xruda 21.07.09, 10:48 witam. Czy ktoras z Pan zna tabletki Qlaira? Przepisał mi je lekarz, jest to nowosc, ponoc super. Jak sie po nich czujecie? Czy sa OK? pozdrawiam! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kr_ka_11 to nowosc, wiec pewnie malo kto zna 21.07.09, 11:40 tyle znalazlam Dienogestum+estradiolum: Qlaira (Bayer Schering) to preparat 5-fazowy o nowym na rynku zestawieniu składników czynnych. W 1. fazie środek zawiera sam estradiol, w 2. i 3. fazie oba składniki - różnica dotyczy dawki dienogestu zwiększonej w 3. fazie, w 4. fazie znów sam estradiol w mniejszej dawce, a w 5. fazie nie zawiera substancji czynnych. www.aptekarzpolski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=340&Itemid=76 Odpowiedz Link
xruda Re: to nowosc, wiec pewnie malo kto zna 21.07.09, 11:54 dzieki!wiem, że pewnie malo kto zna, ale ja nie znam wogole wiec choc jedna opinia bedzie przydatna... pozdrawiam! Odpowiedz Link
natka-6 Re: to nowosc, wiec pewnie malo kto zna 20.01.12, 11:31 biorę te tabletki od czerwca zeszłego roku, bez przerwy. Leczniczo, nie antykoncepcyjnie. Cierpię na silne krwawienia i rozrost endometrium. Brałam już różne leki hormonalne, żadne mi nie służyły. Po tych jak na razie nie mam żadnych skutków ubocznych, polecam. Czuję się dobrze, nie przybieram na wadze. Odpowiedz Link
malwes Re: to nowosc, wiec pewnie malo kto zna 24.01.12, 20:21 Ja je bardzo lubiłam. Niestety proporcja estrgogenu i progestagenu (syntetycz.) jest w nich taka, że bardzo mi wypadają włosy więc musiałam odstawić - ale poza tym pod każdym względem mi odpowiadały. Nie czułam się spuchnięta, nie miałam bólów brzucha czy piersi, nie czułam się sucha, nie miałam problemu z libido czy noszeniem soczewek. Szkoda mi trochę ale łysienie "androgenne" nie jest mile widziane Odpowiedz Link
1.kubus Re: to nowosc, wiec pewnie malo kto zna 30.08.09, 20:01 Witam,na internecie nie ma jeszcze nigdzie informacji z ulotki,opisu tabletek i wskazania do zastosowania,mnie by interesowało czy te tabletki są wskazane dla kobiet w okresie menopauzy jako HTZ.Prosze o informacje. Odpowiedz Link
justy1 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 21.07.09, 16:12 jak to lekarze chętnie zalecają nowości... powinien Ci o nich opowiedzieć, zebyś nie musiała (bezowocnie?) szukać info w necie to pierwsza na rynku pigułka anty, który nie zawiera etinyloestradiolu, lecz walerian estradiolu (ten rodzaj estrogenów dotychczas był używany w hormonalnej terapii zastępnczej, climen, divina, klimonorm, progynova itd). oprócz tego składnika, nietypowy jest też sposób dawkowania (dotychczas były pigułki jednofazowe, dwufazowe i trójfazowe)- tutaj mamy w opakowaniu aż 5 rodzajów tabletek (2+5+17+2+2=28) do stałego brania bez przerwy. to wszystko po to, żeby lepiej kontrolować cykl (czyli żeby nie było nieplanowanych krwawień) Odpowiedz Link
xruda Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 22.07.09, 14:35 dzieki za odpowiedz. Mam nadzieje, ze znajdzie sie ktos, kto juz chociaz przerobil jedno opakowanie... Tabletki zaczynam brac od jutra wiec dam znac jak samopoczucie. pozdrawiam! Odpowiedz Link
kika2626 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 22.07.09, 18:46 Ja tez dostałam na nie recepte i czekam na "moment", żeby zacząć je stosowaćszkoda, że jeszcze żadna nie próbowała... zatem xruda - będziemy królikamipozdrawiam Odpowiedz Link
kr_ka_11 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 23.07.09, 08:04 ile placicie za op? mniej wiecej oczywiscie Odpowiedz Link
xruda Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 23.07.09, 09:46 W aptece DOZ Qlaira kosztuje 43 zł Odpowiedz Link
blondi_neczka Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 23.07.09, 20:33 czesc mi tez lekarz przepisal te tabletki jak narazie biore czwarty dzien i czuje sie super nie mam takiej super wiedzy jak wy wiem tylko ze maja cos naturalnego w skladzie i ze moje miesiaczki beda krotkie a wiec czekam do konca opakowania Odpowiedz Link
kika2626 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 23.07.09, 21:30 O! jest kolejna odważna zdawaj nam relacje blondineczko jak sie czujeszpozdr Odpowiedz Link
blondi_neczka Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 02.08.09, 20:59 czesc dziewczyny mialam sie odezwac jak to z tymi tabletkami, dzis biore 14 tabletke i jak narazie super (nie mam zadnych plamien a to niestety byl moj problem) pewnie wiecej bede mogla powiedziec po miesiaczce ale to dopiero za 2 tygodnie, a jak u was dziewczyny? Odpowiedz Link
beijinhos Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 11.09.09, 15:21 jesli jestescie z warszawy to moze przyda sie informacja, ze w aptece na swietokrzyskiej 32 /rog bagno/ qlaira jest za 39.90. pozdrawiam i dziekuje za zalozenie watku Odpowiedz Link
beataplata Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 11.11.09, 09:37 Jesli chodzi o tabletki antykoncepcyjne qlaira to nikomu bym ich nie poleciła. Zażywam je dopiero od miesiąca a już mam po nich trądzik, przybrałam na wadze i dostałam zakażenia pochwy. Boli po nich brzuch a na dodatek są dość drogie (w mojej aptece 55 zł) Odpowiedz Link
asiaisina222 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 09.07.12, 15:29 hej znalazłam gdziś cie na forum ... jak się domyślam zażywasz tabletki qlaira ja zaczynam dopiero teraz czekam na miesiączkę i mam pytanie w związku z tym czy robi się przerwę miedzy dwoma opakowaniami tabletek czy po prostu kończę jedno na tych dwóch placebo i zaczynam zaraz po tym kolejne opakowanie ? bo zapomniałam lekarza zapytać będę wdzięczna za odpowiedz! pozdrawiam Odpowiedz Link
iwon48 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 16.08.10, 19:43 Wlasnie od 4 dni przyjmuje tabletki Qlaira, i jak dotad nic zlego sie nie dzieje,tzn brak skutkow ubocznych. Odpowiedz Link
michasiaxx Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 05.08.09, 00:10 przepisal mi dzis lekarz ale bede mogla zaczac stosowac za niecale 3tygodnie wiec wtedy bede pisac na biezaco co i jak to moj 1.raz z tabletkami wiec troche sie boje, zobaczymy jak to bedzie . Odpowiedz Link
kika2626 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 06.08.09, 21:52 Witajcie Ja jak na razie jestem bardzo zadowolaona z Qlairy Nie "spuchłam" i nie mam humorkówoby tak dalej!!! Odpowiedz Link
koteczka-beauty Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 26.08.09, 19:08 Ja niestety też dałam się na tą nowość namówić. I tylko 50 zł straciłam. A co się działo? Przy 20 tabletce czułam się jak baniak z wodą. Przez to libido spadło mi chyba do zera (w sumie to nie to że mi się nie chciało tylko jak patrzyłam na moją opuchniętą sylwetkę to mi się odechciewało). Z tego co wyczytałam na innym forum to żadna nowość tylko stare substancje pod nową nazwą i ceną. I jeszcze jak na takiej książece od gina przeczytałam że co jakiś czas w ogóle mogę nie mieć miesiączki przy tych tabsach(wtedy dopiero byłby stres co się dzieje) to podziękowałam. Moja opinia - nie dla każdego, ja wracam do mercilonu. Odpowiedz Link
xruda Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 06.08.09, 22:13 czesc dziewczyny! dawno nic nie pisałam, bo byłam na wakacjach. Juz dziele sie wrazeniami z Qlairy - jestem baaardzo zadowolona!!! pomimo, ze bylam w cieplych krajach, to nie czulam sie ociezala i napuchnieta jak przy innych tabletkach. Ogolnie czuje sie bardzo dobrze, nie odczuwam zadnych suchosci, libido póki co w normie na prawde jest OK! Zobaczymy jak bedzie z pierwsza miesiaczka - odezwe sie i dam znac. pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
assa118 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 12.08.09, 21:41 Witam, Qlaira - nowość - aby skuteczne i "bezpieczne" były... dzisiaj pierwsza tab. co i jak dalej z pewnością dam znać... (dodam, że palę papierosy czego Wam nie polecam .) Odpowiedz Link
xruda Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 17.08.09, 19:38 hej - i jak tam sie czujecie dziewczyny? ja zgodnie z obietnicą dzielę się kolejnymi spostrzeżeniami - jak na razie to moge smiało powiedzieć, że chyba wreszcie trafiłam na swoje tabletki!! wzięłam 26-tą tabletkę i mam już lekkie plamienie, więc jak tak będzie wyglądał mój okres to będzie super - zawsze cierpiałam na bolesne i obfite miesiączki. poza tym czuję się OK i co najważniejsze - libido bez zmian !!!! )) pozdrawiam! Odpowiedz Link
michasiaxx Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 19.08.09, 22:16 witajcie dziewczyny! wzielam dzis tabletke po raz 1. i mam pytanie- czy musze nastepne brac zawsze o tej samej porze dnia czy jak? dzieki z gory za odp. Odpowiedz Link
iwon48 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 16.08.10, 19:47 Tak zawsze musi byc o porze zblizonej Odpowiedz Link
papry-ka12 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 21.08.10, 10:01 witam was drogie kobietki.ja zaczęłam brać Qlaira 8 dni temu czyli od momentu 1 dnia okresu i ku mojemu zaskoczeniu okres mam do dziś i nie zapowiada się że się skończy miało go nie być bo zgłosiłam się do lekarza że mam bardzo obfite i bolesne ale miałam 4 dni i po wszystkim a reraz organizm zwariował?dziwię się że nie przeprowadzonoze mną odpowiedniego wywiadu bo jak się okazuję jesteśmy królikami doświadczalnymi (to są moje pierwsze tabl. anty .mam 38 lat więc mogłam dost .coś sprawdzonego)do tej pory miałam bardzo regularne tylko że bbbbb obfite ....pozdro Odpowiedz Link
papry-ka12 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 27.08.10, 16:40 no nie ...kapie i kapie końca nie widzę , a jak się pytam lekarza to mówi że tak może być ?antykonc epcja jak ta lala bo z seksu i tak nici.... Odpowiedz Link
koteczka-beauty Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 26.08.09, 18:59 XRuda widzę że na każdym forum zadałaś to samo pytanie i te same odpowiedzi. Przykłady: www.antyforum.pl/viewtopic.php?t=5301 www.wizaz.pl/forum/showthread.php?p=13600924 W ogóle dziwne to że na każdym forum ten wątek wygląda tak samo i ma te same odpowiedzi. Odpowiedz Link
xruda Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 30.08.09, 10:34 bo moja droga, jak zaczelam brac Qlaire to na necie nie bylo ani jednej informacji o niej i czulam sie troche jak krolik doswiadczalny.... wiec wyslalam zapytania na rozne fora aby zwiekszyc prawdopodobienstwo odpowiedzi a ze dostalam odp. i prosby o dzielenie sie spostrzezeniami to odpowiadalam na wszystkich forach - tak nakazuje grzecznosc i po to sa fora, zeby sobie wzajemnie pomagac. A ze jest taka cudowna funkcja jak ctrl+A to w czym problem?! Odpowiedz Link
kamilaa_25 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 31.08.09, 09:55 Hej, Mam prośbe możesz mi powiedzieć od kiedy zaczełaś brać te tabletki i czy wczesniej brałaś jakieś inne ... Ja mam już wykupioną Qlaire a tabletki kończe brać w piątek i nie wiem czy mam robić przerwę 7 dni czy od razy rozpoczynać nowe tabletki. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedz ... pozdrawiam Odpowiedz Link
xruda Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 31.08.09, 14:33 hej. ja biore Q od 23 lipca. Wczesniej bralam rozne tabletki, ale po kazdych mialam jakies skutki uboczne. Z Qlaira poki co jest super. Ja zaczelam brac po przerwie. pozdrawiam! Odpowiedz Link
karotka.iks Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 31.08.09, 22:20 Xruda a czy mialas moze skutek uboczny - podraznienie pochwy + infekcje ? Ja bralam harmonet, teraz yasminelle i jest mala poprawa , ale to jeszcze nie komfort.Dodam, ze z partnerem robilismy posiewy i nic nam nie uroslo Tylko te cholerne podraznienie Mysle o tej qlaira , bo gumek nienawidze Odpowiedz Link
airotk Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 02.09.09, 18:33 Jezeli zmieniasz tabletki na inne nie rob przerwy. Pierwsza tabletke Qlaira bierzesz na drugi dzien po ukonczneiu starych tabletek. Tez teraz zaczelam je brac, takze informacje mam z pierwszej reki od mojej ginekolozki.. Pozdrawiam Odpowiedz Link
agakos1978 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 06.09.09, 07:59 Dziewczyny czy możecie mi powidzieć czy macie jakieś skutki uboczne biorąc QLAIR-ę. Ja biorę ją już miesiąc zaczęłam brać drugie opakowanie i muszę powiedzieć, że bardzo bolą mnie nogi ( bardzo dziwne) i czuje się taka ciężka.Ponadto okresu w ogóle nie miałam tylko lekkie plamienie?? Czekam na Waszą odpowiedź Odpowiedz Link
grzybek_muchomorek Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 08.09.09, 13:15 Cześć Ja właśnie jestem przy 24 tabletce i wcale nie czuje się rewelacyjnie. Co prawda są to moje pierwsze tabletki i nie mam porównania do innych, ale mimo wszystko libido mi spadło po 2 tygodniu brania tabletek, bóle brzucha do tego upławy. Zobaczymy czy przy drugim opakowaniu też tak będzie. A o bólach nóg lepiej powiedz swojemu ginekologowi!!! Odpowiedz Link
martiniasti Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 13.09.09, 18:28 czesc dziewczyny! biore qlaire od 3 tygodni i okolo 16-17 dnia brania tabletki pojawilo sie niewielkie krwawienie. czy to normalne? dodam ze po tabletkach czuje sie swietnie, libido w normie Odpowiedz Link
nadjeschda Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 15.09.09, 12:40 jestem w połowie 2 opakowania i ..czuje sie fatalnie napuchły mi piersi tzn. czuje jakby były opuchniete, samopoczucie fatalne- jkaies takie roztrzesienie, podenerwowanie. Rozmawiałam z innym ginem i powiedzial, ze te tabletki wynalezione przez Niemców wcale w ich opinii nie sa rewelacyjne. Myslałam, ze juz trafiłam na swoja antykoncepcje a tu taki klops (( Niestety musze brac 2 opakowanie do konca. Jedyny plus to skapa miesiaczka. Jednak mysle ze co organizm to opinia Odpowiedz Link
kr_ka_11 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 16.09.09, 11:06 dokladnie, kazdy inaczej reaguje. jedna bardziej tyje, inna bola piersi (ja mialam masakre z tym zwiazanam przy yasmin i musialam zmienic na trojfazowe). to zalezy tylko od indywidualnosci organizmu. Odpowiedz Link
merry210 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 17.09.09, 22:48 czesc dziewczyny. mam pewien problem... skonczylam brac pierwsze opakowanie qlairy i okres sie nie pojawil;| wzielam juz 3 tabletke z nowego opakowania i dalej nic. spoznia sie juz 5 dni czym to jest spowodowane? zrobilam test i zdaje sie ze w ciazy nie jestem. ale mimo wszystko sie denerwuje... czekam na odpowiedz i z gory dziekuje pozdrawiam Odpowiedz Link
kryniac Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 20.09.09, 20:36 Jeśli bierzesz tabletki pierwszy raz lub po przerwie w braniu, krwawienie z odstawienia może nie wystąpić. Powinnaś zacząć się martwić jeśli nie wystąpi kolejne krwawienie. Odpowiedz Link
merry210 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 21.09.09, 11:33 tabletki biore od 2 lat, bez zadnej przerwy. to trzeci rodzaj tab. jakie dostalam... Odpowiedz Link
agakarlovp Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 23.07.13, 14:25 Po dwóch latach brania,rozstaję się z qlairą-przybyło mi 4 kg,dodatkowo zmiany nastroju,depresja.Jestem nerwowa,roztrzęsiona.Wracam do yasminelli. Odpowiedz Link
red-margott Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 25.09.09, 20:23 Witam kobietki własnie kończe drugie opakowanie tej "rewelacji". I na tym poprzestanę. Pierwszą sprawą były straszne wahania nastroju, czasami samej ze sobą ciężko mi było ze sobą wytrzymać. Z czasem nieco się to wszystko unormowało. Ale oprócz tego pojawiły się plamienia i krwawienie. A na początku drugiej połowy drugiego opakowania coś jakby normalna, tylko mniej obfita miesiączka. Oprócz tego częste bóle głowy i rozdrażnienie. Od poniedziałku zaczynam testować Yasminelle. Może i te tabletki są dobre, ale na pewno nie dla mojego organizmu... Pozdrawiam Odpowiedz Link
8401_agula Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 01.10.09, 21:30 Witam, mam do sprzedania 1 opakowanie Q za 45,00, niepotrzebnie je kupiłam - źle znoszę Q, więc skończę to zaczęte opakowanie i rezygnuję, więc bez sensu żeby leżały te tabletki w szafce. Jeżeli jest ktoś zainteresowany to proszę o kontakt: doagnieszki1@wp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link
red_misia Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 26.10.09, 23:44 Dziewczyny to jest wiadome że każda z nas ma inny organizm i każda inaczej reaguje na rózne tabletki.Dla mnie QLAIRA nie jest rewelacją.Skończyłam pierwsze opakowanie i pomijając to że strasznie boli mnie głowa to jeszcze nie pojawiła się miesiączka....To chyba nie dla mnie... Odpowiedz Link
sasza159 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 28.10.09, 15:02 Koncze juz 2 opakowanie tych tabletek i jestem zadowolona. Podobno dopiero po pol roku mozna cos powiedziec czy wystepuja skutki uboczne czy nie ... okaze sie. Kosztuje 49zł jakos tak. Pozdrawiam Odpowiedz Link
marcia81 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 02.11.09, 14:55 a jak wasze cery dziewczyny? Czytałam na innych forach ze z tym w przypadku tych tabletek bywa roznie. Czy mialyscie robione badania przed wypisaniem tych konkretnie tabletek czy tak na chybil trafil ginekolog wam to wypisal- bo moj tak. Tak wiec sie zastanawiam. Przyszlam do niego z problemem - podejrzewam u siebie zaburzenia hormonalne a on mi trach i tabletki wypisal. No i mysle co tu zrobic- brac nie brac. Odpowiedz Link
paula-beauty Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 12.11.09, 21:00 Witam. Ja biorę Qlairę już 4 miesiąc. Przy pierwszym opakowamiu miałam krwawienie, które trwało ponad tydzień i przy trzecim opakowaniu miałam kilkudniowe plamienie w trakcie cyklu, ale o tym poinformował mnie ginekolog i zresztą w ulotce można znaleść podobne informacje. Trochę mnie to pierwsze krwawienie wkurzalo i chciałam odstawić pigułki, ale ginekolog przekonał mnie,żebym tego nie robiła i nie żałuję.Tak naprawdę jedyny minus to cena - u mnie w Szczecinie 52 zł (chyba, że ktoś wie gdzie taniej) Atuty: brak miesiączki (czasami zamiast okresu plamienie, ale dosłownie trzy kropelki i to tylko jednego dnia),brak napięcia przedmiesiączkowego (a przechodziłam je bardzo ciężko), i najważniejsze: mam ochotę na sex, a przy innych pigułkach niestety nie miałam Zatem zdecydowanie polecam Odpowiedz Link
a_jaga1 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 23.11.09, 11:16 Zaczynam właśnie czwarte opakowanie i nie wiem co powiedzieć. Pierwsze półtora opakowania - tragedia - dołek, płacz, chciałam pozagryzać najbliższe mi osoby, krwawienie tydzień a może i dłużej. Nie zrezygnowałam jednak, teraz jest OK tylko niedawno pojawiło się plamienie przy 14-tej tabletce. Nie tyje, "ochota" raz jest raz nie - normalka ale nawet bez tabletek jest czasami różnie tylko jakoś sucho się zrobiło. Moja opinia jest taka - można spróbować a nóż okażą się "Waszą tabletką", ja poczekam jeszcze dwa może trzy cykle i zdecyduje czy dalej je brać. Odpowiedz Link
superwodnik11 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 26.11.09, 18:32 dziś dostałam od lekarza propozycje stosowania tych tabletek ...dr. Siemaszko jest dobrym lekarzem prowadził mi ciażę i miałam super opiekę w szpitalu na Inflanckiej, czytam opinię o tych tabl. i naprawdę się zastanawiam czy zrealizować receptę. może znacie inne lepsze hormony? Odpowiedz Link
jagoda.reinert1114 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 28.01.17, 15:30 witajcie ja biorę te tabletki już 10 miesiąc początek był ciężki plamienia ,,okres skakał jak chciał ale dziś jest w miarę ..regularnie ..mam tylko nadzieje że są też rewelacyjne jako Antykoncepcja .... Odpowiedz Link
niea Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 01.12.09, 10:17 hej, mam do sprzedania jedno opakowanie tabletek qlaira za 39zl,chętne osoby proszę o odpowiedź na maila, pozdrawiam Odpowiedz Link
katinka1331 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 31.12.09, 01:19 Ja wlasnie zaczynam od jutra te tabletki,miałam już rożne i różnie reagowałam, po ostatnich- jasmine- mialam straszne wahania nastroju i mrowienie rak....zobaczymy co bedzie teraz, jestem pełna wiary!!!!!!!!!!!pozdrawiam, mam do odstapienia za 32 zl opakowannie jasmin. jesli ktos preferuje to zapraszam na maila katinka13312wp.pl.warszawa. cena pigulek qlaira w aptece w aleji jana pawla niedaleko al. solidarnsci to 46 zl.pozdrawiam Odpowiedz Link
marciaem Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 05.01.10, 23:23 Jestem po pierwszym opakowaniu QLAIRY - 5 tabletka z nowego opakowania. Do dnia dzisiejszego miesiączka ani żadne plamienie nie wystąpiło. Od tygodnia jestem strasznie opuchnięta, występuje nadmierna sennośc i zmęczemnie. Dzisiej przed zażyciem 5-ej tabletki zrobiłam się strasznie nerwowa, rozdrażniona, nie czułam się sobą myślałam że wybuchne od środka. Położyłam się spac. Obudziłam się strasznie opuchnięta. Do tego występuje u mnie straszny ból nóg /w łydkach/ - uczucie ciężkości nóg. Rano nogi mam tak ciężkie, że mam problem z wstaniem z łóżka. Kupiłam sobie nawet rajstopy przeciw żylakom. Do tego duszenie tarczycy. Kilka lat temu występowała u mnie niedoczynnoś tarczycy i brałam leki ale od dwóch lat robie badania i poziom TSH i FT4 jest w normie - ostatnie badania robiłam dwa miesiące temu i wyniki były książkowe. Mam coraz większe obawy do stosowania tych tabletek, oprócz w/w objawów - przytyłam przez miesiąc i 5 dni brania tabletek 5 kilo i występuje u nie plamienie z piersi. Odpowiedz Link
rewolka404 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 06.01.10, 11:02 "TSH i FT4 jest w normie" - czyli jakie masz wyniki? Możesz wpisać z normami? Odpowiedz Link
rewolka404 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 17.01.10, 14:00 marciaem napisała: > TSH 2,420, FT4 14,3 bez norm ciężko stwierdzić, ale TSh powyżej 2 jest podstawą do dokładniejszych badań. ft4 masz niskie, zazwyczaj norma jest w okolicach od 9-12 Powinnaś zrobiś ft3, ft4 (ważne, żeby były z jednej próbki), przeciwciała anty TPO i anty TG oraz USG tarczycy. Odpowiedz Link
asik-0 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 16.01.10, 21:18 CZEŚĆ DZIEWCZYNY! JA BRAŁAM QLAIRĘ PRZEZ CZTERY MIESIĄCE. CZUŁAM SIĘ CAŁKIEM DOBRZE TYLKO W POŁOWIE DRUGIEGO OPAKOWANIA ZACZĘŁAM KRWAWIĆ. MYŚLAŁAM, ŻE TAK BĘDZIE PRZEZ JEDEN MIESIĄC A BYŁO PRZEZ TRZY. ZAWSZE W POŁOWIE OPAKOWANIA. JAKBY NORMALNY OKRES. PRZY OSTATNICH TABLETKACH LEKKIE PLAMIENIE. CZY KTÓRAŚ TEŻ TAK MIAŁA? Odpowiedz Link
witaminka123 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 21.01.10, 18:46 Nie słyszałam i nie używałam jeszcze Odpowiedz Link
suicide_alley Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 25.01.10, 18:23 Hej. Właśnie jestem przy 27 tabletce z 3 opakowania. Są to moje pierwsze tabletki, więc nie mam porównania, ale mogę stwierdzić, że są w miarę OK. Pierwsza i druga miesiączka była normalna, trzecia trwała dwa dni, może nawet niecałe, a czwartej, mimo że powinna pojawić się wczoraj, nie ma do tej pory. Troszkę się zaczynam stresować, ale czytałam na innych forach, że przy tych tabletkach krwawienie może całkowicie zaniknąć..troszkę to niepokojące. Mam nadzieję, że mimo to krwawienie, choć skąpe, się pojawi. Poza tym zauważyłam że urosły mi piersi, pojawiły mi się nawet spore rozstępy... I czuję się trochę ociężała, choć tłumaczę to sobie innymi przyczynami (moja waga nigdy nie przekraczała 50kg (48-49) przy wzroście 167cm, nawet ciężko było mi przytyć, teraz, po 3 miesiącach ważę ok. 52kg). Trądzik - zmiany raczej niezauważalne, jakieś drobne wypryski, ale to było zawsze, mogę powiedzieć że jest nawet lepiej. Cena - zależy w jakiej aptece, raz udało się kupić za 40zł, innym razem za 48. Jeżeli chodzi o suchość to jest raczej odwrotnie;P A plamień w środku cyklu nie zaznałam, póki co. Tylko ten durny okres.. Boję się, mimo że wiem, że niepotrzebnie... Pozdrawiam Odpowiedz Link
alizee44 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 26.01.10, 19:56 Ja wcześniej używałam Logest i zmieniłam na Qlaire i przy zażyciu dwóch opakowań miesiączka nie wystąpiła ani po zużyciu pierwszego ani drugiego opakowania..Teraz odstawiłam już na dobre te tabletki i nadal nie mam miesiączki.Lekarka stwierdziła, że tak może być ale (mimo iż ciąza jest wykluczona) ja się stresują choćby dlatego co si w tym moim organizmie porobiło no i w sumie kiedy ta miesiączka wystąpi?? Odpowiedz Link
jus_ty_na Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 10.02.10, 14:09 Witam,kupiłam miesiąc temu 2 opakowania Qlaira i niestety przeczytałam później na forum,ze występuje po tym trądzik,więc nawet ich nie brałam, ponieważ walczyłam z nim przez półtora roku dlatego nie chce bym znów go miała-więc chciałabym się zapytać czy może jak komuś pasują te tabletki-to nie chciałaby któraś z Was ode mnie je odkupić?(nie były one otwierane-są zapakowane jak z apteki tyle że bez recepty)kupiłam je za 43zł-jeżeli ktoś by był zainteresowany proszę pisać na gg.20350422 Odpowiedz Link
qwer1234 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 23.03.10, 10:17 moje wrażenia są niefajne. w pierwszym m-cu grzybica, w drugim m-cu doszło okropne swędzenie stóp i krwawienie w połowie cyklu aż do jego końca, czyli bite 2 tyg., piersi mi spuchły i zrobiły się bolesne; w trzecim m-cu utrzymały się wszystkie powyższe objawy łącznie z krwawieniem, które ponownie rozpoczęło się w połowie cyklu. no i odstawiłam Odpowiedz Link
unimaginable Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 27.03.10, 21:20 Witajcie, QLAIRA to moje pierwsze tabletki i nie jestem pewna czy wszystko jest w porządku dlatego bardzo gorąco proszę o Wasze opinie. Zacznę od tego, że pewien czas temu podczas stosunku, pękła prezerwatywa. Szybko poszłam do lekarza, który przepisał ESCAPELLE (tabletka z serii "72h po"). Wzięłam ją, "dziwny" okres pojawił się dokładnie w terminie mojego standardowego cyklu (30 dni). Piszę "dziwny" ponieważ krew była brunatna, prawie czarna, wiem że niektórym dziewczynom się to już zdarzało po zażyciu tej tabletki. W pierwszym dniu tej "dziwnej" miesiączki zażyłam pierwszą pigułkę QLAIRA jak zalecono w ulotce. Biorę regularnie, ostatnio uprawiałam seks i jako że "Q" to moje pierwsze tabletki, jestem nieco niespokojna czy wszystko jest w porządku (tj. czy nie jestem w ciąży ). Dziś mija 13 dzień brania QLAIRY a dwa dni temu wystąpiły u mnie brązowe plamienia. Właściwie nie wiem czy takowe mogą być podciągnięte pod kategorię "plamień" czy też miesiączki. Czy to możliwe by wystąpiła już w 13 a nie (jak napisano w ulotce) 26 dniu? Może to efekt ESCAPELLE plus QLAIRY - zbyt dużo hormonów w ostatnim czasie? Co o tym sądzicie, czy uważacie że wszystko w porządku i mój organizm musi się po prostu przyzwyczaić? Będę niezwykle wdzięczna za każdą odpowiedź!! Odpowiedz Link
jainie Sprzedam jedno opakowanie! 12.04.10, 19:52 Witam, kupiłam za 48,49zł w aptece kiedyś, ale po jednym opakowaniu wróciłam do starych. Tabletki zafoliowane, z ceną. Chętnie sprzedam za 45zł (w Toruniu). Proszę pisać na maila gazetowego. Odpowiedz Link
jainie Re: Sprzedam jedno opakowanie! 13.04.10, 13:06 PISZCIE NA GG: 2167059, tak będzie szybciej Odpowiedz Link
alas-ka77 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 26.07.10, 20:08 Witam,tabl.QLAIRA biore od czterech miesiecy.Pierwsze dwa bylo ok,od trzeciego zaczelam plamic od 17tabl.kilka dni temu poszlam do lekarza plamienia,bole podbrzusza,sennosc mocno mnie zaniepokoily.Przy badaniu okazalo sie,ze mam 4jajeczka gotowe do zaplodnienia!!!!!!!!tabl.Qlaira mnie nie zabezpieczaly,a moj lekarz powiedzial,ze za bardzo juz firmy farmaceutyczne kombinuja i pozniej taki jest efekt.Wracam do tabletek 21dniowych.Nie chce straszyc,ale jaka kobieta sprawdza sobie owulacje kiedy bierze hormony ja bym na to nie wpadla gdyby nie moj lekarz!Ja mam 1,5roczna coreczke i 33lata moze te tabl.sa dla bardzo mlodziutkich dziewczyn,ale jesli i u nich nie zabezpiecza?! Odpowiedz Link
mmadziamm Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 03.08.10, 09:06 Witam, odsprzedam 1 opakowanie Qlairy za 35zł - Gdańsk. Pozdrawiam madziam@tx.pl Odpowiedz Link
kajaba Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 15.09.10, 13:51 Wzięłam co prawda dopiero 2 opak, więc może nie jest to poglądowe. Czuję się bardzo dobrze. Odpowiedz Link
megi110174 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 17.09.10, 16:10 Bardzo odradzam. po pierwsze w połowie cyklu poszłam na kontrolne usg i lekarz stwierdził ze wzrasta mi pecherzyk! a po drugie nie dochodziło do usunięcia krwi z macicy podczas miesiączki bo na USG wychodził plyn. Po 3 miesiącach brania zrezygnowałam i wróciłam do staregi isprawdzonego Femodenu. Odpowiedz Link
korrra Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 23.09.10, 22:42 Witam. Przeczytałam każdą z waszych wypowiedzi na temat Q, i właściwie ok 90% opinii jest negatywnych. Po 5 latach przerwy (po urodzeniu dziecka) chcę znowu zacząć brać tabletki, aby mieć komfort psychiczny. Kiedyś brałam minulet, zresztą jakoś nie przekonują mnie tabletki, które bierze się bez 7-dniowej przerwy ... Moja doktorka jednak bardzo zachwalała Q, zapewniła że nie będę miała żadnych skutków ubocznych: ani nie przytyję, brak migren, libido się podniesie - właściwie nie powinnam odczuć ich zażywania, wymieniła tylko jeden minus: jakakolwiek pomyłka przy dawkowaniu może od razu zakończyć się ciążą! Po waszych postach muszę przyznać że waham się czy zacząć brać te tabletki, czy może poprosić o te z 7-dniową przerwą??? Może ktoś ma pozytywne "wrażenia" z przyjmowania tych tabsów? Odpowiedz Link
xsenna Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 02.10.10, 09:43 Ja mam,chociaz po przeczytaniu wypowiedzi balam sie brac.Mam 35 lat dwojka dzieci i nie chce wiecej.Kiedys bralam Trinovum i marveloon.Faktycznie nie czujesz ze je bierzesz,libido oki a nawet bardziej.sluchaj musisz sama sie przekonac,bo przeciez nie cala Polska tu pisze i mozliwe ze te co sie dobrze czuja poprostu nie pisza,bo nie musza.aha kiedys bralam tez Yasminelle,to byla dopiero jazda,mialam wzystkie objawy,a moze za bardzo sobie wkrecilam opinie innych.jeli sie nie przekonasz na sobie nie dowiesz sie. Odpowiedz Link
korrra Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 05.10.10, 08:54 Dzieki za opinię. Ja jestem w podobnym wieku, mam 32 lata, i właśnie wiekiem sugerowała się też moja lekarka przepisując mi te tabletki. Masz rację, muszę spróbować i sama sie przekonać, w końcu każdy organizm jest inny. Po miesięcu przyjmowania podzielę się odczuciami. pozdrawiam Odpowiedz Link
xsenna Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 05.10.10, 09:25 No i tak trzymaj,a ja sie przekonam czy dzialaja od 10 tabletki,narazie plamienie ustao ktore bylo,zobaczymy jak bedzie dalej.czuje sie takbym ich nie brala. Odpowiedz Link
jajko54 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 07.10.10, 12:13 biorę je drugi miesiąc, od połowy 1 opakowania miałam plamienie, poza tym czuję się dobrze. zastanawiam się ile dać sobie czasu na sprawdzenie, chyba dojdę do 4 op i jeśli plamienie nie ustąpi to poproszę o zmianę. Odpowiedz Link
jajko54 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 18.10.10, 09:48 porażka na całej linii - w 2 cyklu w 13dc dostałam normalny okres mimo regularnego brania tabletek już wiem że nie nadają się dla mnie, zastanawiam się tylko czy je odstawić zaraz skoro i tak mam okres czy brać do końca cyklu Odpowiedz Link
jajko54 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 09.11.10, 12:43 jednak gin mnie namówił na 3 opakowanie i póki co super - okresu o właściwej porze nie było (ale w poprzednim cyklu miałam dwa więc się wyrównało), libido duuuże, jedyny skutek uboczny to ból piersi, plamien brak. zobaczymy co będzie dalej Odpowiedz Link
asiaisina222 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 09.07.12, 19:34 hej mam pytanie bo tez dostalam recepte na te tabletki czy bierzez sie je non stop czy robi sie jakas przerwe w braniu tabletek ? Odpowiedz Link
annthonka Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 08.10.10, 13:14 korrra napisała: > wymieniła tylko jeden minus: jakakolwiek > pomyłka przy dawkowaniu może od razu zakończyć się ciążą! Jakie pomyłki Twoja ginka miała na myśli? Ja biorę trzecie opakowanie i wrażenia mam na razie bardzo dobre. Nie plamię, po pierwszym opakowaniu nie miałam w ogóle okresu (wiedziałam, że tak może być, więc się nie stresowałam), po drugim tylko skąpe plamienie. Libido bardzo ok, waga bez zmian, ale dla mnie najważniejsze, że migreny mam dużo rzadziej. Na początku pogorszyła mi się cera, ale pomału wraca do normy. Przedtem brałam Marvelon i też był ok, ale widzę różnicę na korzyść Q, głównie ze względu na migreny. Odpowiedz Link
eweliska18 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 26.11.10, 11:50 dziewczyny dzisiaj lekarz przepisał mi Qlaire, zaczynam brać tabletki po 2-letniej przerwie, wczesniej brałam Yasmine, ale miałam straszne migreny. Czy dobrze zrozumiałam lekarza, że Qlaire przyjmuje się bez żadnej przerwy, tzn. po przyjęciu ostatniej tabletki (białej) z pierwszego opakowania, następnego dnia rozpoczynam kolejne opakowanie ? Odpowiedz Link
johanna1508 Re: QLAIRA - nowe tabletki!!! 11.07.11, 18:24 hejka!! Doktorka przepisała mi te tabletki właśnie... Mam takie pytanie czy tyje się po nich?? (a tak na marginesie w aptece z kangurkiem kosztują 51zł...) Odpowiedz Link
upartamama 7 blister 16.09.11, 10:35 Biorę już 7 blister, nie mam żadnych skutków ubocznych. Okres zawsze przy 1 białej tabletce, skąpy - taki mi odpowiada. Waga może 1,5 kg na + więc nie ma co rozpaczać. Jestem zadowolona bo to moje 1 tabletki i od razy trafione. 0 lat 2 dzieci więcej mi nie trzeba. Odpowiedz Link