Dodaj do ulubionych

ból w dole brzucha

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 10:09
od trzech miesięcy mam bóle w dole brzucha, takie skurcze, jakby ściskała się
macica pojawiające się po każdym wysiłku, a potem boli ciągle przez trzy dni.
Poza tym zauważyłam, że skrócił mi sie okres od 6 dni do 3. Co to moze być,
czy któraś z Was to miała, proszę o radę, martwię się, a lekarze stawiają
różne nietrafne diagnozy, np. zapalenie przydatków, a okazało się, że to nie to.
Obserwuj wątek
    • Gość: kinga Re: ból w dole brzucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 10:19
      Mialas robione usg? Jezeli nie to zrob je i moze wtedy sie wyjasni sprawa.
      • Gość: Izka Re: ból w dole brzucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 11:59
        Miałam robione USG i wyszło, że macica i jajniki są zdrowe. Może USG jamy brzusznej?
    • Gość: m Re: ból w dole brzucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 12:26
      Ale nie bierzesz pigułek antykoncepcyjnych?
      Ja miałam takie coś na pigułkach, usg też nic nie wykazało, odstawiłam je ale
      bóle zostały.
      • Gość: Izka Re: ból w dole brzucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 14:47
        Biore Diane-35 juz 4 rok ale dopiero teraz pojawiły sie te bóle, więc to chyba
        nie pigółki?
        • Gość: Izka Re: ból w dole brzucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 14:48
          pigułki wink
        • Gość: m Re: ból w dole brzucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 19:19
          Jeżeli te bóle wyglądają tak jak te przed miesiączką (albo w trakcie
          miesiączki) to weź pod uwagę możliwość, że to przez pigułki. U mnie macica
          bolała tak jakbym cały czas miała krwawienie. Dodatkowo silniejsze bóle
          pojawiały się po wypróżnianiu itp. Też pojawiło się to nagle, wcześniej nie
          miałam takich reakcji na pigułki. U mnie na 99% to była wina pigułek.
    • gosk1 Re: ból w dole brzucha 05.05.05, 14:55
      cześć
      jakbym czytała o sobie w Twoim opisie
      też tak mam tylko na pocieszenie dodam, że o wiele dłużej niż 3 miesiące
      postawiono już wiele nietrafnych diagnoz wysyłano mnie na setki badań i
      wszystko ok
      wreszcie jest podejrzenie, że może endometrioza
      i niedługo będę miała laparoskopię sad((
      pozdrawiam i mam nadzieję, że Ci minie
      • Gość: Izka Re: ból w dole brzucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 17:24
        dzięki za odpowiedż, ile kosztuje to badanie, ta laparoskopia?
      • gosk1 Re: ból w dole brzucha 05.05.05, 20:22
        to faktycznie może być sprawa pigułek
        a laparoskopia to już ostateczność więc Ciebie to na pewno ominie smile))
    • Gość: m Re: ból w dole brzucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 19:20
      Jeżeli te bóle wyglądają tak jak te przed miesiączką (albo w trakcie
      miesiączki) to weź pod uwagę możliwość, że to przez pigułki. U mnie macica
      bolała tak jakbym cały czas miała krwawienie. Dodatkowo silniejsze bóle
      pojawiały się po wypróżnianiu itp. Też pojawiło się to nagle, wcześniej nie
      miałam takich reakcji na pigułki. U mnie na 99% to była wina pigułek.

• Gość: Izka Re: ból w dole brzucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 19:24
        Więc to mogą być pigułki. Porozmawiam ze swoim ginekologiem, dzięki smile
    • Gość: Izka Re: ból w dole brzucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 09:54
      Dodam, że ten ból promieniuje w stronę odbytu przy wypróżnieniu i nasila się
      przy wypróżnieniu.
      • Gość: m Re: ból w dole brzucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 13:39
        Słuchaj, jeśli będziesz wiedziała co Ci jest (ginekolog) to podziel się tą
        wiedzą, dobrze? Ja mam chyba to samo, jak widziałaś w powyższym moim poście.
        Podobno od pigułek, ale... odstawiłam, a bóle i tak są. Wczoraj po wypróżnieniu
        skręciło mnie z bólu sad( Nie mam pojęcia co się dzieje.
        pozdrawiam
        • Gość: m Re: ból w dole brzucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 13:41
          Dodam, że czasami mam wrażenie, że to coś z jelitem. A ból jest tak na
          wysokości brzucha, czasem z boku. Boli przy naciśnięciu.
          Czy u Ciebie też tak to wygląda?
        • Gość: Izka Re: ból w dole brzucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 14:59
          Jak będę wiedziała co mi jest to napewno napiszę. Do internisty idę 9 maja a do
          ginekologa 16 maja, także napiszę co mi powiedzieli.
    • gosk1 Re: ból w dole brzucha 06.05.05, 14:40
      może zrób sobie usg narządów rodnych?
      u mnie takie bóle są od dawna a badania są ok
      jak robiłam usg narz.rod.było ok a 2 tygodnie później dopiero coś było widać
      (chociaż lekarze twierdzą że przyczyna bólu jest inna)
      dlatego takie usg najlepiej robić w połowie cyklu
      a co do jelit - to jest taka opcja(tak jak i może być pełno innych)
      no ale nie będę się mądrzyć bo sama jestem bezradna
      pozdro
      • Gość: agnesbr1 Re: ból w dole brzucha IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.05, 11:49
        Hej!

U mnie jest podobnie- bole w dole brzucha jak przy okresie oraz bol w krzyzu.
        Poza tym pobolewa mnie brzuch na wysokosci pepka. Mialam robione USG brzucha i
        wszystko jest w porzadku. Musze wybrac sie do gina. Moze jakis stan zapalny?
        Torbiel na jajniku wykluczona. Pozdrawaim. Aga
        • Gość: m do Agnesbr1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 12:01
          Czy bierzesz może pigułki anty? Od jak dawna masz te bóle?
          Czy towarzyszą temu zaparcia lub ból po wypróżnieniu?
          będę wdzięczna za odpowiedź, pozdrawiam
          • Gość: agnesbr1 Re: do Agnesbr1 IP: *.dip.t-dialin.net 09.05.05, 15:05
            Witaj!

od 2 tyg. mam bole brzucha, przy okazji podbrzusze oraz bol w krzyzu. 3 razy
            dziennie biore No-Spe i dolegliwosci przechodza. Tabletki anty. biore 1,5 roku-
            i do teraz dobrze je znosilam. Podczas badania USG brzucha lekarz zauwazyl, ze
            powiekszona mam macice oraz male miesniaki. Nie pozostaje mi nic innego jak
            wybrac sie do gina, chociaz ostatnio bylam w lutym na kontroli ( USG dopochwowe)
            i pani doktor nic nie wspomniala o miesniakach(?). Bardzo mnie to martwi.
            Nie mam zadnych problemow z wyproznianiem. Wszystko w normie.
            Zycze zdrowka i pozdrawiam. Aga
            • Gość: Izka Re: do Agnesbr1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 16:21
              Byłam dzisiaj u internisty, zbadała mi brzuch i powiedziała, że to są
              dolegliwości ginekologiczne i żebym szła z tym do ginekologa. Do ginekologa idę
              w nastepny poniedziałek. Trzymajcie się smile
    • Gość: Izka Re: ból w dole brzucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 11:09
      mam już dość, na początku bolało mnie tylko przy wysiłku, potem przy chodzeniu,
      a teraz boli mnie już cały czas sad(( a do ginekologa idę dopiero w poniedziałek,
      boję się że coś złego się dzieję, a chciałaby mieć dzieci
    • Gość: Izka Re: ból w dole brzucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 11:10
      boli mnie brzuch na dole, takie kłucia i cała pochwa sad
    • Gość: Izka Re: ból w dole brzucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 20:53
      sad
      • Gość: .... Re: ból w dole brzucha IP: *.multicon.pl 10.05.05, 22:02
        Poczytajcie moj wpis w temacie depoprovera.Mam dokladnie te same objawy bol w
        dole brzucha siegajacy az do krzyza,klopoty jelitowe,bol przy wyproznianiu i
        jeszcze inne.U mnie to efekt przyjmowania depoprovery ale moze inne srodki
        antykoncepcyjne moga dzialac tak samo.
    • Gość: Izka Re: ból w dole brzucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 22:37
      Cześć dziewczyny, piszę jak obiecałam. Byłam dzisiaj u lekarza zrobił mi USG i
      cytologię i okazało się że to albo zrosty albo endometrioza, dostałam
      skierowanie do szpitala na badania.
      • Gość: m do Izy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 20:03
        Wyszło to na USG? A jakie miałaś, tradycyjne (przez brzuch) czy w środku?
        Pytam, bo u mnie na tradycyjnym USG nic nie było widac, a objawy mam podobne
        jak u Ciebie.
        pozdrawiam
        • Gość: Izka Re: do Izy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 08:39
          U mnie na USG dopochwowym tez nic nie było widac ale lekarza zaniepokoiły
          dolegliwości bólowe przy badaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka