Dodaj do ulubionych

dobra gin-położnik w Poznaniu

26.11.02, 12:09

Dziewczyny, przygotowuję się do TEJ chwili - chcę mieć dziecko i mam w
związku z tym podstawowy problem: potrzebna mi super ginekolog położnik - z
dobrze wyposażonym gabinetem. Znacie taką??? Dajcie znać kogo polecacie??
Gdzie rodzić?? Gdzie dobra szkoła rodzenia?? PODZIELCIE SIE SWOIMI
DOSWIADCZENIAMI!!!
Obserwuj wątek
    • koralik27 Re: dobra gin-położnik w Poznaniu 26.11.02, 13:15
      gratuluje decyzji smile))
      i szczerze polecam Ci drMaciejewska, przyjmuje w Medicusie na ul.3Maja.
      Chodze ja i moja mama, chodzi tez moja przyjaciolka w ciazy i wszystkie
      jestesmy zadowolone

Koralik

PS. a doktor, do ktorego zwykle chodzilas przestal Ci odpowiadac?
      • kika_kika Re: dobra gin-położnik w Poznaniu 26.11.02, 13:52
        Hi, Koraliku,
        Fajnie, że piszesz...
        Mój ginekolog jest tylko ginekologiem (a ja już chciałabym gin/położnik) i to
        w branżowej przychodni. W gabinecie nie ma żadnej aparatury - a ja wolalabym
        mieć na miejscu full serwice big_grin A drogie te wizyty???

No i ten mój doktor to taki przystojny dowcipniś smile) o wszystko sama musze sie
        wypytywać, żadnej inicjatywy z jego str. sad(

POzdrawiam i dzięki zerrrdeczne
        A dzidzuś to ostatnio nasze marzenie....
        • koralik27 Re: dobra gin-położnik w Poznaniu 26.11.02, 14:08
          pani ma w gabinecie 2zestawy do USG, mozna zrobic na miejscu nawet zdjecia
          dzidziusiowi, ale by nakrecic film, trzeba sie wybrac na Polna
          pani robi cytologie (sama pilnuje terminu), gdy wynik jest niepewny (np. stan
          zapalny) to wysylaja do domu - wiec odpada pilnowanie dnia, kiedy odebrac wynik
          i nie trzeba sie przy okazji uzerac z recepcjonistka
          jesli potrzeba wysyla na badania hormonalne na Polna (na Kase Chorych), a tam
          juz badaja kompleksowo (sama przez to przechodzilam), nie lekcewazy zadnych
          objawow i wszystko wyjasnia "po ludzku"

pelne badanie z USG dopochwowym i cytologia to chyba 100zl, zwykle (bez
          atrakcji to 60zl), za wypisanie recepty nie placi sie nic

Koralik
          • kika_kika Re: dobra gin-położnik w Poznaniu 26.11.02, 14:22
            Dziękuję Ci ślicznie... a czy za "normalną" wizyte kontrolną - taką z
            pogadanką z wywiadem dużó się płaci??
            jesteś złota!!!! dziękuję Ci ślicznie za info. A czy Ty juz masz dzidziusia??
            A jeśłi tak, to gdzie rodziłaś??
            Pozdrawiam,
            KIKA
            • koralik27 Re: dobra gin-położnik w Poznaniu 26.11.02, 14:34
              normalna wizyta ze zwyklym badaniem to 60zl
              ostatnio bylam po porade, bez badania, dostalam recepte i lekarstwa na miesiac
              za darmo (bezplatna probka lekarska) i zaplacilam 40zl

kika, nie mam dzidziusia, choc gdybym jutro sie dowiedziala, ze bedziemy go
              miec, bylabym najszczesliwsza kobieta na swiecie
              niestety, jutro sie nie dowiem, ze jestem w ciazy, choc mam nadzieje, ze juz za
              rok bedzie nas troje smile))
              tak czy inaczej, nie wyobrazam sobie rodzic, gdzie indziej niz na Polnej - tam
              jest najlepszy sprzet do ratowania noworodkow

daj mi znac, jak Ci sie podobala pani doktor

Koralik
              • kika_kika Re: Koraliku jesteś kochana!!! 27.11.02, 09:38

KOńczę jutro ostatnią paczkę anty i gdzieś za 2 tygodnie wybiorę się do tej
                Pani Doktor. POtem miesiąc - dwa przerwy i .... do roboty big_grin
                A stworzyłam ten wątek tak wcześnie bo: jestem panikarą i... nie sądziłam, że
                ktoś udzieli mi tak szybko tak wyczerpujących informacji!! Bardzo Ci dziękuję.
                Ja też mam nadzieje, że na następne Boże Narodzenie mój mąż będzie mógł kupić
                kolejkę elektryczną i samochod zdalnie sterwany big_grinD (niezależnie czy będziemy
                mieć synka czy córunie) Bardzo ale to bardzo chcemy tego dzidzia, hihi a może
                razem wylądujemy na porodówie?? big_grin
                Z całego serducha życzę Ci, abyś szybciutko została najszczęśliwszą Kobietą na
                świecie!!!
                Buziaczki,
                KIKA
              • elssa Re: dobra gin-położnik w Poznaniu 28.11.02, 12:41
                koraliku!
                na Polnej moze i jest najlepszy sprzet, ale wazniejszy jest przy ratowaniu
                kogokolwiek element ludzki, a z tym ....jest tam tragicznie; moje dziecko
                zmarlo na Polnej na skutek bledu lekarzy z Polnej....
                pozdrawiam
                e.
                • kika_kika Re: dobra gin-położnik w Poznaniu 28.11.02, 13:17

Strasznie mi przykro - mogę się tylko domyślać co przeszłaś. A w takim razie
                  co polecasz?? Słyszłaś o dobrym szpitalu?? Gdzie można urodzić zdrowo i
                  bezpiecznie?? Ja coraz bardziej zastanawiam się nad możliwością skorzystania z
                  wanny z ciepłą wodą (gdy miałam bolesne okresy) kąpiel w ciepłej wodze zawsze
                  mi pomagała i naprawde bół znikał!! NIe mówię że marze o porodzie w wodzie, bo
                  jednak wolałabym chyba klasyczny sposób, ale.... to na pierwszy etap porodu
                  byłoby chyba dobre...
                  heh a ja tak gadam, gadam... a ja nawet jeszcze nie "zafasolkowana" - jak to
                  mówią iektórzy....
                  Pozdrawiam,
                  KIKA
                • giza Re: dobra gin-położnik w Poznaniu 28.11.02, 13:48
                  elssa napisała:

> koraliku!
                  > na Polnej moze i jest najlepszy sprzet, ale wazniejszy jest przy ratowaniu
                  > kogokolwiek element ludzki, a z tym ....jest tam tragicznie; moje dziecko
                  > zmarlo na Polnej na skutek bledu lekarzy z Polnej....
                  > pozdrawiam
                  > e.

Bardzo Ci współczuje, to musiało być dla Ciebie straszne przezycie!!!

Jednak nie wypowiadałabym się o tym szpitalu tak kategorycznie, że jest tam
                  tragicznie, znam wiele dziewczyn, które tam rodziły i są bbb. zadowolone. Sama
                  leżałam w tej klinice(co prawda nie na porodówce) i nie mogę mu nic zarzucić -
                  absolutnie nic.

Pozdrawiam i trzymaj się!!!
                  • elssa Re: dobra gin-położnik w Poznaniu 30.11.02, 16:47
                    Gizko kochama, zgadzam sie ....powiedz mi tylko ile z tych ciaz bylo w jakims
                    stopniu problematyczmych; wg mnie nie sztka jest doprowadzic do szczesliwego
                    rozwiazania ciaze prawidlowa ; w koncu jeszcze u schylku ostatniego stulecia
                    kobiety rodzily w domach i obywaly sie bez pomocy lekarzy w wiekszsci
                    przypadkow;
                    polna partaczy.....nie tylko ja jestem tego dowodem.....
                    • giza Re: dobra gin-położnik w Poznaniu 02.12.02, 09:22
                      elssa napisała:

> Gizko kochama, zgadzam sie ....powiedz mi tylko ile z tych ciaz bylo w jakims
                      > stopniu problematyczmych; wg mnie nie sztka jest doprowadzic do szczesliwego
                      > rozwiazania ciaze prawidlowa ; w koncu jeszcze u schylku ostatniego stulecia
                      > kobiety rodzily w domach i obywaly sie bez pomocy lekarzy w wiekszsci
                      > przypadkow;
                      > polna partaczy.....nie tylko ja jestem tego dowodem.....

Cześć Elssa smile
                      Właśnie o to chodzi, ze większość była problematyczna, nie mieszkam w poznaniu,
                      tylko 40 km od tego miasta, jeśli ktoś "od nas" trafia na polna to raczej z
                      tego powodu, ze coś jest nie tak jak powinno.
                      Strasznie mi przykro, ze tak to się skończyło u Ciebie, powodzenia następnym
                      razem smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka