Gość: windona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:25 Co sądzicie o tych plastrach???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ;-) Re: EVRA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:56 hej, jestem w trakcie stosowania plastrów- to znaczy to moj pierwszy raz, kiedy stosuje jakąkolwiek kuracje hormonalną. w piatek zmieniam drugi plasterek na trzeci. ogólnie to jestem zadowolona z łatwosci uzyciai wygodnego stosowania- nie trzeba codziennie pamietac o tabletkach.nie zdarzylo mi sie aby plaster sie odklejał-pomimo tego iz kapałam sie w morzu. Raz po praz w ciagu dnia jest mi niedobrze, mdli mnie- na poczatku podobno to normalne.Jedyne czego sie boje to - to ze zaczne tyć -z hormonami to różnie bywa. Plastrom przypisuje sie wysoka skutecznosc antykoncepcyjną ze względu na to ze substancje dostają sie cały czas do krwioobiegu przez system przezskórny- ominięty zostaje żołądek i tak dalej. od momentu naklejenia plastra w pierwszy dzien miesiączki jestes zabezpieczona przed niechcianą ciążą i nie ma potrzeby stosowania dodatkowej antykoncepcji.Jeli masz jeszcze jakies pytania to chetnie odpowiem) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: EVRA? 03.08.05, 16:40 > Plastrom przypisuje sie wysoka > skutecznosc antykoncepcyjną ze względu na to ze substancje dostają sie cały cza > s > do krwioobiegu przez system przezskórny- ominięty zostaje żołądek i tak dalej. skuteczność dokładnie taka sama, bo to dokładnie to samo co pigułki, tylko ma się większą kontrolę działania (łatwiej o zapomnienie przy codziennym braniu). mniej jest przeciążona wątroba. żołądkowi taka malutka pigułeczka niewiele zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
windona Re: EVRA? 04.08.05, 12:26 dziękuję za odpowiedzi, bedzie to mój pierwszy raz jak zastosuje taka antykoncepcję mam nadzieje ,że wszystko bedzie ok Odpowiedz Link Zgłoś