Dodaj do ulubionych

pryszcze na plecach

22.10.13, 18:56
Pomocy bo juz nie daje rady. Od 2 miesiecy pojawiaja mi sie bardzo bolace ropne pryszcze na plecach, bylam u lekarza dermatologa, dostalam antybiotyk w masci ale nic nie pomaga. mialam robiony wymaz na bakterie marsa? ale negatywny wynik. Bol jest nie do zniesiania. mam mala krostke na ramieniu a reka nie moge ruszyc. Porazka!!!
Obserwuj wątek
    • zatroskana07 Re: pryszcze na plecach 22.10.13, 19:25
      pomocy!!!!
    • Gość: qwerty Re: pryszcze na plecach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.13, 20:50
      A co konkretnie powiedzial lekarz?? Przyczyn może byc wiele od złej higieny, duszacych materiałów, które ci przytykaja pory skóry po hormony, które często daja o sobie znac własnie na plecach, szyi czy żuchwie.
    • horpyna4 Re: pryszcze na plecach 23.10.13, 12:51
      Wygląda mi to na trądzik; wyguglaj sobie "trądzik na plecach", może znajdziesz jakąś sensowną informację.

O ile sobie przypominam, to we wczesnej młodości też się z tym męczyłam. I najbardziej pomagał mi bardzo gorący prysznic, ale to nie oznacza, że każdemu pomoże.
      • zatroskana07 Re: pryszcze na plecach 23.10.13, 16:52
        lekarz powiedziala ze tradzik.... ale to jest straszne- przeciez musu cos pomoc...
    • zabkam Re: pryszcze na plecach 23.10.13, 17:48
      moje sprawdzone sposoby:
      1. porządny peeling - jeśli nie ma ropy, jeśli jest to nie robimy (najlepiej przygotowany w domu np. kawowy, solny albo cukrowy)
      2. miejscowo effaclar k albo effaclar duo
      3. miejscowo olejek tamanu
      4. ewentualnie jak już coś tam jest i nie chce wyjść to czarna maść też powinna pomoc

+ higiena osobista, ubrania z bawełny
    • marlenka1900 Re: pryszcze na plecach 14.01.14, 12:25
      Stosuj tabletki na trądzik z żelem. Mój zestaw zamówiłam taki jak opowiada dziewczyna z bloga pogromcapryszczy.pl tabletki nonacne oraz żel benzacne. Stosowałam kiedyś też antybiotyki 2 miesiące efekty były rewelacyjne tak się cieszyłam, lecz kiedy przestałam stosować wszystko wróciło...
    • headvig Re: pryszcze na plecach 21.01.14, 14:10
      miałam to samo a antybiotyki pogarszały tylko sprawę, miesiąc różnych maści, tabletek, a bolących pryszczy jeszcze więcej, w dodatku zostawiły mi piękne blizny. zniknęło jak ręką odjął, praktycznie z dnia na dzień, gdy dostałam od ginekologa lek na grzybicę - doustny Flukonazol (po antybiotykach dostałam grzybicy wiadomo gdzie). Lek zadziałał na cały organizm, podejrzewam, że te ropiejące na plecach pryszcze to była właśnie kandydoza w organizmie. wszystkie objawy się zgadzały. zrób sobie badanie na obecność Candidia.
      • lazy_lou Re: pryszcze na plecach 22.01.14, 03:04
        Mialam straszny tradzik po urodzeniu dziecka. Od rzuchwy po lokcie, koszmar. Teraz widze na zdjeciach, ze nie bylo az tak tragicznie, ale wtedy czulam sie z tym bardzo zle.

Skonczylam karmic i wzielam Izotek. Bralam dlugo bo minimalna dawka, ale od tego czasu mam swietna skore, pryszcze nie wracaja. Zaluje ze nie zrobilam tego wczesniej- uniknelabym blizn na dekolcie...

aha. benzacne jest do dupy wink

sprobuj smarowac sie acnederm. to kwas azaleinowy, ladnie zluszcza i leczy zmiany.
        po benzacne mam blizny i odbarwienia uncertain
      • jaszczur.ka_87 Re: pryszcze na plecach 22.01.14, 12:38
        To samo chciałam napisać. Od miesiąca stosuję dietę przeciwgrzybiczą i moje cera, jak również plecy i ramiona, oczyszczają się. Przede wszystkim znika cała masa podskórnych ropnych 'gulek' których nie było widać, a jedynie czuć np. podczas mycia. Denerwowało mnie to okropnie, ale teraz zostało może 40% tego, co było.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka