Gość: Gosia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 23:29 Mam takie pytanie - czy zwykła cytologia wykryje wirusa HPV? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosia Re: Cytologia a HPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 23:37 Nawet żadnego podejrzenia nie będzie? Czyli co mogę mieć cytologię 1 czy 2 i wirusa w środku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mall Re: Cytologia a HPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 16:34 Kiedy ostatnio robiłam cytologie wyszedł mi wirus HPV i Trzecia grópa,wiem że nie wszystkie gabinety robią takie rozpoznania warto by zapytać przed. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Cytologia a HPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 20:05 Czy lekarz zaproponował Ci jakieś leczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia161069 Re: Cytologia a HPV 13.01.06, 20:31 HPV nie wykryje cytologia PAPA , jest szersza cytologia metoda amerykanska nazwana B .... nie pamietam jak dokladnie ale wiem ze ona jest bardziej dokladna no i drozsza . Ale u mnie wykryto wirusa dopiero w badaniu histopatologicznym wycinkow z szyjki, ktore pobrano mi w wyniki zlej cytologi wlasnie ta nowa metoda wynik - CIN III. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mall Re: Cytologia a HPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 21:29 >tak leczyłam się dwa miesiące i mam teraz uśpionego wiruska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Cytologia a HPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 21:34 A miałąś kłykciny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mall Re: Cytologia a HPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 21:46 nie;;;; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Cytologia a HPV IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 01.02.06, 17:39 Ja miałam kłykciny, lekarz zapisał mi Efudix, na ostatniej wizycie powiedział, ze jeszcze malutkie są, ale że nie zrobił mi cytologi ani razu, więc postanowiłam sie przejść do innego lekarza - uchodzącego za najlepszego w naszym mieście, który stwierdził, że on nic nie widzi i że zrobimy cytologię i ona to wykarze. Poza tym powiedział, że to jest wirus, a wirusa się do końca nie wyleczy. I teraz nie wiem, jeśli cytologia będzie ok, to czy mogę spać spokojnie, czy drążyć temat i zrobić jakieś specjalistyczne badania w kierunku HPV, nie wiem, co już z tym wszystkim zrobić i komu wierzyć. Poza tym mam nawracające zapalenia, praktycznie non stop i zastanawiam się, czy to wszystko ma ze sobą związek. Pozdrawiam, Anita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Cytologia a HPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 21:21 Anito daj koniecznie znać jaki jest wynik Twej cytologii. Ja miałam kłykciny, po wyleczeniu lekarz mi zrobił cytologię wyszła 2 grupa niewielki odczyn zapalny pozakomórkowy. Powiedział że jestem zdrowa, ale ja mam obawy. Anito zapytaj swojego lekarza jak to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Cytologia a HPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 21:25 A co to jest za lek Efudix? Jak on działa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Cytologia a HPV IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 01.02.06, 21:32 Wynik będę miała w piątek, a HPV organizm może zwalczyć sam, więc może kłykciny swoją drogą, a reszta swoją, już sama nie wiem. A Efudix to taka maść, którą smarowałam kłykciny, tylko niestety bardzo droga, ale chyba pomogła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Cytologia a HPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 22:03 Ale wypalał Ci te kłykciny i odpadały czy zmniejszały się? Miałaś je w środku pochwy czy na sromie? Jak sobie radzisz z życiem intymnym? Współzyjesz normalnie czy celibat? A Twój mężczyzna ma jakieś zmiany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Cytologia a HPV IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 01.02.06, 22:15 Miałam je na wargach, nie miałam wypalanych, tylko właśnie tą maścią smarowałam i podobno się zmniejszyły, one nie są duże więc nie przeszkadzają mi w życiu, zresztą ja ich sama wcześniej nawet nie zauważyłam, więc byłam bardzo zdziwniona, tym bardziej, że współżyłam tylko z mężem, a on tylko ze mną, więc nie wiem, gdzie się zaraziłam, a u niego nie zauważyłam żadnych zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Cytologia a HPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 22:19 Ale jak masz te kłykciny to normalnie współżyjesz? Bez prezerwatywy? A co Twój lekarz mówi o źródłach zarażenia? Ja jeszcze wcale nie współzyłam ateż mam tego syfa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Cytologia a HPV IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 01.02.06, 23:44 Obawiam się, że wiedza ginekologów na ten temat jest znikoma, mój ginekolog nie potrafił mi odpowiedzieć skąd się to u mnie wzięło, drugi mówi, że nie ma tego, a ja wyczuwam jakieś zgrubienia i weź tu bądź mądrym. A prezerwatywa nie chroni przed tym wirusem, dużo jest na ten temat w Internecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Cytologia a HPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 07:03 No moich dwóch ginekologów stwierdziło że mam to z publicznej toalety. Położna sugerował że mogłam to z basenu przynieść, ale ja w życiu na basenie nie byłam. Odpowiedz Link Zgłoś