asica_81 Re: LUTEINA 11.10.05, 19:13 Może moje pytanko wyda się śmieszne, ale... w jakim celu bierze się luteinę? Staram się o dzidzię i dziś byłam u gina (mam 35dc).Stwierdził, że ciąży brak jedynie jakiś nie pęknięty pęcherzyk czy coś takiego o ile dobrze go zrozumiałam i stwierdził że trzeba wywołać @.Na recepcie widnieje luteina.Nigdy wcześniej tego nie miałam i nie wykupiłam jeszcze. Jaki jest koszt tego specyfiku? Dziękuję za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: LUTEINA IP: *.sds.uw.edu.pl / 212.87.0.* 11.10.05, 20:11 taka doustna to koszt ok.3, 20 zl. to progesteron. ja mam tez problem po luteinie, bo bralam na wywolanie i jestem 2 tygodnie po ostatniej pigulce luteiny i nie mam okresu, natomiast czuje ciagle obrzmienie piersi i ciala....pytalam dziewczyny na formu, ale mnie olały, ze fobie panike. ja czytalam, ze okres po luteinie przychodzi kilka dni po ostatiej dawce...a tu 10 dni i nic:<<<smutno mi. czemu moje jajniki nie chca pracowac??przeciez tak sie staram byc dobra dla siebie, dbac, zdrowo sie zywic, a tu NIC:<<< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: LUTEINA IP: *.sds.uw.edu.pl / 212.87.0.* 11.10.05, 20:49 up, up, up Odpowiedz Link Zgłoś
asica_81 Re: LUTEINA 12.10.05, 08:52 Ola głowa do góry.Ja też nie wiem co się dzieje z moim organizmem.Gdzieś wyczytałam, że to na podtrzymanie ciąży teraz na wywołanie @ i zgupiałam całkiem.Ja mam dziś 36 dc.Cieszylam się że może dzidzia a tu znowu nic Myśle że poczekam jeszcze kilka dni może sama @ przyjdzie a jak nie to wykupie receptę. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
asica_81 Re: LUTEINA 12.10.05, 08:55 Może wybierz się do gina.Mi nic nie powiedział konkretnego.Tylko tyle że 3x1.Więc myśle że jak skończe opakowanie i nic się nie zmieni(nie dostane @) to poczłape do niego spytać co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: LUTEINA IP: *.chello.pl 12.10.05, 09:34 Myślę,że lekarz ci wytłumaczył dokładnie o co chodzi mówiąc o nie pękniętym pęcherzyku! Z tego powodu nie uwolnił się progesteron i nie wystąpiła @, podobnie jest w przypadku ciąży - zagnieżdżenie się zarodka w macicy hamuje wystąpienie @. Oj koleżanko trzeba trochę poznać fizjologii. Odpowiedz Link Zgłoś
asica_81 Re: LUTEINA 12.10.05, 13:38 No niestety "mój" lekarz bardzo mało mówi.A co jest skutkiem nie pękniętego pęcherzyka to wiem, już troszke o tym czytałam Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: LUTEINA IP: *.sds.uw.edu.pl / 212.87.0.* 12.10.05, 18:03 ja mam wizyte w ten piatek u gina.ale powinnam dosatc okres w czasie 7 dni po odstawieniu, teraz jest dzien 12 i nic nie ma. bede wiec u lekarza w 14 dniu po ostatniej luteinie. mam nadzieje, ze nic sie nie stanie, ze nie odwieedzilm go w czasie tych 7 dni oczekiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
asica_81 Re: LUTEINA 12.10.05, 20:20 Daj znać jak po wizycie.Ja zaczynam jutro brać luteinkę.Zobaczymy jak zadziała na mój organizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: LUTEINA IP: *.chello.pl 13.10.05, 08:48 U mnie też nieciekawa sytuacja, mam drugi dzień brunatne plamienia pomimo przyjmowania luteiny więc chyba zapowiada się @? Ból jakby stempiał ale nie ustał. Postanawiam odstawić luteinę i zobaczę co będzie się działo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: LUTEINA IP: *.sds.uw.edu.pl / 212.87.0.* 13.10.05, 21:20 powiedz mi, a Ty sie starasz o dziecko??? Odpowiedz Link Zgłoś
asica_81 Re: LUTEINA 14.10.05, 15:23 Starałam się o dziecko i nic.Robiłam progesteron troszke za niski jest.Byłam u lekarza ciąży nie widać no i okresu też brak-dziś 38 dc.I dostałam luteinkę na wywołanie okresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: LUTEINA IP: 192.168.2.* / 213.199.252.* 03.12.05, 20:04 bylam wczoraj u ginekologa.Tez jestem na luteinie ,szósty dzień...kazal poczekać 5 dni po skonczeniu luteiny jak się okres nie pojawi koniecznie do niego pójść. Dziewczyny róbcie sobie koniecznie usg dopochwowe...u mnie dopiero wczoarj odkryto torbiel..wielką .4 cm.a do tej pory lekarz mnie badal,ale bez usg i nic nie wykrył...szukajcie dobrych lekarzy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: LUTEINA IP: *.chello.pl 12.10.05, 15:53 To może spróbuj wysiłku fizycznego, podobno pomaga na wiele spraw zdrowotnych. Aktywizuje gospodarkę hormonalną itp. (pobolewa mnie z lewej strony i nie wiem czy to jajnik). Przyszła @? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola do ???? IP: *.sds.uw.edu.pl / 212.87.0.* 12.10.05, 20:24 nie przyszla @:<<<<<<<<wysilek mam w pracy, na nogach caly dzien-pracuje w laboratorium Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xs Re: do ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 09:01 robiłaś badania hormonalne? estradiol, prolaktyna, FSH... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megii Re: do ???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.05, 09:25 ja biore luteina dla bombla. jakos chce utrzymac ta ciaze powodzenia dziewczeta, bedzie dobrze, tez to przechodzilam, ale jak widac czasem spotyka nas szczescie na ktore czekamy. megii + fasolka Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 HEJ!!! 14.10.05, 17:04 Już kiedyś tu pisałam i szczerze mówiąc jestem mile zaskoczona, że wątek luteinkowy wciąż na pierwszej stronce!!! Oczywiście również biorę luteinkę od 16-25 dc, gdyż staram się o dzidzię! Właśnie mija 3 cykl z tym specyfikiem i słuchajcie, chyba się udało, jestem w ciąży!!! Luteinę dalej biorę, na podtrzymanie!!! Pozdrawiam wszystkie stosujące Luteinę, niezależnie od przyczyny, zaś planującym bąbelka życzę powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: IP: *.chello.pl 15.10.05, 08:05 Gratulacje z powodu ciąży i życzenia aby się utrzymała. Do Oli: tak jak przypuszczałam znowu @ i to z skrzepami i ciemnokrwista.Jeśli to do mnie kierowałaś pytanie o ciążę to teraz odpowiadam,że niestety nigdy w nią nie zachodziłam pomimo niestosowania antykoncepcji. Po latach leczenia progesteronem wykryto u mnie przypadkowo w czasie laparo endometriozę. A u ciebie jest @? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: do ?? IP: *.sds.uw.edu.pl / 212.87.0.* 15.10.05, 21:29 nie mialam @ po luteinie,bylam u ginekolozki. zappisala mi Estrofem FORTE-przez 14 dni,1x dziennie, a przez nastepne 10 dni !/2 tabletki estrofemu forte 1xdziennie oraz 2xdziennie luteinka pod jezyk...co o tym myslicie?? wspolczuje endometriozy...moja kolezanka miala operacje na to.a po tym sa problemy z zajsciem w ciaze, wiesz??? to okropne, jak my-kobiety, musimy sie w zyciu "bujac z tymi hormonami", nie??? za jakie grzechy, co??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Do "Ola" IP: *.chello.pl 16.10.05, 08:03 Życzę ci upragnionej@, mam nadzieję na skuteczność leku jaki otrzymałaś. Może @ pojawi się już w czasie kuracji? Pisz jak znosisz lek. Wczoraj czułam się fatalnie a dziś jakby trochę lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola do ??? IP: *.sds.uw.edu.pl / 212.87.0.* 16.10.05, 08:25 ja tez mam nadzieje,ze te leki to pomogamam nadzieje,ze nie bede po nich zbytnio opuchnieta i "nalana",...dobrze,ze lepiej z tobachyba zima idzie, bo suszy mnie na mrozwczoraj robilam salatke jarzynowa klasyczna---ojej, jaka dobra>tesknilam za tym,zeby sie troche rozpiescicchociaz w tych nieprzyjemnych zdrowotnie chwilach...zdrowka zycze i pisz> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola do ??? IP: *.sds.uw.edu.pl / 212.87.0.* 16.10.05, 08:25 ja tez mam nadzieje,ze te leki to pomogamam nadzieje,ze nie bede po nich zbytnio opuchnieta i "nalana",...dobrze,ze lepiej z tobachyba zima idzie, bo suszy mnie na mrozwczoraj robilam salatke jarzynowa klasyczna---ojej, jaka dobra>tesknilam za tym,zeby sie troche rozpiescicchociaz w tych nieprzyjemnych zdrowotnie chwilach...zdrowka zycze i pisz> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miau Re: do ??? IP: *.versanet.de 18.10.05, 19:56 hmm, ja zaczne brac luteine od poniedzialku.. okresu nie mam odkad odstawilam plastry - evra - czyli od maja mam nadzije, ze luteina mi pomoze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do xs Re: do ???? IP: 83.238.103.* 14.10.05, 06:56 a Ty??co bierzesz na niewydolnosc jajnikow??pisalas, ze kiedys mialas...skuteczna jeste Twoja terapia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Do "Ola" IP: *.chello.pl 19.10.05, 10:54 Miałam nadzieję,że jak wykonam mammografię po @ to badanie będzie mniej bolesne ale niestety nie jest to prawda. Przed badaniem sutki mnie nie bolały a teraz pomimo upływu czasu nadal mnie bolą. Technik,która wykonywała badanie twierdziła,że tak musi być jeśli chce się wykonać poprawne zdjęcia (łącznie cztery ujęcia piersi ściśniętych w "imadle"). Czekam na wynik. Czy leki skutkują, jak czujesz się w trakcie terapii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ?? od Oli.. IP: *.sds.uw.edu.pl / 212.87.0.* 19.10.05, 20:20 czuje sie OK,ale mam troche mdlosci, troche mi sie biodra poszerzyly, bo ten estrofem to dawka 4 mg:<w sumie tylko biodra, bo w pasie jest tyle ile bylo... powiem szczrze, ze jakas sie czuje przemeczona, ale to raczej kwestia pogody..jakis jesienny spleen Odpowiedz Link Zgłoś
samo Re: LUTEINA 19.10.05, 20:37 Czy w Polsce luteina jest na receptę?Czytam i czytam o niej na forum, a tutaj w Stanach ona stoi na półkach razem z suplementami typu witamina C czy magnez i nic nie ma na opakowaniu nt. regulowania cyklu miesięcznego :o/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: LUTEINA IP: *.sds.uw.edu.pl / 212.87.0.* 20.10.05, 18:47 u nas na recepte. doustna lub dopochwowa.ale ostatnio pojawily sie VIT CENTRUM z luteina, tez nie wiem, na czym to polega. czy ktos bral estrofem??estrofem forte...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: LUTEINA IP: *.chello.pl 21.10.05, 15:10 Nie bardzo rozumiem twój problem kilku centymetrów więcej w biodrach; mnie zawsze przed @ przybywa kilogram i czuję się napuchnięta więc na pewno mam więcej w biodrach. Jeśli pragniesz wywołać @ to nie powinnaś zamartwiać się drobiazgami jakim są dodatkowe centymetry w biodrach lub pogorszenie nastroju. U mnie wręcz odwrotnie koniec@ i pogoda dość słoneczna powodują,że mam lepszy nastrój i chociaż fizycznie niedomagam to psychicznie staram się trzymać czego i tobie życzę( może się udzieli ode mnie). Odebrałam wynik mammografii i z opisu wynika,że nie ma pogorszenia w stosunku do poprzedniego badania. Następne badanie za rok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: LUTEINA IP: *.sds.uw.edu.pl / 212.87.0.* 23.10.05, 19:45 dobrze,ze wynik w normie Odpowiedz Link Zgłoś
asica_81 Re: LUTEINA 24.10.05, 17:11 Skończyłam brać luteinkę, całe opakowanie(wyszło mi 10 dni).Dwa dni później dostałam @.Nie zauważyłam u siebe skutków ubocznych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miau Re: LUTEINA IP: *.versanet.de 24.10.05, 17:20 biore luteine (mam brac przez 5 dni 2 tabletki dziennie) no i powiedzmy ze dostane okres.. co dalej? mam czekac az po nastepnym cyklu sama okres dostane? czy znowu luteine lykac??? jak u was to bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
asica_81 Re: LUTEINA 24.10.05, 19:48 Ja miałam zrobić badania jak dostane @, więc ide do lekarza spytać o wyniki.U mnie luteinka była jednorazowo (chyba) bo nie miałam @ i ciąży nie było widać, więc na wywołanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finezja Re: LUTEINA IP: *.chello.pl 25.10.05, 11:10 Przyczyny zatrzymania @ mogą być różne i wymagają zbadania jeśli jeszcze nie rodziłaś a zamierzasz mieć dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka79 Re: LUTEINA 25.10.05, 13:58 Gość portalu: miau napisał(a): > biore luteine (mam brac przez 5 dni 2 tabletki dziennie) no i powiedzmy ze > dostane okres.. co dalej? mam czekac az po nastepnym cyklu sama okres dostane? > czy znowu luteine lykac??? jak u was to bylo? Mam nadzieje że to tylko skrót myślowy bo przecież luteiny się nie łyka!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miaau Re: LUTEINA 25.10.05, 17:10 podjezykowa - trzymam pod jezykiem, czyli wrzucam do buzi = "lykam" ale pytanie wraca - mam po odstawieniu hormonow (tabletek anty) zatrzymanie okresu (ciaza wykluczona).. jak dostane teraz okres, musze po nastepnym cyklu jeszcze luteine brac, czy ten jeden raz wystarczy?? Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka79 Re: LUTEINA 25.10.05, 19:07 no bo tutaj nie ma odpowiedzi ktora by cie zadowoliła... to zależy od mnóstwa innych objawów i subiektywnych odczuć leczącego cie dr, czasem wystarczy wziąć raz na wywołanie a czasem zlecaja branie przez kilka cykli - powinnaś zapytać swojego lekarza PS. tylko nie łykam to jednak troszkę co innego niż trzymanie pod językiem ale tak jak przypuszczałam był to skrót myślowy Odpowiedz Link Zgłoś
miaau Re: LUTEINA 25.10.05, 20:05 hmmm.... problem w tym ze ja dostalam luteine baz zadnych badan, a lekarz ktory mi ja przepisal jest 300 km stad.. no coz, zobacze najpierw czy wgole dostane okres, a pozniej bede dalej myslec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miaau Re: LUTEINA IP: *.versanet.de 26.10.05, 21:59 jutro ostatnie 2 tabletki i czekanie na okres... mam nadzieje, ze dostane.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szeli Re: LUTEINA IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 08:52 hej ja równiez biorę luteinę ,ale widzę że większośc z was bierze ja na wywołanie @ ,ja dostałam ja na plamienia ,mam je zawsze 2 dni przed @ i krótkie cykle co 24 dni ,czyli tzw. niedomoga lutealna.Ostatnio miałam plamienia w środku cyklu porzez 7 dni.A badałyście progesteron i prolaktynę .Równiez staram sie o fasolke mam nadzieje że luteina pomoże ,biorę tewż parlodel na wysoka prolaktynę.Pozdrawiam was. I czy jet tu ktos co bierze luteine na plamienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murter1 Re: LUTEINA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.05, 09:10 Ja tez biore luteine na plamienia - pojawily sie w 2 cyklu po odstawieniu pigulek (tez planuje ciaze).Mam niedobor progesteronu, tak jak Ty. Mam nadzieje ze luteina pomoze, choc dzis znow jakby pojawily sie plamienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szeli Re: LUTEINA IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 09:29 a ile bierzesz tabl ,ja narazie 1 x1 ale jeśli by plamienia dalej były to mam zwiększyć 2x1 .Co ile masz cykle ja co 24,25 dni,miejmy nadzieję że szybko zafasolkujemy ,a kiedy zaczynasz sie starac o fasolke ,ja od listopada ,mam nadzieję że nie będzie tak żle ,ide teraz w tym cyklu na monitoring żeby sprawdzic czy jajeczkuje.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoanna:) Re: LUTEINA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 13:48 Jestem po 3 miesiacah przerwy w stosowaniu pigułek anty, no i @@ mam nieregularne. Czy w zw. z tym moge teraz @ wywołac luteiną i znów zacząć przyjmowanie tabsów? Może któraś z Was się orientuje?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: LUTEINA IP: *.chello.pl 04.11.05, 18:58 A co to za pomysł na kombinacje leków hormonalnych? O tym decyduje lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
ola787 zaparcia po luteinie 06.11.05, 10:24 mam zaparcia po luteinie, i tyje.wkurza mnie to. i nie jestem zasiedzialym sloniem, tylko mloda dziewczyna. i tarczyca tez jest OK. czy maci epodobne problemy z luteina i innymi hormonami?i nie mam zwiekszonego apetytu, wrecz odwrotnie, bo po luteinie mie mdli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miau Re: zaparcia po luteinie IP: *.versanet.de 08.11.05, 17:29 u mnie 10 dni po ostatnie luteinie i nic - czekaja mnie chyba wszytskei badania hormonalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: PLAMKI IP: *.chello.pl 15.11.05, 14:01 A ja zamiast porządnej @ mam tylko same plamki krwi. Co się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
ola787 Re: PLAMKI 17.11.05, 18:12 tez mnie to wkurza, bo znowu skonczylam kuracje miesieczna kombinowana- estrofem+luteina w drugiej fazie, 10 dni temu ostatnia porcja lekow i NIC.nawet plamek. \to --jak dla mojego organizmu--chyba jest, z przeproszeniem -- aspirynka...trafia mnie szlag. piersi bola, napuchlam a okresu niet. jutro gin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miau Re: PLAMKI IP: *.versanet.de 17.11.05, 18:35 u mnie tez kicha.. postanowilam zrobic badanie usg endometrium a z hormonow prolaktyne, testosteron i TSH, tylko w tym celu musze pojechac do domu (polski) czyli potrwa to jeszcze z dwa tygodnie.. mam nadzieje, ze moze jednak sie cos do tego czasu wydarzy bo sotatnio mialam taki sluz ciagnacy i ostatnie 3 dni jakby mnei jajniki pobolewaly (owulacja)? ale pewnie tylko mi sie wydaje znowu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: LUTEINA IP: *.ekspres.net.pl 18.11.05, 14:44 Mam takie pytanko-mam 20 lat- spóźniał mi sie okres 2 tygodnie poszłam do ginekologa p[rzepisał mi luteine- po 2 dniach stosowania okres sie pojawił, miałam brać przez kolejne 3 meisiace- z tym, że najpierw od połowy cyklu przez 10 dni po 1 tabletce dziennie,a jak nei dostane okresu do tygodnia to2 dziennie przez 10 dni- wczoraj skończyłam branie już tej drugiej serii i jeszcze nie dostałam okresu -zdarzało siekomuś coś podobnego ?Że przy pierwszym braniu wystąpił szybkoa przy kolejnych sie bardzo spóźniał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: LUTEINA IP: *.chello.pl 18.11.05, 23:28 Według mnie za pierwszym razem miałaś opóźniony okres z powodu psychicznej blokady (np.zdenerwowanie) dlatego @ wystąpiła zaraz po podjęciu leczenia luteiną. A czy ty czasem teraz nie jesteś w ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: LUTEINA IP: *.ekspres.net.pl 19.11.05, 16:46 To raczje niemożliwe. Żadnego kontaktu nie miałam do 11 listopada- 2 listopada miałąm planowo dostać okres, a 11list. uprawiałam petting z chłopakiem(w sumei pierwszy raz od 3 miesiecy), ale on umył ręce więc na 99% nei ma szans, że tak jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktualna Re: LUTEINA IP: *.chello.pl 28.11.05, 22:19 Przyjęłam cztery opakowania w kolejnych cyklach i robię przerwę bo mam bardzo skąpą @. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: LUTEINA IP: 192.168.2.* / 213.199.252.* 29.11.05, 07:13 a ja jestem drugi dzień i czuję się jak balon,poza tym rozstawiam wszystkich po katach.....mam nadzieje ,że szybko będę miała już z głowy,bo zgłupieje Odpowiedz Link Zgłoś
miaau Re: LUTEINA 02.12.05, 06:58 nie wiem czy to zasloga luteiny, ktora bralam ponad miesiac temu, czy nie, w kazdym razie dzisiaj w nocy dostala okres szczegol ze zdarzlam dwa sni temu zrobic usg dopochwowe (wszystko cacy) i wczoraj badania hormonalne (dzisiaj odbieram wyniki heh).. ale wole tak, niz gdyby okazalo sie ze mam powazne problemy.. teraz mam tylko nadzieje ze nastepna dostane po jakims sensownym czasie (a nie nastepnych 6ciu miesiacach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: LUTEINA IP: 192.168.2.* / 213.199.252.* 02.12.05, 07:14 a jakie mialaś zlecone badania hormonalne??sama się zastanawiam nad tym aby je zrobic ,bo mój gin. nic nie wspominał,a tez jestem na luteinie. Powiedz jeszcze czy dużo na niej przytyłaś ,bo ja puchnę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miau Re: LUTEINA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 19:51 nie mialam zleconych zadnych, poczytalam na sieci i sama sie zainteresowalam moim zdrowiem.. przedewszystkim usg dopochwowe z ocena jednolitosci endometrium, pozniej jesli wzjdzie niejednolite mozesz myslec o jakis badaniach hormonalnzch ale tam trudno o ocene skoro nie wiadomo w ktorej fazie cyklu jestes jak nie masz okresu.. na mnie luteina nie miala takiego dzialania, ani na apetyt tez nie, jedyne co zaobserwowalam, to dluzszy sen i problemy ze wstawaniem.. pozatym nie jestem przekonana czy to zasloga luteiny, bralam przez 5 dni po 2 tabletki.. a miedzy ostatnim dniem brania a pierwszym okresu minely prawie 4 tygodnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
miaau Re: LUTEINA 03.12.05, 19:52 nie mialam zleconych zadnych, poczytalam na sieci i sama sie zainteresowalam moim zdrowiem.. przedewszystkim usg dopochwowe z ocena jednolitosci endometrium, pozniej jesli wzjdzie niejednolite mozesz myslec o jakis badaniach hormonalnzch ale tam trudno o ocene skoro nie wiadomo w ktorej fazie cyklu jestes jak nie masz okresu.. na mnie luteina nie miala takiego dzialania, ani na apetyt tez nie, jedyne co zaobserwowalam, to dluzszy sen i problemy ze wstawaniem.. pozatym nie jestem przekonana czy to zasloga luteiny, bralam przez 5 dni po 2 tabletki.. a miedzy ostatnim dniem brania a pierwszym okresu minely prawie 4 tygodnie.. Odpowiedz Link Zgłoś