Dodaj do ulubionych

DO KALINOSI

IP: *.zstp.lodz.pl / *.zstp.lodz.pl 15.07.05, 15:02
czytałam kilka Twoich wypowiedzi i może ty podniesiesz mnie na duchu.okazało
się że mam cytologie III CIN 1 nie pomagały leki więc ponad tydzień temu
miałam łyżeczkowanie szjki macicy(czekam na wyniki)acha jeszcze cechy HPV.CZY
PO ŁYZECZKOWANIU MOŻE POPRAWIĆ SIĘ CYTOLOGIA?JEŚLI NIE TO CZEKA MNIE
KONIZACJA A JA JESZCZE NIE RODZIŁAM I BOJĘ SIĘ ŻE NIE ZAJDĘ W CIĄŻE.PROSZĘ
ODPOWIEDZ.
Obserwuj wątek
    • Gość: kalinosia Re: DO KALINOSI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 15:29
      łyżeczkowanie szyjki czy pobranie wycinków z szyjki???? Łyżeczkuje się raczej
      macicę, a myślę, że Ty miałas pobierane wycinki. Samo pobranie to nie leczenie,
      jedynie ma na celu potwierdzenie bądź wykluczenie ew. stanów chorobowych. Gdy
      będzie wynik, wtedy lekarz podejmie decyzję co do wyleczenia. Jak pisałam w
      innych postach, małą dysplazję można na początek próbować leczyć
      farmakologicznie, ale jeśli choroba nei ustępuje trzeba podjąć bardziej
      radykalne kroki. Co do ciąży, to nawet po usunięciu kawałka szyjki mozna w
      ciążę zajść, jedynie problemy mogą być z donoszeniem (trzeba podszyć). Ja nei
      mam szyjki prawie wogóle i staram sie o dziecko smile
      • Gość: do kalinosi Re: DO KALINOSI IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 18:01
        dziękuję
        • Gość: elza303 Re: DO KALINOSI IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 18:07
          cholera już sama nie wiem leczenie to się nazywało abrazja próbna.a dokładnie
          rozpoznanie:abrasio probatoria canalis colli uteri.Exciziones ex colli uteri.A
          rozpoznanie observatorio guoad dysplasia colli uteri. może to ci coś wyjaśni
          • Gość: kalinosia Re: DO KALINOSI IP: *.chello.pl 15.07.05, 19:34
            to 1-sze to chyba nie rozpoznanie a nazwa zabiegu: abrazja kanału szyjki macicy
            (czyli takie zeskrobanie materiału do badania h-p). A to rozpoznanie to już
            wynik tej abrazji, czy rozpoznanie po cytologii i wskazanie do abrazji?
            • Gość: elza303 Re: DO KALINOSI IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 23:11
              wskazanie do abrazji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka