Dodaj do ulubionych

miesiaczka co 23-24 dni. ja chce co 28!! :)

IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 26.10.05, 22:21
mam 29 lat
misiaczki mam od 12 roku zycia
i zawsze mialam regularne co 28 dni
jakies 4 lata temu sie przestawilo i mialam co 26 dni
poltora roku temu urodzilam dziecko i tearz mam okres co 23 dni, a
maksymalnie co 25 dni (okres dostalam 3 miesiace po porodzie)

czy tabletki antykonceopcyjne moga to naprostowac?
jaka ejst szansa na zwiekszenie odstepu pomiedzy okresami? (tylko prosze mi
nie proponowac nastepnej ciazy smile)

p.s. w ciagu roku to wychdozi az o 3 smile miesiaczki wiecej
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Re: miesiaczka co 23-24 dni. ja chce co 28!! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 08:33
      a moze porozmawiasz z realnym lekarzem a nie z wirtualnym forum?
    • koala.mb Re: miesiaczka co 23-24 dni. ja chce co 28!! :) 27.10.05, 08:35
      Chociaż to rzeczywiście moze byc uciążliwe nie musi świadczyc o żadnej
      patologii. Czasem tak się zdarza i jesli cykle pozostaja owulacyjne, to moze
      szkoda je sztucznie poprawiać. Tabletki hormonalne sprawią, że będziesz miała
      cykle 28-dniowe, jednak podobnie jak kazde inne leki nie sa one obojetne dla
      organizmu. Skonsultuj sie z lekarzem.
      • Gość: basia Re: do koala.mb IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 28.10.05, 21:19
        a jesli nie planuje miec wiecej dzieci to czy cykle nie owulacyjne maja dla
        zdrowia kobiety jakies znaczenie?
    • Gość: dori Re: miesiaczka co 23-24 dni. ja chce co 28!! :) IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 08:36
      zbadaj progesteron ,może masz go zamało i masz niedomogę lutealną i stąd takie
      krótkie cykle.Ja też tak mam ,teraz dostałam luteinę i zobaczymy co będzie
      czekam na efekty.Tabl anty ci odradzam ,błędem jest dawanie tabl jeśli są
      zaburzenia hormonalne ,najpierw trzeba zdjagnozowac czy nie ma zaburzeń
      hormonalnych,jeśli wszstko jest o.k to możesz wziąśc anty.Pozdrawiam
    • izabelaela Re: miesiaczka co 23-24 dni. ja chce co 28!! :) 27.10.05, 08:40
      Spróbuj przez kilka cykli pomierzyć temperaturę - przekonasz się, czy to cykle
      owulacyjne i jaka jest faza lutealna.
      • Gość: basia Re: miesiaczka co 23-24 dni. ja chce co 28!! :) IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 28.10.05, 21:14
        dziekuje bardzo za rady

w nast tygodniu mialam zamiar isc do lekarza
        zla znajac panstowego lekarza zbyje mnie slowami ze WSZYSTKO JEST OK I SAMA
        SOBIE WYMSYLAM PROBLEMY
        ale patrzac na to z innej strony - skoro okres trwa 5 dni to pozostaje raptem
        18 "nie-krwawych" dni w miesiacu
        • izabelaela Re: miesiaczka co 23-24 dni. ja chce co 28!! :) 29.10.05, 08:57
          To, jak Cię lekarz potraktuje, zależy też trosszkę od Ciebie. Nie daj się zbyć
          i już!

> ale patrzac na to z innej strony - skoro okres trwa 5 dni to pozostaje raptem
          > 18 "nie-krwawych" dni w miesiacu

No to trzeba sprawdzić, czy skrócona jest faza lutealna (poowulacyjna). Jeśli
          ma prawidłowoą długość (11-12 do 16 dni) to pewnie trzeba sie przyzwyczaić...ma
          to swoje dobre strony - częściej w roku masz okres niepłodności bezwzględnej
          (po owulacji)wink

Jesli jest skrócona - to warto ją wydłużyć.

Ale to trzeba sprawdzić - na razie możesz tylko psioczyć i gdybać.
    • theday Re: miesiaczka co 23-24 dni. ja chce co 28!! :) 29.10.05, 09:02
      czytałam gdzieś że na wydłużenie cyklu i unormowanie miesiaczki dobrze wpływa
      przyjmowanie magnezu z wit. b6
      moze to pomoze- bo ja mam tak samo a do tego bardzo obfite te moje miesiaczki
      niestety
    • Gość: a Re: miesiaczka co 23-24 dni. ja chce co 28!! :) IP: *.mkrasnik / 80.48.105.* 29.10.05, 09:36
      Ja nie miałam juz 38 dni sad zaczynam sie martiwc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka