Dodaj do ulubionych

Plamienia a pigułki

28.10.05, 22:51
Od 7 lat biorę pigułki. Mniej więcej w połowie tego czasu zaczęły się
plamienia. Najpierw trwały jeden dzień w cyklu, teraz jest to kilka dni po
okresie i przed. Jakiś czas temu robilam przerwę, a w jej trakcie badania
hormonalne i wszystko bylo ok. Teraz wrócilam do pigulek, ktore ogolnie
dobrze znoszę, ale te plamienia... Nigdy nie trwaly tak dlugo. Lekarze mowia,
ze po takim czasie brania pigulek to normalne. A jak jest u Was? Mam się
martwić?
Obserwuj wątek
    • anula.a1 Re: Plamienia a pigułki 30.10.05, 11:53
      podbijam
    • ekler.ka Re: Plamienia a pigułki 30.10.05, 11:59
      zmien pigulki,prawdopodobnie potrzebujesz mocniejszych.
      • anula.a1 Re: Plamienia a pigułki 30.10.05, 12:04
        już zminialam, bo tak mi doradził lekarz. Bralam trzy inne pigulki. Plamienie
        sie tylko powiekszylo, a przy okazji mialam tysiac skutkow ubocznych (np.
        depresje, bóle piersi). Pierwsze pigulki, ktore biorę także obecnie
        (minisiston) znoszę naprawdę świetnie, tylko te plamienia...
        • kaha6 Re: Plamienia a pigułki 30.10.05, 13:08
          Mimo wszystko powinnaś zmienić tabletki! Poproś lekarza żeby Ci zrobił badania,
          bo metodą prób i blędów trudno jest dobrać tabletki. No chyba że ktoś ma
          szczęściesmile
    • Gość: Meliska.** Re: Plamienia a pigułki IP: *.bytom.compnet.com.pl 30.10.05, 17:46
      Witaj anula, mam bardzo podobny problem. Ja mam plamienia przed okresem.
      Pigułki biorę też kilka lat a problem zaczął sie 4 miesiące temu. Jestem w
      trakcie badań ale lekarz powiedział mi, że tak to juz jest z hormonami i trzeba
      z tym żyć. Teraz biorę Microgynon i tez powinam je zmienić. Pozdrawiam i myślę
      że wszystko będzie ok smile
    • ekler.ka Re: Plamienia a pigułki 30.10.05, 22:29
      a czy te plamienia nie pojawiaja sie przypadkiem w pierwszych trzech miesiacach
      brania NOWYCH tabletek?bo wtedy maja prawo.
      • Gość: ania Re: Plamienia a pigułki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 11:06
        Musisz zmienić tabletki, mój lekarz powiedział mi że tabletki zazwyczaj bierze
        się 4-5 lat i zaczynają już nie pasować do organizmu ponieważ mogą zawierać
        zbyt małą dawke hormonów. Jeżeli chcesz zmienić tabletki poproś lekarza żeby Ci
        zrobił badania (badania krwi)wtedy odrazu dobierze Ci dobre tabletki. Nie
        będziesz musiała się męczyć z doborem metodą "prób i błędów".
    • anula.a1 Re: Plamienia a pigułki 31.10.05, 12:23
      Ale ja biorę te pigułki już od kilku lat. Więc to nie chodzi o to, że za
      krótko, ale chyba że za długo. Poza tym próbowałam zmienić pigułki i
      wychodziłam tylko na tym żle. Miałam tysiąc skutków ubocznych, więc te tabletki
      są najlepsze dla mnie. Ehh, chyba bede musiala sie przyzwyczaić do tych
      plamien...
      • Gość: ania Re: Plamienia a pigułki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 14:08
        No właśnie i chodzi mi o to że za długo je bierzesz (te tabletki od 7 lat) i
        powinnaś je koniecznie zmienić! Plamienia na pewno się nie skończą a będą
        trwały coraz dłużej(wiem po sobie). A czy jak teraz zmieniałaś tabletki to
        lekarz Ci zrobił badania?? Jeśli nie to właśnie dlatego masz ciągle źle
        dobrane. Nie powinnaś mieć plamień. Zmień tabletki ale zrób sobie badania krwi
        na obecność hormonów bodajrze ale nie pamiętam dokładnie! Wtedy lekarz dobierze
        Ci nowe anty pasujące do Ciebie.
        • anula.a1 Re: Plamienia a pigułki 31.10.05, 15:17
          Miałam robione badania z krwi oraz usg dopochwowe, w przerwie, zeby zobaczyć
          czy organizm wrócił do swoich normalnych cykli i czy mam owulację. Nie dobiera
          sie pigulek na podstawie takich badań. Poza tym ja juz boje sie eksperymentować
          z innymi pigulkami.
          • Gość: Meliska.** Re: Plamienia a pigułki IP: *.bytom.compnet.com.pl 31.10.05, 20:43
            Witajcie. Czytam sobie i chyba przekonałyście mnie że powinnam zmienić tabletki.
            Anula, spróbuj też i jeśli mozesz to napisz co bierzesz. Ja biorę Microgynon i
            powinnam zmienić na inne tylko z tego co wiem, każde nowsze tabletki mają już
            mniejszą ilość hormonów. Nie wiem co o tym mysleć ale za dwa miesiące zmienię.
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka