IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:25
Co sądzicie o tych plastrach????
Obserwuj wątek
    • Gość: ;-) Re: EVRA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:56
      hej, jestem w trakcie stosowania plastrów- to znaczy to moj pierwszy raz, kiedy
      stosuje jakąkolwiek kuracje hormonalną. w piatek zmieniam drugi plasterek na
      trzeci. ogólnie to jestem zadowolona z łatwosci uzyciai wygodnego stosowania-
      nie trzeba codziennie pamietac o tabletkach.nie zdarzylo mi sie aby plaster sie
      odklejał-pomimo tego iz kapałam sie w morzu. Raz po praz w ciagu dnia jest mi
      niedobrze, mdli mnie- na poczatku podobno to normalne.Jedyne czego sie boje to -
      to ze zaczne tyć -z hormonami to różnie bywa. Plastrom przypisuje sie wysoka
      skutecznosc antykoncepcyjną ze względu na to ze substancje dostają sie cały czas
      do krwioobiegu przez system przezskórny- ominięty zostaje żołądek i tak dalej.
      od momentu naklejenia plastra w pierwszy dzien miesiączki jestes zabezpieczona
      przed niechcianą ciążą i nie ma potrzeby stosowania dodatkowej
      antykoncepcji.Jeli masz jeszcze jakies pytania to chetnie odpowiemwink) pozdrawiam
      • lilith76 Re: EVRA? 03.08.05, 16:40
        > Plastrom przypisuje sie wysoka
        > skutecznosc antykoncepcyjną ze względu na to ze substancje dostają sie cały
        cza
        > s
        > do krwioobiegu przez system przezskórny- ominięty zostaje żołądek i tak dalej.

skuteczność dokładnie taka sama, bo to dokładnie to samo co pigułki, tylko ma
        się większą kontrolę działania (łatwiej o zapomnienie przy codziennym braniu).
        mniej jest przeciążona wątroba. żołądkowi taka malutka pigułeczka niewiele
        zrobi.
    • windona Re: EVRA? 04.08.05, 12:26
      dziękuję za odpowiedzi, bedzie to mój pierwszy raz jak zastosuje taka
      antykoncepcjęsmile mam nadzieje ,że wszystko bedzie ok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka