiegoś czasu. I o dziwo przed zażywaniem nie miałam objawu typu drgająca powieka, a po - pojawiło się.
      Co do reumatyzmu, to nie jest czasem tak, że bolą stawy?
      Chcę złapać jakiś trop, żeby oszczędzić sobie niepotrzebnych wędrówek od lekarza do lekarza i z powrotem (no i te zawrotne terminy...). Bo chyba nie przesadzam z tym, że coś mi dolega i próbuję szukać przyczyny....?
      • marianne11 Re: Bóle nóg 25.09.12, 15:09
        Zrób sobie CRP i OB (lek. rodzinny może zlecić), a jak Cię stać i nie szkoda Ci kasy to antyCCP - by wykluczyć (mam nadzieję) RZS. Nie zawsze jest tak, że bolą stawy, czasem na początku choroby mogą to być "rozlane" bóle, z tego co wiem, choć oczywiście nie wiem tego na pewno. Ale w/w badania na pewno nie zaszkodzą (2 pierwsze wskażą na to, czy w organizmie toczy się jakiś stan zapalny, co w chorobach reumatycznych jest charakterystyczne)
        • paartycja Re: Bóle nóg 25.09.12, 15:37
          od kilku m-cy mam takie bóle nóg-rwące,kłujące,rozpierające,momentami przypominające nerwobóle.
          właśnie jestem w trakcie diagnozowania RZS-u sad
          • marianne11 Re: Bóle nóg 25.09.12, 20:06
            paartycja napisała:

> od kilku m-cy mam takie bóle nóg-rwące,kłujące,rozpierające,momentami przypomi
            > nające nerwobóle.
            > właśnie jestem w trakcie diagnozowania RZS-u sad

Paatrycja, ale bolą Cię stawy, kości - jesteś w stanie zlokalizować konkretne miejsce bólu czy są to bóle "rozlane"? Czy masz gorączkę i jeszcze jakieś inne objawy? Tak z ciekawości, w celach autoedukacyjnych pytam.
            • paartycja Re: Bóle nóg 25.09.12, 21:01
              bolą mnie kolana (strzelają),rwą łydki (bóle nocne) a ostatnio koszmarnie bolą mnie stopy-aż nie mogę chodzić.
              nie gorączkuję,nie mam opuchlizn-ale jestem ciągle zmęczona,nogi mnie "nie niosą",nie mam siły chodzić,bóle budzą mnie w nocy-nie mogę sobie znaleźć optymalnego ułożenia nóg.
              badana wstępne wyszły prawidłowe,za tydzień idę do reumatologa
    • ania.rene zrobić badania na 26.09.12, 09:11
      poziom wit b12

ja mam takie bole przy niedoborach, ktore musze uzuelniac domiesniowo raz w miesiacu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka