IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 20:26
Mam pare pytan. Czy podczas ciazy wystepuje lekkie krwawienie? Ale chodzi mi
tak o bardzo wczesna ciaze - niecaly miesiac? Czy bardzo boli brzuch? I po
jakim czasie od zaplodnienia zaczynaja bolec piersi , bo slyszalam ze staja
sie wtedy bardzo wrazliwe. Bardzo prosze o odpowiedz!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: N.C. Re: CIĄŻA IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 05.01.05, 00:13
      Witaj, małe plamienie może wystąpić w czasie spodziewanych miesiączek. jednak
      nie należy tego bagatelizować i watrto przebadać się u lekarza. Czasem lekarze
      odkrywają tzw. poronienie zagrażające (może, ale nie MUSI dojść do poronienia).
      Co do piersi, bywa różnie, są kobiety którym piersi uwrażliwiają się dosłownie
      dzień, dwa po zapłodnieniu i takie, którym można by walcem po piersiach jeździć
      tuż przed porodem, a one nic. Ale jednak wiele kobiet ma uwrażliwione piersi.
      Ja wobu ciążach cierpiałam z powodu ich bólu, przy minimalnych obniżeniach
      temperatury. Przy zimnie ból był wręcz nie do wytrzymania. Prawie całe ciążę
      przechodziłam z dodatkowym otulaczem z waty w staniku.

Co do bólu brzucha, to również jest nie do stwierdzenie, że będzie boleć lub
      nie. Są panie, które brzuchnie boli do końca ciąży, są takie, które czują
      przeraźliwy ból spowodowany rozsuwaniem się kości miednicy. Zwróć uwagę, że są
      osoby leczące największe dziury w zębach bez znieczulenia i takie dla których
      najmniejsza plamka na zębach, a raczej jej leczenie, bez środka znieczulającego
      jest niemożliwa. Różne są progi wrażliwości na ból.
      Na pewno ostry, nagły ból w podbrzuszu w czasie ciąży, to znak, że coś
      sięniedobrego dzieje, warto wtedy się przebadać.
      Ale - krwawienie, wrażliwość piersi i bóle podbrzusza nie są jedynymi oznakami
      ciąży i wyłącznie na tej podstawie nie da się stwierdzić istnienia ciąży lub
      nie.
      Pozdrawiam
      • mijaczek Re: CIĄŻA 05.01.05, 04:31
        Udaj sie na forum ciaza i porod, tam sa same specjalistki! One ci pomoga.
        Kazdy przypadek ciazy moze byc inny, moze zdarzyc sie plamienie implantacyjne,
        ale generalnie rzecz ujmujac KAZDE plamienie w ciazy nie jest dobre!!
        Pzdrf
        Mia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka