Dodaj do ulubionych

piersi-pomocy

04.11.13, 22:46
hej, mam 32 lata. Od 2 lat mam implanty i wszystko jest ok tylko od jakiegos czasu czuje dziwne zgrubienia w obu piersiach. Poszlam do lekarz hirurga i on stwierdzil ze to zwykla tkanka piersi i zrosty po operacji. Dla swietego spokoju zrobilam USG w ktorym nie stwierdzono zadnych nieprawidlowosci. Udalam sie do jeszcze jednego lekarza-specjalista chorob piersi. Po badaniu stwierdzila ze nie widzi nic niepokojacego ale po godzinie stwierdzila ze mozna zrobic mamogram bo takie jest zalecenie na raporcie usg...no i mam dylemat- nie chce mamogrammu bo wiem ze jest bardzo szkodliwy ale nie chce nic przeoczyc... dzwonilam do lekarz ktory robil usg i mowil ze radiolog zawsze zaleca mamogram.....hmmmm co tu robic????
Obserwuj wątek
    • zatroskana07 Re: piersi-pomocy 05.11.13, 00:38
      ????????????
      • Gość: dana Re: piersi-pomocy IP: 212.160.172.* 05.11.13, 09:09
        W twoim wieku badanie usg jest znacznie bardziej dokładniejsze niż mammografia. O ile oczywiście wykonuje je doświadczony radiolog na odpowiedniej klasy sprzęcie.
        Piszesz, że masz implanty piersi. O ile wiem, w takim przypadku nie wykonuje się mammografii, ze względu na możliwość uszkodzenia implantów.
    • zatroskana07 Re: piersi-pomocy 05.11.13, 16:51
      usg mialam robione 2 razy przez tego samego technika ale bylo odczytywane przez dwocg roznych radiologow- oba wyniki w normie.
      • Gość: agi Re: piersi-pomocy IP: *.183.230.29.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.11.13, 20:07
        Jeśli masz kaskę to dla świętego spokoju zrób sobie lepiej rezonans magnetyczny. smile
      • zatroskana07 Re: piersi-pomocy 07.11.13, 16:31
        czy mri pokaze wszystko?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka