Dodaj do ulubionych

zmiana tabletek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 22:20
Zmieniam tabletki z diany na novynette. lekarz zalecił mi zrobic 7 dniową
przerwe i zacząć nowe tabletki. Ja natomiast przeczzytałam w ulotce że brać
bez przerwy 7 dniowej i nie wiem co mam robić
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: zmiana tabletek IP: 213.241.34.* 14.12.05, 23:08
      bez 7-dniowej przerwy lub od pierwszego dnia krwawienia. wtedy utrzymasz
      ciągłość antykoncepcji.
      • Gość: marta Re: zmiana tabletek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 11:51
        mam teraz drugi dzień przerwy wiec jak mam rozpocząć od pierwszego dnia
        krwawienia to mam poczekac do następnego cyklu czy moge teraz od pierwszego
        dnia miesiączki? Bo nie wiem jak będzie najlepiej?
        • kasiak37 Re: zmiana tabletek 15.12.05, 12:01
          rob 7 dni przerwy,nie przejmuj sie beda skuteczne.zmienialam juz kilka razy tabsy.
          • Gość: marta Re: zmiana tabletek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 12:05
            wielkie dzięki bo juz się bałam! POZDRAWIAM!
            • kasiak37 Re: zmiana tabletek 15.12.05, 12:11
              nie ma za co...smiletez teraz biore novynette juz ponad roksmile
    • florencja29 Re: zmiana tabletek 15.12.05, 12:55
      Ogólna zasada przy zmianie tabletek jest taka, że jęśli nowe tabletki, które
      masz zacząć mają więcej lub tyle samo estrogenów co poprzednie to robi się
      normalną 7-dniową przerwę. Jęśli jednak tabletki mają mniej estrogenów (tak,jak
      w Twoim przypadku zawartość estrogenu w Diane 35 - 0,035 mg, w Novynette - 0,02
      mg) to tak jam mówi justy (aby antkoncepcja została zachowana) należy nie robić
      przerwy, bądź rozpocząć 1-go dnia miesiączki z odstawienia Diane. Najlepiej to
      by jednak było jakbyś zrobiła tak jak jest na ulotce. Producent raczej wie co
      pisze. Ale skoro juz za późno to zrób jak mówi justy, bo dobrze mówi.
      A kasiak37 miała po prostu szczęscie
    • Gość: nat.alka Re: zmiana tabletek IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 15.12.05, 13:13
      Kasiak37, to, że "zmieniałaś tabsy wiele razy" o niczym nie świadczy, może
      zawsze zmieniałaś z silniejszych na słabsze, albo zwyczajnie miałaś szczęście.
      Aby zachować ciągłość antykoncepcyjną przy zmianie pigułek na słabsze nie robi
      się przerwy, albo rozpoczyna nowe opakowanie w pierwszym dniu krwawienia!!!
      (swoją drogą było o tym tysiące razy na forum).
      Do autorki wątki, zastosuj się do wskazówek justy i zacznij nowe pigułki z
      pierwszym dniem krwawienia, jeśli jest już na to za późno zabezbieczaj się
      dodatkowo przy tym pierwszym opakowaniu.
      • Gość: marta Re: zmiana tabletek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 18:59
        to mam jeszcze pytanie pierwszego dnia miesiączki jak teraz dostane (za 2 dni)?
        Czy za miesiąc?
        • Gość: nat.alka Re: zmiana tabletek IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 15.12.05, 20:44
          Teraz, wtedy działanie antykoncepcyjne zostanie utrzymane i nie musisz się
          dodatkowo zabezpieczac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka