Dodaj do ulubionych

Sanatorium po raz pierwszy

29.10.04, 16:52
Dziewczyny po raz pierwszy jade do sanatorium . Poradzcie co zabrać ze sobą ?
Dodatkowe rady bardzo mile widziane .
Obserwuj wątek
    • ap77 Re: Sanatorium po raz pierwszy 29.10.04, 22:40
      betibek napisała:

> Dziewczyny po raz pierwszy jade do sanatorium . Poradzcie co zabrać ze sobą ?
      > Dodatkowe rady bardzo mile widziane .

Czesc!
      Czy moglabys napisac na jakei schorzemnie jedziesz do san.? (jesli wolisz to na
      priv-ap77@gazeta.pl) ja jestem na etapie zaltwiania sanatorium (endometrioza).
      I nie wiem od czego zaczac? Jak to wyglada w praktyce? Ile sie czeka? Wiem, ze
      dlugo? Czy normalny gin. moze przepisac skierowanie? Moj (Mswia) powiedzial, ze
      on moze tylko do Cieplic, a ja chcialbym gdzie indziej. W oddzale san.
      powiedzieli, ze samam moge soebi wybrac? To jak to jest?
      Bede wdzieczna za info.
      Ania
      • Gość: kalinosia Re: Sanatorium po raz pierwszy IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 23:06
        Hej,dziewczyny, a jakie warunki trzeba spełniać, żeby pojechać do sanatorium?
        Jak to się załatwia wogóle, ile się czeka??? Sama wiele razy się zastanawiałam
        nad wyjazem do sanatorium ale jakoś nigdy nie wiedziałam jak się za
        to "zabrać".Chodzi mi oczywiście o sanatoria dla kobiet ze schorzeniami
        ginekologicznymi.
        • betibek Re: Sanatorium po raz pierwszy 30.10.04, 17:46
          Witajcie i przyjmijcie przeprosiny ale komp mi siadł ,więc dopiero dzisiaj .
          Wniosek do sanatorium uzdrowiskowego wystawia lekarz pierwszego kontaktu ,ten
          co cie leczy - danej specjalizacji . Moze to byc np ginekolog na schorzenia
          kobiece. Ja jadę do szpitala uzdrowiskowego . Wniosek wystawił mi lekarz
          prowdzący mnie w szpitalu . Tak sie bowiem złozyło że przez blisko miesiąc
          leżałam w szpitalu (zapalenie płuc po przebytej anginie) Tam lekarze znależli u
          mnie jeszcze nieprawidłową pracę serca. Po pobycie w szpitalu na wniosek
          lekarza prowadzącego teraz kontynuje lecznie właśnie w szpitalu uzdrowiskowym .
          Nic sama nie załatwiałam . Na sanatorium czekałam 2 miesiące i jest to pobyt 21
          dniowy bezpłatny (są tu tylko 3 zabiegi . Za dodatkowe trzeba sobie
          zapłacić . Natomiast pobyt w sanatorium uzdrowiskowym jest częściowo odpłatny .
          Niestety wiem to od koleżanki okres oczekiwania u nas to prawie 2 lata . Więcej
          można dowiedzieć się na stronach Narodowego Funduszu Zdrowia w poszczególnych
          oddziałach wojewódzkich . Wiem także że okres oczekiwania jest zróżnicowany w
          zależności od województwa. Pozdrawiam serdecznie i oczekuję odpowiedzi na moją
          prośbę . Może osoby które były podpowiedzą ....?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka