Dodaj do ulubionych

wpisujmy jakie tabletki bierzemy

26.07.09, 07:50
zacznijmy wpisywac jakimi tabletkami antykoncepcyjnymi jestesmy
leczone i komu jak sluza prawda jest taka ze niektore wplywa lepiej
na endo od drugich ja biore microgynon 3o wszystko super bole sie
zmiejszyly mozna powiedziec do minimum ale zaczely sie bole glowy
zrobimy liste
Obserwuj wątek
    • mariola19761 Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 27.07.09, 15:18
      biorę RIGEVIDON prawie 3 lata normalnie z 7 dniowymi przerwami ,
      czuję się swietnie ......a co najwazniejsze moja endo "spi"
      • jula1232 Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 27.07.09, 16:11
        Mercilon z przerwami
    • olka981 Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 31.07.09, 10:49
      biore tabletki o tym samym skladzie co ty Mariola jesli mnie glowa
      bedzie nadal bolec zmieniam na Mercilon bo czytalam ze ten
      progesteron w nich jest lepszy dla endo czy was tez glowa bolala na
      poczatku ?
    • km-mk-net Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 03.08.09, 21:58
      Yasmin od listopada,nic mnie wcześniej nie bolało i teraz też nic mi nie
      dolega,w maju torbiele się wchłonęły choć Ca125 nadal wysokie 65
      • mimi9949 Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 19.08.09, 11:29
        Cerazette od grudnia 2008. Czuję się swietnie, nie miesiączkuję.
        Pozdrawiam.
        • 1-agusia Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 20.08.09, 19:56
          Cilest od 4 miesięcy
    • bea20002 Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 29.08.09, 17:04
      KONTRACEPT z przerwami na 7 dni, od marca 2009r. Czuję się lepej
      bóle prawie zaniknęły. Nie mam innych dolegliwości typu ból głowy.
      Pozdrawiam:}
      • miliaa Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 09.09.09, 10:29
        ja biore marvelon i provere 10 bez przerw od 10 miesiecy, nie miesiaczkuje,
        bardzo dobrze sie czuje:) a endo nie rosnie...
        • daria-to-ja Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 25.02.11, 16:56
          ja biorę stediril30 od 4mies.ktoś bierze,jak się czuje?
    • olka981 Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 09.09.09, 11:56
      bierzesz to i to razem ? ja tez bralam tylko provere ale przytylam a
      ty ?
      • miliaa Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 30.09.09, 14:01
        a tu napisze, ze nie przytylam nawet kg wiecej:)
        • matmam Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 22.10.09, 22:04
          Cerazette i ciiii.........żeby nie zapeszyć;)
      • bea20002 Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 23.05.10, 08:54
        Bierze któraś z WAs YAZ?
        28 tabletek bez przerw. Jest dobrze ale boli mnie głowa podczas
        miesiączki. Jak reagujecie na te tabletki.
    • marika_mo Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 23.10.09, 14:01
      Zapraszam Was wszystkie na forum
      www.endometrioza.aid.pl
      • aneciamamawiki Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 23.05.10, 22:28
        ja bralam 8 miesiecy yasminelle - endo w bliznie po cc urosla pod
        koniec marca operacja i teraz po operacji biore yaz przez 28 dni
        niestety rowniez mam bole glowy ale do wyterzymania+ plus plamienia
        w czasie brania w momencie kiedy nie powinno ich byc ale daje czas 3
        miechy zeby sie organizmn przyzwyczail+ do tego pije moroznik
        kaukaski przyjmuje zastrzyki ovarium compositum i krople gynacoheel
        te ostatnie 3 leki od homeopaty.. pozdrawiam
        • agacik123 Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 02.02.11, 20:09
          Do aneciamamawiki, mam pytanie jak się czujesz i najważniejsze czy twoje endo zmniejszyło się choć trochę?
          • agacik123 Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 02.02.11, 20:21
            JA brałam prze 3-y miesiące MIDIANA, ale niestety chroniczne bóle głowy, plamienie przez pierwszy miesiąc, i huśtawka nastrojów. Ostatecznie endo nie zmalało a ja jestem zrozpaczona.
    • bogda1986 Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 04.07.10, 21:40
      Grawistat bez przerw - zadnych skutków ubocznych i endo sie
      zmniejszala
    • olka981 Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 05.07.10, 06:56
      to ciekawe ale i dobrze sie super czujesz bo ten Grawistat ma duzo
      dawke estogenow a mniej progesteron
    • sinking_stone Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 02.02.11, 20:51
      od 1,5 miesięcy jestem na Orgametrilu na drugą fazę cyklu, w sumie najlepiej mi służy, w miarę regularny cykl mam i najważniejsze koniec z upławami, które były naprawdę superuciążliwe, musiałam non-stop chodzić w pieluchach i ciągle miałam podrażnienia w pachwinach od tego. teraz tylko okres i żegnajcie pieluchy, no i najważniejsze od 2008 endo śpi:))))
      • stokrotka-12 Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 13.03.11, 20:33
        ja od ok. pol roku biore visanne. czuje sie po nich nie najlepiej. szczegolnie psychincznie i jestem strasznie nerwowa. rozstrojona hormonalnie... :/ a torbiel i tak mi nowa wyrosla... :(
    • olka981 Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 14.03.11, 12:44
      ja od roku nie biore tabletek tylko biore naturalny progesterone tydzien po okresie az do konca
      nic nie boli 99% nie odczuwan zadnego bolu zwiazanego z endonetrioza i rowniez biore witaniny szczegolnie wit.B6 I cynk i witanine E ktora reguluje tez estrogen
      na tabletka czulan sie zle i a endonetrioza i bol dalej byl
      ps. bralan te vissane tez sie zle czulan wrecznie okronie przestalan je brac po 4 tyg
      • figa79 Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 25.06.11, 23:18
        brałam yasmin, yaz, visanne, qlaire. nic nie pomaga, a po visanne wyrosło mi coś na macicy. mam nadzieję, że to tylko polip. za tydzień mi to wytną, to się dowiem. poza tym to ciągłe kołatanie serca przy visanne, zatrzymywanie wody, bóle głowy... i za to wszystko jeszcze dwie stówy miesięcznie musiałam zapłacic :/
        • lewana77 Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 25.06.11, 23:21
          Cerazette, od 3 lat z malymi przerwami na @, bez bolu, ale z plamieniami. Torbiel jest, troche rosnie.
        • endopacjentka Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 16.07.13, 14:30
          DO WSZYSTKICH DZIEWCZYN LECZĄCYCH SIĘ VISANNE I CIERPIĄCYCH NA BÓLE GŁOWY
          Mam 32 lata, od 5 lat leczę się na endometriozę, mam usunięty jeden jajnik z powodu torbieli endometrialnej, z drugiego jajnika miałam operacyjnie usuwaną torbiel, a obecnie przechodzę już drugą kurację Visanne i mam nadzieję, że tak jak poprzednia będzie ona pomyślnie zakończona. Piszę do Was ponieważ chciałabym się podzielić z Wami moimi spostrzeżeniami dotyczącymi leczenia hormonami, które niesie ze sobą wiele skutków ubocznych, ale na niektóre z nich udało mi się znaleźć rozwiązanie i o tym właśnie chciałam Wam powiedzieć. Moją największą udręką podczas leczenia hormonami były BÓLE GŁOWY, okropne, nieustanne, przeraźliwe BÓLE GŁOWY, które odkąd tylko zaczęłam brać środki hormonalne uniemożliwiały mi normalne funkcjonowanie. Brałam Zoladex, Diphelerine, następnie zapobiegawczo tabletki antykoncepcyjne Yasmine i przy każdym z tych leków największą moją bolączką były ogromne bóle głowy, z którymi nie potrafiłam sobie poradzić. Zgłaszałam te bóle mojemu lekarzowi, które twierdził, że na pewno nie jest to spowodowane hormonami (choć byłam pewna, że tak jest) i polecił mi zrobić wszelkie badania oraz leczyć się na migrenę. Zrobiłam wszelkie dostępne badania, aby znaleźć przyczynę bólów i środek zaradczy, w tym również tomografię głowy i rezonans magnetyczny, ale nic nie wskazywało na przyczynę bólów, więc w końcu postanowiłam na własną rękę przerwać leczenie zapobiegawcze Yasmine. Bóle głowy, tak jak się spodziewałam, ustąpiły i przez pewien czas również endometrioza nie powracała, nareszcie mogłam żyć w miarę normalnie;-) Nie trwało to jednak długo, gdyż po upływie kilku miesięcy znowu pojawiła się torbiel w jajniku.
          Kiedy entometrioza znowu powróciła, zaproponowano mi leczenie Visanne. Lekarze twierdzili, że jest to bardzo skuteczny lek, który może spowodować wchłonięcie się torbieli i zatrzymanie choroby. Pierwszą rzeczą o której pomyślałam były oczywiście BÓLE GŁOWY, ale w tej sytuacji nie miałam już wyjścia i zaczęłam brać lek według wskazań lekarzy. Po przyjęciu pierwszej tabletki, zaczęłam czuć się strasznie dziwnie, kręciło mi się w głowie, czułam duszności i kołatania serca, czułam się „nabuzowana”, pojawił się ogromny ból głowy i wieczorem trafiłam na pogotowie. Lekarz zmierzył mi ciśnienie i okazało się, że mam 200/130!!!!!! Powiedział, że lek który zaczęłam brać spowodował ten nagły skok ciśnienia i powinnam go odstawić. Oczywiście nie było możliwości odstawienia Visanne, a przy tym ginekolog upierał się, że Visanne nie mógł spowodować takiego skoku ciśnienie, gdyż na ulotce napisane jest, że Visanne może spowodować odwrotną reakcję – spadek ciśnienia. Jak widać u mnie reakcja była zupełnie odwrotna i ostatecznie przyjęto wersję, że będę kontynuować leczenie Visanne, a przy tym stosować leki na obniżenie ciśnienia. Visanne faktycznie okazało się skuteczne, torbiel wchłonęła się, a całe leczenie przebiegało bez uporczywych bólów głowy, które tak strasznie mi doskwierały. Cieszę się, że znalazłam w końcu przyczynę bólów i mogę je prawidłowo leczyć, ale do tej pory nie mogę zrozumieć, dlaczego żaden lekarz nie wpadł na to, żeby zmierzyć mi ciśnienie i że to może być przyczyną bólów. Dlatego jeśli u Was również występuje problem bólów głowy, być może spowodowane jest to wysokim ciśnieniem, więc proszę sprawdźcie to! W celu zapobiegania zakrzepicy dobrze jest stosować również leki na rozrzedzenie krwi, jak Acard oraz brać dużo magnezu na wspomaganie pracy serca.
          Życzę Wam wszystkim dużo zdrowia i wytrwałości w walce z tą okropną chorobą ;-)
          Endopacjentka
          • lewana77 Re: wpisujmy jakie tabletki bierzemy 23.07.13, 10:39
            Hej!
            Dziewczyny ja od brania Cerazette (non stop), przez kilka lat, nabawiłam się początków PNŻ (Przewlekła niewydolność żylna). Zwracajcie uwagę na nogi (kurcze, bóle)żałuję, ale musiałam odstawić antyki i znowu się zaczęło:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka