Dodaj do ulubionych

Zmiana pigułek, które jescze mogą mi pasować ??

24.03.06, 22:39
pozwalam sobie wkleic to co napisałamna forum antykocepcja i proszę o opinie.

Wiem ze kobiety dzielą sie na 3 typy- ja to chyba ten mieszany. Ale to nie
opinia gin tylko moja.Bede teraz zmieniać pigułki.
Brałam cilest, wszystko było oki ale miałam wielkie migreny które kładły mnie
na cały dzień do łóżka. Poza tym cholesterol mam w tej górnej granicy. Wiec
cilest został zmieniony na jeanine- ona cholesterol obnizyła- badałam sie za
równy rok i wyniki lepsze smile ale jeanina powoduje u mnie często brak okresu w
7 dniowej przerwie i o ile raz to można przeżyć to na dłuższą mete tak nie
można.
Trzeba zmienić. Oczywiście ide do lekarza ale tak chciałabym zasięgnąć opinii
które pigułki może mi sugerować lekarz i dlaczego.
Mam 24 lata , pigułki biore 3 lata.
Obserwuj wątek
    • klakierka Re: Zmiana pigułek, które jescze mogą mi pasować 25.03.06, 06:50
      podnosze, dziewczyny poradźcie coś
      • Gość: alusia Re: Zmiana pigułek, które jescze mogą mi pasować IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.03.06, 08:01
        Spróbuj może z pigułkami II generacji np. Rigevidon, troszkę więcej hormonów,
        ale za to bardziej bezpieczne, jesli chodzi o sprawy zylne. Moja 22-letnia je
        bierze po zmianie z harmonetu i jest bardzo zadowolona.
        • klakierka Re: Zmiana pigułek, które jescze mogą mi pasować 26.03.06, 13:12
          ale czy taka duża dawka nie powoduje zatrzymywania wody w organixmie ??
          • Gość: jjjjjjj Re: Zmiana pigułek, które jescze mogą mi pasować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 13:23
            Ja biorę pigułki 5 rok. Przez cały czas miałam Harmonet, i bardzo dobre wyniki,
            ale ostatnio się one pogorszyły i gin zmienił mi go na Mercilon - ta sama dawka
            hormonów, nieco inny skład dodatków. Żadnych zmian fizycznie nie widzę, teraz
            czekam na wyniki badań kontrolnych ale myślę, że będzie OK. Harmonet i Mercilon
            mają niską dawkę hormonów i są zalecane dla tych, które jeszcze nie miały
            dzieci i bardzo młodych dziewczyn. Więc spytaj o te 2 środki, osobiście polecam!
        • Gość: justy Re: Zmiana pigułek, które jescze mogą mi pasować IP: 213.241.34.* 26.03.06, 13:21
          II generacja ma dużo zalet, ale moźe podnosić cholesterol.
          migreny i brak okresu- można pomyśleć o pigułkach z małą ilością
          etinylestradiolu z III gen.
          omów problem z lekarzem.
          • klakierka Re: Zmiana pigułek, które jescze mogą mi pasować 26.03.06, 18:22
            Serdeczne dzięki justy, szczerze mówiąc liczyłam ze mi odpowiesz.
            Właśnie jeanine dobrze podziałała na wyniki cholesterolu, ale mam po niej braki
            okresu i chyba zatrzymuje wodę bardziej niż cilest. Obecnie jestem na diecie i
            nie moge schudnąć, 2 lata temu przy cileście ładnie zgubiłam kilka zbędnych kg,
            ale migreny nie dawały mi spokoju.
            A jakie to pigułki III gen. ?? Może jakieś nazwy?? Oczywiście moją gin
            wymagluje w tym zakresie ( ja z tych szczegółowych jestem ) smileale tak jakoś
            chciała bym być przgotowana na rozmowe o tym.
            Dziękuje smile
    • iberia30 Anteovin?, n/t 26.03.06, 20:25
      • klakierka Re: Anteovin?, n/t 27.03.06, 06:48
        hmm szczerze nie słyszałam o nich, ile kosztują i jak ci się spisują ??
        • iberia30 Re: Anteovin?, n/t 27.03.06, 19:05
          klakierka napisała:

> hmm szczerze nie słyszałam o nich, ile kosztują i jak ci się spisują ??

nie sa zbyt popularne, to fakt, ja stosowalam anteovin ok.8 lat, zadnych
          widocznych skutkow ubocznych:typu tycie, obnizone libido, problemy z cera,
          proby watrobowe ok, itd, cena ok. 30 zl/opakowanie.Od pol roku mam przerwe,ale
          wkrotce zamierzam do nich powrocic.
      • Gość: justy Re: Anteovin?, n/t IP: 213.241.34.* 27.03.06, 18:12
        anteovin chyba już całkiem znikł z naszego rynku.
        to były jedyne u nas pigułki dwufazowe.
        • klakierka Re: Anteovin?, n/t 27.03.06, 18:38
          A więc co jako farmaceuta polecałabyś dla mnei justy, jeśli konsultował by sie
          z tobą jakiś gin oczywiście ?? smile
        • iberia30 Re: Anteovin?, n/t 27.03.06, 19:03
          Gość portalu: justy napisał(a):

> anteovin chyba już całkiem znikł z naszego rynku.
          > to były jedyne u nas pigułki dwufazowe.

zapewniam, ze Anteovin jest osiagalny bez problemow.
    • Gość: iwonka Re: Zmiana pigułek, które jescze mogą mi pasować IP: *.chello.pl 27.03.06, 23:07
      ja biore od trzech lat Logrst i jestem baaaardzo zadowolona. polecam. koszt ok.30zl.pozdrawiam
    • Gość: iwonka Re: Zmiana pigułek, które jescze mogą mi pasować IP: *.chello.pl 27.03.06, 23:08
      oczywiscie Logest mialam na mysli smile
      • Gość: IZA Re: Zmiana pigułek, które jescze mogą mi pasować IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 27.03.06, 23:20
        Ja brałam microgynon21, były ok.
        Koleżanki chwalą Femoden
    • zabka11 Re: Zmiana pigułek, które jescze mogą mi pasować 28.03.06, 07:14
      Cześć! Ja od roku biorę Jasmin, ponoć najnowsze. Cena 46zł, więc trochę droższe
      niż inne. Ale jestem zadowolona. Nie zatrzymują wody - fajnie i łatwiej się
      chudnie, oczywiście przestrzegając diety, okres regularnie i samopoczucie też.
      Mercilon - tragedia, po pól roku zaczęły mi wypadać włosy!!! Wcześniej o tym
      słyszałam, nie wierzyłam, aż sama się przekonałam. Przed ciążą(3 lata temu)
      długo brałam Marvelon, też O.K. Ale polecam Jasmin, są super.
      • klakierka Re: Zmiana pigułek, które jescze mogą mi pasować 28.03.06, 09:41
        Dzięki żabko smile właśnie mam wrażenie ze jasemine bedzie chciala dać mi moja
        gin, a jak wyniki po tych pigułkach, cholesterol i próby wątrobowe ?? A
        migreny??
        • klakierka Re: Zmiana pigułek, które jescze mogą mi pasować 28.03.06, 18:14
          dziewczyny macie jeszcze jakieś rady ?? smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka