Gość: conieco IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.02, 00:05 Przez pomyłkę zażyłam dwie pigułki Cilestu w ciągu 6 godzin, czy to grozi zaburzeniem działania antykonc? Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
conieco 2 tabl. naraz-dodatek do poprzedniego pytania 22.04.02, 00:28 Dodam, że to były 8 i 9 tabletka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _kami Re: 2 tabl. naraz-dodatek do poprzedniego pytania IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 18:03 Zaburzać nie zaburza. Ale albo będziesz miała 20-dniowy (co mi się jakoś nie podoba, bo gdzieś kiedyś mi się o uszy obiło, że skracanie nie jest najlepszym pomysłem), albo łyknij tabletkę z następnego opakowania (warto mieć takie awaryjne opakowanie) jeszcze w tym cyklu, żeby trwał on 21 dni. I Boże broń nie przedłużaj przerwy między opakowaniami. K. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: 2 tabl. naraz 23.04.02, 12:14 Nie, ale aby utrzymac rytm przyjmowania ostatnią tabletkę bedzie Pani musiała zażyć z nowego opakowania. Odpowiedz Link Zgłoś