Dodaj do ulubionych

Yasmin ??? Zle się czuję !

12.09.05, 13:44
Cześć dziewczyny ,od kilku dni biorę Yasmin i pół tabletki
Bromocornu .Tabletek Anty -nie biorę w celu zabezpieczenia przed ciążą ale
mam problemy hormonalne (za wysoka prolaktyna) i trasznie zaczęłam ostatnio
tyć .Lekarka powiedziała mi ,że to powinno pomóc (bo jeszcze u mnie dochodzi
problem z jajnikami itp.)Tymczasem czuję się paskudnie (ból głowy ,dziwne
zawroty ,ból wątroby a dodatkowo mniej -więcej pół godziny po wzięciu tablet
(a biorę ok.21) czuję się okropnie senna ,nawet zrobienie sobie herbaty jest
dla mnie tak męczące (jakbym pchała czołg pod górkę),nic mi się nie
chce ,wszystko mnie męczy ,a na dodatek mam kilka kilo więcej .Czy to się
unormuje ,czy któraś z Was miała podobne reakcje ? Proszę odpowiedzcie bo
sama nie wiem czy iść do mojej lekarki czy poczekać (dodam tylko ,że to są
moje pierwsze tablety Anty.w życiu a mam 33 lata .Pozdrawiam ,Ola
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Yasmin ??? Zle się czuję ! IP: *.chello.pl 12.09.05, 13:52
      Wiesz podobno takie zle samopoczucie jest normalne i moze wystepowac w czasie
      pierwszych trzech opakowan. Najczesciej to przechodzi po jakis dwuch
      tygodniach. ja biore tez pierwsze opakowanie Yasmin i przez pierwszych pare dni
      czulam sie niezbyt dobrze. Jezeli bardzo Cie to martwi to oczywiscie idz do
      lekarza, przynajmiej sie uspokoisz!! pozdrawiam!!
      • Gość: lilcia Re: Yasmin ??? Zle się czuję ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 14:16
        Zdecydowanie najlepiej byłoby to skonsultować z lekarzem. Szkoda Ciebie, szkoda
        rodziny - szkoda zdrowia. Jeśli na tyle ufasz lekarzowi, który Ci to przepisał
        to wal do niego, a jeśli jest to ktoś kto Cię zawiódł może spróbujesz u kogos
        innego - może jakaś znajoma może Ci polecić dobrego gina w Twojej okolicy.
        3maj się dzielnie.
        • muminek1000 Do Lilcia 12.09.05, 23:03
          • muminek1000 Re: Do Lilcia 12.09.05, 23:11
            No tak ,dwie godziny temu wzięłam tablety i jestem "do tyłu"-sorki za wcześnie
            wcisnęłam .Lilciu ginekologów przerabiałam u mnie prawie wszystkich -a tę burzę
            hormonalną zawdzięczam właśnie słynnej pani ginekolog-endokrynolog (co ta
            kobieta mi "narąbała"...wolę nie wspominać -bo to dłuuugi temat (ale może
            kiedyś się pokuszę i opiszę od A do Z ...)Lekarka ,która teraz mnie
            prowadzi ,twierdzi ,że dla mnie nie ma nic lepszego (podobno Yasmin nie
            zatrzymuje wody (no nie wiem ,może jestem wyjątkiem ) a na kurację hormonalną i
            tak jestem skazana ...Ale pójdę do niej (dam sobie jeszcze troszkę czasu ) bo
            naprawdę nikomu nie życzę tego -co teraz się ze mną dzieje ...Dziękuję za
            odpowiedz ,pozdrawiam ,Ola
      • muminek1000 Do Agi 12.09.05, 23:02
        Cześć Aga ,ło matko !!!3 opakowania -to ja chyba wykituję ...Ale może spróbuję
        pociągnąć tą kurację ze dwa tygodnie (jeżeli nie będzie zmian -pójdę do
        lekarki )z drugiej strony czy ja dam radę (dwa tygodnie ...)Pozdrawiam i dzięki
        za odpowiedz ,Ola .
    • radowinkaala Re: Yasmin ??? Zle się czuję ! 12.09.05, 14:58
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=25337697&a=28931407
      Pozdrawiam Cię ciepło Olu.
      • muminek1000 Do Radowinkala 12.09.05, 23:14
        Alu przepraszam ,ja wiem (nie odpisuję itd )ale teraz mnie chyba Rozumiesz....
        Za dużo mi się zwaliło na łeb (mam efekty....) Przepraszam ...Ola
    • asia106 Re: Yasmin ??? Zle się czuję ! 12.09.05, 15:13
      hej, wydaje mi się, że to nie po Yasmin tak źle się czujesz tylko po tym drugim
      leku. Jakiś czas temu zażywałam lek o podobnej nazwie obniżający poziom
      prolaktyny. Lekarka uprzedziła mnie, że mogę go znosić niespecjalnie i tak
      było. Wieczorem po wzięciu kładłam się od razu spać bo po pół godzinie byłam
      już nieprzytomna a co rano jak na pernamentnym kacu, dodatkowo było mi wciąż
      zimno. Niestety mój organizm nie przyzwyczaił się do tego leku, zmieniłam na
      ziołowy, teraz jest już OK czego i Tobie życzę smile
    • asia106 Re: Yasmin ??? Zle się czuję ! 12.09.05, 15:19
      leku. Ja jakiś czas temu brałam na obniżenie prolaktyny lek o podobnej nazwie.
      Czułam się fatalnie ale lekarka uprzedziła mnie, że tak może być. Wieczorem po
      zażyciu szybko spać bo po pół godzinie byłam już nieprzytomna, rano jak na kacu
      gigancie, dodatkowo ciągle było mi zimno. Musiałam ten lek zastąpić ziołowym,
      teraz jest już OK czego i Tobie życzę smile
    • asia106 Re: Yasmin ??? Zle się czuję ! 12.09.05, 15:19
      leku. Ja jakiś czas temu brałam na obniżenie prolaktyny lek o podobnej nazwie.
      Czułam się fatalnie ale lekarka uprzedziła mnie, że tak może być. Wieczorem po
      zażyciu szybko spać bo po pół godzinie byłam już nieprzytomna, rano jak na kacu
      gigancie, dodatkowo ciągle było mi zimno. Musiałam ten lek zastąpić ziołowym,
      teraz jest już OK czego i Tobie życzę smile
      • muminek1000 do Asi 106 12.09.05, 23:17
        Cześć Asiu ,pewnie brałaś Bromergon (fuj ,też to kiedyś brałam )Masz rację -
        czuję się dokładnie jak na ciężkim kacu (zimno mi nie jest bo mnie grzeje
        sadełko)Proszę podaj mi ten lek ziołowy -może i mnie
        pomoże ...Dzieki ,pozdrawiam Ola
        • asia106 Re: do Asi 106 13.09.05, 10:51
          Zgadza się- to świństwo to był bromergon sad. Pomógł mi ziołowy castagnus - do
          kupienia w aptekach bez recepty, brałam przez 3 miesiące (zgodnie z ulotką);
          żadnych paskudnych działań ubocznych no i prolaktyna jest OK.
          pozdrawiam smile
    • nati301 Re: Yasmin ??? Zle się czuję ! 13.09.05, 13:38
      jestem po pierwszym opakowaniu jaśmin i chociaż wiem że każdy reaguje na
      hormony inaczej powiem o moich odczucuach:
      - apetyt wzrósł i 2 kg jestem do przodu
      - od czasu do czasu bolą mnie łydki
      - pojawiły się pajączki na nogach
      - od czasu do czasu miewiam mdłości
      podsumowanie: NIE POLECAM
      • Gość: aga Re: Yasmin ??? Zle się czuję ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 21:47
        te wszystkie objawy o których pisze muminek1000 to działanie uboczne po
        bromocornie.Po kilku tabletkach powinno przejść.Zdarza się,że objawy sie
        utrzymują i wtedy trzeba bromocorn odstawić
        • Gość: aga Re: Yasmin ??? Zle się czuję ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 21:52
          jeszcze o czyms zapomniałam.Ne wiem czemu lekarz zapisał ci te dwa leki
          razem.Yasmin jest preparatem antykoncepcyjnym,a bomocorn stymuluje
          jajeczkowanie.Radziłabym dodatkowo się zabezpieczyć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka