Gość: marta IP: *.monki.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 13:04 MAM ZPALENIE GRZYBICZE POCHWY(DROZDZAKI) ZARAZILAM PARTNERA JKA MASC ON MA ZASTOSOWAC I CZY JEST ONA BEZ RECEPTY? JEZELI KTOS WIE LUB MIAL TAKI PRZYPADEK PROSZE O KONSULTACJE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikams75 Re: JAKA MASCIA WYLECZYC PARTNERA 10.09.04, 14:11 A ty czym sie leczysz? Twoj lekarz powinien od razu cos partnerowi przepisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: JAKA MASCIA WYLECZYC PARTNERA IP: *.kluczbork.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 14:21 Pewnie, bo będzie Cię zarażał i tak w kółko. Przy mojej ostatniej grzyicy lekarz dał mi globulki i zalecił współżycie po nich, właśnie po to, by i męża przeleczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm12 Re: JAKA MASCIA WYLECZYC PARTNERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:30 Mam pytanko czy jak miałaś grzybice to lekarz cię badał, bo jak ja powiedziałam że swędzi i piecze to lekarz powiedział że to pewnie będzie grzybica i nie badał tylko przepisał leki. Niestety po nich czułam się gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: JAKA MASCIA WYLECZYC PARTNERA IP: *.kluczbork.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 14:36 To konował jakiś! Jak można nie zbadać pacjentki i wypisac leki "na oko"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm12 Re: JAKA MASCIA WYLECZYC PARTNERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:38 Też tak myślę dlatego więcej do niego nie pójde. Dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania29 Re: JAKA MASCIA WYLECZYC PARTNERA IP: 62.233.176.* 10.09.04, 14:35 Mialam kiedys grzybicę pochwy i ginekolog przepisala mi tabletki dopochwowo "Clotrimazol" i do tego maśc jedną dla mnie ,a druga dla meza,żeby sobie smarowal wiadomo co .Nawet jak partner nie ma objawów grzybicy,to i tak powinien sie smarować.Tabletki sa na receptę,ale maśc wiem,ze można dostac bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: JAKA MASCIA WYLECZYC PARTNERA IP: *.monki.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 14:44 jaka jest nazwa tej masci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: JAKA MASCIA WYLECZYC PARTNERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:55 Są też doustne tabletki, które brałam prócz stosowania maści. Chyba dają lepsze rezulaty niż maści. Polskie nazywają się o ile dobrze pamiętam Flukonazol albo jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: JAKA MASCIA WYLECZYC PARTNERA IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.04, 14:57 ta masc to Clotrimazol, w aptece kosztuje do 3 zlotych. zreszta, ja juz sama nie wiem, co chwila slysze co innego o leczeniu partnera. ostatnio bylam u gina, w poczekalni czytalam sobie rozne ulotki, w ktorych bylo napisane, ze jesli partner nie ma zadnych objawow, to nie nalezy go leczec. zapytalam mojej pani doktor, powiedziala mi to samo, chociaz widziala przy badaniu, ze mialam tym razem wyjatkowo silny atak grzybkow. przepisala mi lekarstwo, w ulotce informacyjnej znowu pisali, ze partnera bez objawow leczyc nie trzeba. ale Clotrimazol mu nie zaszkodzi, mojemu tez sie kazalam posmarowac. pytal sie tylko, czy mu penisek od tego nie odpadnie. nie wiem czemu, ale faceci (przynajmniej ci, ktorych znam) maja straszna awersje przed jakimikolwiek lekami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia do Eli IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.04, 15:00 lekarz kazal Ci jeszcze z niedoleczona grzybica, z globulka w srodku, uprawiac seks, zeby meza podleczyc? czy moze cos zle zrozumialam? interesujaca metoda, ale seks chyba boli, jak sie ma grzybice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: do Eli IP: *.kluczbork.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 15:04 Dobrze zrozumiałaś. Z globulką w środku, z tym, ze czekaliśmy, aż sie dobrze rozpuści. Metoda okazała sie interesująca, skuteczna i przyjemna. Czy boli? Mnie nie bolało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta do asi IP: *.monki.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 16:02 dzieki serdeczne za informacje tak to ta masc bo sprawdzilam w internecie a co do chlopaka to moj napewno to ma odemnie bo czlonek jest zaczerwieniony i go troche swedzi sa widoczne zmiany na nim ,tylko ze moj lekarz nie pytal sie partnera a mi bylo wstyd pytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: do asi IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.04, 18:16 aaa, jak ma takie objawy, to niech sie koniecznie smaruje. moja lekarka powiedziala, ze ja (nie moj chlopak) mam sie smarowac przez tydzien, trzy razy dziennie. podejrzewam, ze i dla niego bedzie to sensowny okres leczenia... wazne, zeby nie przestawac z kuracja od razu, jak objawy znikna, bo potem grzybki moga bardzo szybko wrocic. pozdrowiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pel Re IP: *.pwradio.pl 10.09.04, 18:27 Clotrimazol to bardzo dobra masc, zawsze uzywam na grzybice ale dla partnera dostaje cos innego nie Clotrimazol tylko cos na "O" juz nie pamietam ale mysle ze powinnas sie zapytac ginekologa o partnera to nic wstydliwego a jak nie bedzie chcial mu nic przepisac to zmien lekarza moj lekarz nawet nie pyta tylko odrazu mowi mi co ma urzywac partner i jak itd... w koncu od tego zalezy tez moje zdrowie a lekarz ma sie o nie troszcyc jak najlepiej potrafi.... pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia838 Re: JAKA MASCIA WYLECZYC PARTNERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 20:18 Clotrimazolum ok.3 zl.bez recepty Odpowiedz Link Zgłoś