Dodaj do ulubionych

ja łysieje!!!

16.07.05, 01:43
dziewczyny,blagam napiszcie mi czy wy tez obserwujecie lysienie na glowie???od kad pamietam,zawsze wypadaly mi wlosy,ale teraz robia mi sie zakola na czole!!!!czy wy tez tak macie???jesli tak,to jak to tuszujecie???ja juz sobie nie radze z tym paskudztwem:((pozdrawiam was cieplutko
Obserwuj wątek
    • neelolo Re: ja łysieje!!! 16.07.05, 10:47
      mi nie robią się zakola, ale włosy wypadają wręcz garściami:(
    • mika261 Re: ja łysieje!!! 18.07.05, 13:41
      Pamietam ze dokładnie rok temu takze zaczęłam łysieć...włosy wypadłay mi garsciami przez około 4-5 miesięcy a efekt był taki że miałam prześwity na czubku głowy-dosłowonie...wyglądało to starsznie...co mi pomoglo?androcur i loxon2%.W pazdzierniuku włosy przestały wypadać, potem powoli odrastały-ścięłam je także odośc duzo.
    • tatiana8 Re: ja łysieje!!! 18.07.05, 19:53
      A'propos łysienia i loxonu. Czytałam, że on może powodować lub nasilać
      nadmierne owłosienie na twarzy.
      Miałam go kupić, bo też mi kiedyś wypadały, ale to mnie odstraszyło.
      Postaram się znaleźć linka z forom, gdzie to przeczytałam.

Pozdrawiam
      • tatiana8 Re: ja łysieje!!! 18.07.05, 20:07
        Podaję link, ale niestety teraz trzeba się tam logować. Tak czy inaczej polecam
        Wam to forum, jest świetne : www.lysienie.info/forum/index.php?
        sid=d3b7f0268c2904328f81460082fa5599

Dla tych, którym nie chce się logowac opowiem trochę: jedna kobieta została
        posiadaczka wąsów dzięki loxonie, innej wyrósł meszek na czole(ale nie jest
        pewna, czy go wcześniej nie miała). Składnik loxonu minimalnie przenika do
        krwooobiegu, jednemu meżczyźnie przyspiesza bicie serca, wzmocnił mu się zarost
        i przyspieszył rozrost, wzmocniły się włosy na rękach. Innej kobiecie też rosną
        ciemne włoski na ciele.

Pisze to jako ciekawostkę , bo może już o tym wiecie.
        • czarodziejka24 Re: ja łysieje!!! 07.08.05, 22:49
          No ja mam ten problem od roku włosy wychodzą mi po myciu mam cała garść. obcinałam je brałam witaminy itp nic nie pomogło. Nadal wypadaja i mam tez wieksze zakola nie potrafie na to nic zaradzic i lekarz tez nic mi nie doradził. Dla mnie to koszmar miec wlosy na twarzy i wielkie zakola na czole naszczescie noszę grzywkę
    • gonia45 Re: ja łysieje!!! 07.09.05, 21:47
      Prodzę dziewczyny napiszcie, czy przy hirsutyźmie idiopatycznym tez Wam tak
      masowo włosy wypadają? Mam już prześwity i znów się diagnozuję, aż zamieram
      czekając na wyniki badań.
      • tatiana8 Re: ja łysieje!!! 08.09.05, 11:49
        Mnie wypadaja od niedawna, tzn. od kilku miesiecy. Nie wiem, co jest przyczyna,
        na razie probuje temu zaradzic domowymi sposobami: lykam H-pantoten, myje
        Dermena. Bardzo sie boje :( We wtorek ide do endokrynolog, to jej o tym wspomne.

Pozdrawiam
        • tatiana8 Re: ja łysieje!!! 08.09.05, 11:50
          Ten Loxon jest dobry, z tego co czytam na roznych forach. Po jakims czasie
          ludziom odrastaja wlosy, ale ja nie zaryzykuje. Nie moge sobie pozwolic na
          takie ryzyko, bo i tak owlosienie na twarzy mi sie zwieksza.
          • gonia45 Re: ja łysieje!!! 08.09.05, 12:37
            Witaj Tatiano ;) Słyszałam o tym szmponie Dermena. Sama zastanawiam się czy go
            kupić. Pomaga w naszych przypadłościach, tzn. hormonalnych zatrzymać wypadanie
            wlosów na głowie? słuszałam tez, ze u niektórych na początku stosowania jest
            gorzej i to mnie trochę zniechęciło.
            • tatiana8 Re: ja łysieje!!! 08.09.05, 14:55
              No wlasnie! Dzieki za informacje, nie wiedzialam, ze po tym szamponie tez tak
              jest. Zuzylam jedno opakowanie i bardzo nasililo sie wypadanie wlosow.
              Mimo wszystko kupilam drugie opakowanie.
              Ech, zeby to sie dalo odwrocic, zeby na glowie wlosy byly tak mocne jak my mamy
              na ciele, np. ja na lydkach, tym to nic nie zaszkodzi i nie wypadna :(

P prawej stronie mam malutkie zakole, ale byc moze zawsze tak mialam, tylko
              teraz przewrazliwiona jestem. Sama nie wiem, w kazdym razie boje sie.

Polecam forum Piekne wlosy forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=542
              sporo tam informacji jest ;)

Pozdrawiam
    • daganja Re: ja łysieje!!! 22.09.05, 21:43
      Hej, dopiero dzis sie zalogowalam, choć śledze forum już od 3 miesiecy (jakoś
      nie mialam odwagi wcześniej). Mniejsza z tym, mi też zaczęły wypadać włosy. Od
      2 tygodni stosuję płyn Neril firmy Garnier do wcierania w skórę głowy. Wg mnie
      widać poprawę! Wypada mi już o połowe włosów mniej niż na początku.
      • tatiana8 Re: ja łysieje!!! 23.09.05, 11:59
        Bardzo szybko Ci się poprawiło :)
        Ja szampon Dermena stosuję już ok. 2 miesiące, na razie jest gorzej.
        A po Nerilu pogorszyło Ci się na początku, bo czytałam, że tak się dzieje po
        nim?
        Ja już nie kupię kolejnej Dermeny. Jak mi się skończy kupię chyba po prostu
        Seboradin z wyciągiem z czarnej rzepy.
        • gonia45 Re: ja łysieje!!! 25.09.05, 12:35
          Witaj Tatiano ;) To dermena jednak Ci nie pomógł :( Dwa opakowania to chyba
          powinna być już poprawa... Zastanawiałam się nad tym szamponem, ale jak narazie
          czekam na wyniki badań hormonalnych. Jak je zobacze zadecyduję co dalej robić.
          Jak na razie pije codziennie mleko z drozdzami na noc i łudzę się, ze to
          pomoże. Zastanawiam sie jeszcze nad użyciem Vichy, a moze Ty masz jakieś
          doświadczenie z tym środkiem? Pozdrawaim
          • tatiana8 Re: ja łysieje!!! 26.09.05, 12:56
            Witaj Goniu :)
            Na Vichy się nie zdecydowałam, bo czytalam na forum "Piękne włosy" trochę
            krytyk o nim. Więc szkoda mi pieniędzy, jak bym miała wydać taką sumę, to chyba
            bym wolała kupić preparat firmy Nisim. Działa on na łysienie typu androgenowego.

Szampon Dermena jest dla mnie okropny. Włosy są po nim baaaardzo splątane,
            trudno je rozczesać, i z tego powodu, podczas rozczesywania wypada jeszcze
            więcej włosów. Dlatego muszę kłaść garść odżywki ułatwiającej rozczesywanie.
            Ilość wypadających włosów mi się po nim zwiększyła. Wypadają właśnie po myciu,
            jak są suche to nawet nie. Przyjrzałam się tym wychodzącym włosom i wygląda to
            tak, że są to całe włosy z widocznymi cebulkami. Wy tez tak macie?

Ostatnio stosuję taką kurację:

- codziennie (bo codziennie myję) nafta kosmetyczna - odżywia cebulki i podobno
            zmniejsza wypadanie
            - raz w tygodniu maseczka (2 żółtka, łyżka oleju rycynowego, sok z cytryny)
            - witaminy H-pantoten
            - no i ta Dermena ;)))))

Pełną kurację opisaną powyżej stosuję ponad tydzień dopiero, więc o efektach
            jeszcze nie może być mowy. Ale co Wam powiem: dzięki wypadaniu... mam
            ładniejsze włosy, bo jakby nie wypadały, tobym nie miala takiej motywacji do
            nakładania tych dziwnych rzeczy na włosy.

Ja mam wyniki morfologii świetne, włosy mi błyszczą, nie są matowe. Na pewno
            nie jest to spowodowane niedożywieniem. No i jeszcze te witaminy jej. Przyczyna
            musi być inna.

Jak mam dość Dermeny do podbieram mężowi Head & Shoulders, z odżywką, do
            codziennego mycia. Polecam, jest bardzo fajny, włosy dobrze się rozczesują,
            wyglądają ładnie i błyszczą.
            • gonia45 Re: ja łysieje!!! 26.09.05, 13:55
              Hej Tatiano,
              Też się zastanawialam, nad użyciem nafty kosmetycznej. Nie wiem czy ją stosować
              przed myciem, bo do płukania po raczej nie /włosy mi się przetłuszczają i ten
              zapach... Słyszałam opinie, ze nafta kosmetyczna jest mniej skuteczna niż
              zzwykła, tylko trzeba uważać, zeby cebulek nie popalić.
              Farmaceutka dziś polecała mi całe mnóstwo kosmetyków /biznes ;)/ , mówiła taż o
              dużej skutecznosc Vichy, nawet przy zmianach hormonalnych /tylko dlaczego to
              tak drogo kosztuje :(/.
              Ja czekam jeszcze na wyniki badań, nim na coś konkretnego się zdecyduję.
              Farmaceutka mówiła też , ze dermatolodzy przepisują robione specyfiki, więc
              moze bedzie taniej.
              Włosy tez mi wypadają z cebulkami, jakies 300 dziennie. I tak jak Ty mam
              wyniki krwi ok, robiłąm poziom zelaza ok, TSH ok, tylko jeszcze te hormony.
              Też zauważyłam, ze jak przez 4 dni nie myję głowy /myślałm ze to pomoże/ /a
              włosy mi się bardzo przetłuszcają/ to wypada ich znacznie więcej niż jak myję
              codziennie. I jeszcze jedno spostrzezenie ;) myłam szamponem z rzepy i dostalam
              łupież stasowałam Nizoral i oprócz pozbycia się łupieżu włosy mniej mi
              wypadały, ale to była przejściowa poprawa bo znów lecą.... Jeszcze
              jedna:dermatolog przepisała mi Alpicort, ale po przeczytaniu ulotki się
              wystraszyłam...
              oj troszkę się rozpisałam, ale dzieląc się spostrzeżeniami moze coś wymyślimy :)
        • daganja Re: ja łysieje!!! 26.09.05, 12:25
          Tak pogorszyło, ale teraz naprawde widać poprawę, choć no i tak sporo włosów mi
          jeszcze wypada :(
          • pauli23 Re: ja łysieje!!! 27.09.05, 13:00
            Czesc dziewczyny!
            mnie tez okropnie wypadaja wlosy, w ciagu roku - nie przesadzajac - stracilam
            chyba jedną czwarta.... probowalam roznych witamin, plus w miare zdrowe
            odzywianie i takie tam - ale jakos bez wiekszych rezultatow. No i teraz chcialam
            sie z Wami czyms podzielic, bo chyba w koncu znalazlam cos co pomaga, wlasciwie
            tez poleconego mi przez kogos. Nazywa sie to po prostu Wyciag ze skrzypu
            polnego. Jest niedrogie, biore to dopiero od ok 2 tygodni ale naprawde wydaje
            mi sie, ze jest lepiej!! co tam wydaje - widze ze jest lepiej... zobaczymy co
            bedzie dalej.
            moze warto wyprobowac?
            pozdrawiam:-)
            • mika261 Re: ja łysieje!!! 28.09.05, 20:10
              Co do loxonu-nie taki diabeł straszny jak go malują.ja stosowałam loxon rok
              temu przez okres ok.4 miesiecy.Włoski przestały wypadac i pieknie odrosły-a
              miałam prześwity na czubku głowy...Kurację skończyłam ok listopada a w maju
              znowu zauwazyłam wzmozone wypadanie wlosów ale nie az takie straszne wiec
              troszke je zbagatelizowałam-a wlosy wypdały i wypadały-no i we wrzesniu znowu
              zakupiłam loxon i znowu stosuję, bo znowu zauwazyłam przeswity na głowie.Acha
              po kuracji loxonem kazdy sie zachwycał jakie mam piekne gęste wlosy...co do
              tego czy rosną po nim intensywniej włosy na twarzy?na pewno nie.nic takiego nie
              zauwazyłam.może po tym loxonie 5% bo jest silniejszy.A ten 2% nakładam 2 razy
              dziennie na skóre głowy i tylko kilka malutkich psiknięć.potem dokładnie myje
              ręce i staram sie nie dotykać twarzy.
      • majka_martyna Re: ja łysieje!!! 14.03.06, 18:40
        czesc!!! czytam i czytam wasze komentarze i powiem tyle ze z tym loxonem to jak
        z dieta "jojo".Jest efekt ale jak zaprzestaniesz powraca do starej formy. Ja tez
        przez tydzien wcieralam loxon bo przerzadziły sie ale jak poczytalam ze po
        zaprzestaniu wcierania włosy wychodza to odstawiam bo wole zadbac o te co mi
        zostały niz zostać łysa.Kilka miesiecy dbania,dobry szampon<polecan Pantine ProV
        geste mocne>i łykam Vitapil! czuje ze moje wloski sa mocniejsze a ze ich
        mniej,trudno,z mojej głupoty,bo za czesto farbowałam.Ale moze z czasem
        odrosną,pozdrawiam WAS>
    • gonia45 Re: ja łysieje!!! 28.09.05, 17:55
      witajcie
      A czy któaś z Was stosowała Alpicort E, bo jak przeczytałam ulotkę to się
      przeraziłam...
      • evelka_d Re: ja łysieje!!! 29.09.05, 07:55
        A ja wczoraj kupiłam wyciąg ze skrzypu polnego - mam nadzieję, że zadziała...
        Zrobiłam też sobie domową maseczkę wzmacniającą: 1 łyżka nafty kosmetycznej (do
        kupienia w aptekach, koszt - ok. 5zł), 2 żółtka, sok z 1/2 cytryny - wymieszać
        i nałozyć na włosy i skórę głowy, po 15 minutach spłukać i umyć włosy
        szamponem. Maseczka wzmacnia cebulki włosów co sprawia, że mniej wypadają. Ja
        mam długie włosy, więc musiałam podwoić wszystkie składniki;-) Czy zadziała?
        Zobaczymy. W każdym bądź razie jest nie droga w wykonaniu, więc myślę, że nic
        nie szkodzi spróbować.
    • gonia45 Re: ja łysieje!!! 01.10.05, 08:47
      Cześć,
      Czy któraś z po szamponie Radical zauważyła jeszcze bardziej wzmożone
      wypadanie włosów, bo ja właśnie tego doświadczam :( ? Nie jestem 100% pełna czy
      ten szmapon jest tego przyczyną, a może to normalna reakcja po tym środku/
      najpierw wiecej potem mniej...
      • tatiana8 Re: ja łysieje!!! 01.10.05, 12:37
        Stosuję ten szampon dosyć często, bo to jeden z moich ulubionych. Nigdy nie
        zauważyłam po nim wzmożonego wypadania włosów.
        Jak mi sie skończy Dermena to znowu go kupię. Zobaczymy, co się będzie działo.

Pozdrawiam
        • evelka_d Re: ja łysieje!!! 29.10.05, 11:09
          Wybrałam całe opakowanie skrzypu polnego i muszę stwierdzić, że zauważyłam
          znaczną poprawę:-))) Włosy mniej wypadają i ogólnie ich stan się polepszył:-)
          Zamierzam kupić sobie kolejne opakowanie.
    • muza111 Re: ja łysieje!!! 29.10.05, 19:20
      Cześć.Szczerze mówiąc ja nigdy nie miałam problemu z łysieniem.wręcz przeciwnie
      Nie narzekam na piękny bujny włos<niestety nie tylko nagłowie:(>.Jeśli mogę to
      chciałabym Wam poradzić żebyście spróbowały odżywki do włosów o nazwie
      WAX.Mówię Wam .....REWELACJA!!!!!!!!!!!Jest do jasnych i ciemnych włosów ale
      wymaga systemtyczności.Wtedy widać efekty.A poza tym nie zauważyłam u siebie
      skutów ubocznych jak pisałyście o Loxonie.Żadne inne włosy mi nie
      wyrastały.Tylko nagłowie.Życzę powodzenia:):):)
    • tatiana8 Re: ja łysieje!!! 23.12.05, 12:54
      Stwierdziłam, że nasze problemy z hirsutyzmem idą w parze z łysieniem, i mają
      pewnie taką samą przyczynę. Ja mam owłosienie silniejsze po prawej stronie, na
      podbródku np. dużo czarnych włosów, na lewym tylko kilka. I po prawej stronie
      robi mi się zakole, i mam po tej stronie czoło wyższe, niż po lewej.
      • turystka86 Re: ja łysieje!!! 23.12.05, 13:07
        to prawda... na calym ciele wloskow jest duzo i ciagle przybywa, a na glowie
        coraz mniej... sa cienkie, rzadkie i caly czas wypadaja
    • agatka555555 Re: ja łysieje!!! 23.12.05, 16:00
      Ja w sumie nie zauważyłam typowego łysienia (na szczęście...), chociaż wypadają
      mi włosy - to fakt. A hirsutyzm też mam niestety i tak samo jak Ty tatianko, na
      podbródku i to po prawej stronie więcej niż po lewej....hmmmm dziwne nie?

Pzdr.
      • tatiana8 Re: ja łysieje!!! 23.12.05, 18:28
        No, dziwne, ale wiesz, jak jestem u homeopaty, to na wizycie zawsze lekarka
        pyta o strony, np. cos mnie boli, to pyta po której stronie, po której stronie
        bardziej. Także, strony u człowieka mają chyba jakiś sens i znaczenie :)

Jeśli chodzi o wypadanie włosów, to u mnie zaczęło się to kilka miesięcy temu.
    • villete Re: ja łysieje!!! 26.12.05, 15:36
      Nie wiem jak u Ciebie z blokadą , byłbyś w stanie wcierać w głowę urynę?
      • weronikaa2 Re: ja łysieje!!! 30.12.05, 21:28
        czesc dziewczyny!! sluchajcie, mam pytanie co do tego wyciagu ze skrzypu
        polnego - czy to jest szampon, czy roztwor do wcierania, czy robi sie z tego
        plukanki? aha, i ile on kosztuje? dziekuje z gory za odpowiedz. pozdrawiam. ps.
        tez mam problem z tym dziadostwem, na ciele zatrzesienie wlosow, a na glowie
        garstka:'(
        • milady78 Re: ja łysieje!!! 11.03.06, 22:26
          Oj dziewczyny, dziewczyny!!!

Jeszcze nie pokojarzyłyście jednego z drugim...hirsutyzm i wypadania włosów (
          lysienie androgenowe, androgenozależne ) są objawem tego samego - nadmiaru
          androgenów bądź nadwrażliwości na nie. Jest to tzw. "paradoks DHT" - włosy
          rosną na ciele,a ubywa ich na głowie - tak jak u mężczyzn. Jeśli macie obydwie
          rzeczy naraz ( badź jeszcze trądzik - trzeci objaw nadmiaru androgenów ) - to
          jest duze prawdobodobieństwo,że macie zaburzenia hormonalalne ( np. PCOS ).
          Trzeba badać i trzeba leczyć...

Pozdrawiam...
    • adrianna_c Re: ja łysieje!!! 12.03.06, 08:45
      od mojego dermatologa usłyszałam, że najlepszym lekiem na wypadanie włosów przy
      moich zaburzeniach hormonalnych jest stosowanie jednocześnie: Alpicort E i
      Diane 35 (i jeszcze Androcur jeżeli endo uzna że jest taka konieczność) -
      podobno ma pacjentkę której włosy zaczęły odrastać
      ja stosowałam to przez kilka miesięcy i włosy przestały mi wypadać, niestety
      nie odrastają; Diane już nie stosuję ze względu na wątrobę; Alpicortem smaruję
      nadal co jakiś czas
      aha - dermatolog powiedział mi że jeśeli ta kombinacja leków nie pomaga na
      ponowny wzrost włosów, zostaje mi już tylko przeszczep :(
      • milady78 Re: ja łysieje!!! 12.03.06, 09:00
        A to jest akurat tez bzdura...

Generlanie w naszym wypadku wypadanie włosów jest wynikiem nadmiaru androgenów.
        Leczyć nalezy więc chorobę podstawową - a nie objawy.
        Androgeny są wytwarzane bądź w jajnikach, w nadnerczach bądź przez własny
        tłuszcz. Jeśli żrodłem ich nadmiaru są nadnercza - to Diana średnio pomoze, bo
        ona blokuje jedynie jajniki i w niewielkim stopniu nadnercza. Tutaj przede
        wszystkim potrzebna jest diagnostyka.

Co do samego wypadania - skoro zahamowałaś je lekami to juz dobrze - na odrosty
        zazwyczaj trzeba czekać.Ja osoiście mam np. taki problem, ze odrostow mam tony -
        ale caly czas wypadaja. No, ale moje hormony to jeden wielki balagan....to juz
        inna sprawa.
        • janfajny Re: ja łysieje!!! 10.09.14, 11:55
          A ja już wyłysiałem kilka ładnych lat temu, nic nie mogłem z tym zrobić, jedynie kosztowne operacje za granicą ale jaka jest sytuacja w naszym kraju doskonale każdy wie. Cierpiałem na popularne łysienie całkowice: www.genetyczne.choroby.biz/%C5%81ysienie+pospolite czy też określane mianem właśnie łysienia pospolitego. Kremy, maści, naturalne sposoby typu żółtka jaj - nic nie dało porządnego rezultatu. Moim zdaniem, jeżeli ktoś ma wyłysieć to tak będzie. Teraz mi to nie przeszkadza bo jestem starszy faceta czekający na wnuki ale w młodym wieku było to ciężkie, nie chce sobie nawet wyobrażać co czuję osoby młode w tych czasach... Teraz gdy wszystko opiera się na urodzie i wyglądzie.

Jeżeli ktoś myśli nad operacją to po pierwsze przestrzegam od wykonywania zabiegów w naszym kraju, nasi specjaliści są marni. Austria albo Niemcy to kierunek który polecam.

Powodzenia łysolki!
          • blondynkapoznan Re: ja łysieje!!! 11.03.15, 18:32
            ja też łysieje wkońcu poszłam do dermatologa.Zrobiłam tsh, morfologie i glukoze.Mam miec zapisany Apricort e.Byłam u gina bo dermatolog kazała zrobilam tostesteron.Czekam na wyniki zob co dalej.
        • blondynkapoznan Re: ja łysieje!!! 17.03.15, 16:22
          ja od dzisiaj bede używav Alpicort E i Diane 35.
          diane mam brac 3 mies Alpicort miesiąc.Zob czy efekty będą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka