Dodaj do ulubionych

Nie grzybica?a swędzenie....

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:53
Lekarz na wizycie uznała, że nie mam grzyba -a poszłam do niego z tym
podejrzeniem bo miałam swędzenie. Wykluczył infekcję, a co z tym, że nadal
swędzi? podpowiedział uczulenie - odstawiłam płyn do higieny, kupiłam
bieliznę 100% bawełny i nadal nie ma polepszenia, co to jest?czy ktoras też
tak miała?
Obserwuj wątek
    • Gość: maalza Re: Nie grzybica?a swędzenie.... IP: *.crowley.pl 12.04.06, 11:00
      Tak, ja mialam - alergia na tabletki antykoncepcyjne. Bierzesz hormony?
      • Gość: pchelka Re: Nie grzybica?a swędzenie.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:14
        nie biorę, używam prezerwatywy ale tą też odstawiłam (lateks)
        • Gość: k Re: Nie grzybica?a swędzenie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:24
          hej mnie też swędziało jak miałam dłuższy zarost smile) ale ściełam włoski i
          trochę wydepilowałam i jest dużo lepiej nic mnie nie swędzie
          a może jesteś uczulona na proszek, płyn do płukania, prasuj bieliznę gorącym
          żelazkiem
        • maalza Re: Nie grzybica?a swędzenie.... 12.04.06, 14:45
          tak, uczulenie na lateks tez może być, albo cukrzyca
          Moze pojdziesz na badanie alergenow?
          jesli dodatkowo masz jakas wydzieline, to moze to byc nadżerka...
          • Gość: kassadra Re: Nie grzybica?a swędzenie.... IP: *.centertel.pl 13.04.06, 22:47
            zapalenie sromu. Kup sobie bez recepty CLOTROMAZOL (MAŚĆ); MYJ SIĘ ROZTWOREM
            RUMIANKU; PIERZ BIELIZNE W PŁYNIE DO DELIKATNYCH RZECZY.
    • lidka_77 Re: Nie grzybica?a swędzenie.... 12.04.06, 14:38
      czasem od cukrzycy może swędzieć...
      • Gość: pchełka Re: Nie grzybica?a swędzenie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 18:57
        badałam poziom glukozy we krwii i nie mam cukrzycy podobno
    • Gość: monika Re: Nie grzybica?a swędzenie.... IP: *.osiedle.net.pl 12.04.06, 19:49
      ja mam takie same objwy i tez mi nic nie pomaga.Ostatnio nawet zrobiłam sobie
      ponad miesieczna kuracje z jogurtu naturalnego(oczywiscie do jedzenia)i nic sie
      nie zmienilo.Mam małą nadżerkę,upławy też ciągle mi dokuczają,więc to może
      to,ale też już mam tego dosyć!
    • ludwiczka1 Re: Nie grzybica?a swędzenie.... 12.04.06, 21:31
      A miałaś pobierany materiał na posiew? Jeśli nie to niczego nie można
      stwierdzić na 100%. Swędzenie może być spowodowane nie tylko grzybami, ale
      również bakteriami. Dziewczynom, które cierpią na infekcje pochwy szczerze
      doradzam wykonanie badania w porządnym laboratorium. Warto zrobić wymaz w
      kierunku bakterii tlenowych, beztlenowych, chlamydii, ureaplazmy i mykoplazmy.
      I oczywiście posiew w kierunku grzybów. Ginekolodzy dość często niestety
      stwierdzają infekcję lub jej brak "naocznie". Wymyślają różnego rodzaju
      uczulenia a rzeczywista przyczyna tkwi gdzieś indziej. Co gorsze, stwierdzając
      infekcję przepisują leki w ciemno. A kiedy zrobi się posiew to otrzymuje się
      antybiogram lub antymykogram (w przypadku grzybów) i wtedy wiadomo jaki lek
      podać. W przypadku powtarzającej się często grzybicy pochwy radzę zrobić
      badanie kału w kierunku grzybów. Bardzo często nawracająca grzybica pochwy jest
      spowodowana grzybicą przewodu pokarmowego. W takiej sytuacji trzeba w pierwszej
      kolejności uporać się z grzybicą przewodu pokarmowego. W przeciwnym razie
      będziemy często odwiedzać ginekologa.
      • Gość: pchełka ludwiczka1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 10:50
        miałam posiew dwa razy i nic nie wyszło
        • ludwiczka1 Re: ludwiczka1 13.04.06, 17:17
          Nie wiem w jakim kierunku miałaś robiony posiew. Lekarze często robią to
          badanie tylko pod kątem bakterii tlenowych. W moim mieście np. nie ma
          laboratorium, w którym można zrobić posiew na bakterie beztlenowe, chlamydię,
          mykoplazmę i ureaplazmę. Dlatego wybrałam się do Krakowa i tam zrobiłam pełne
          badanie.
          • Gość: pchełka Re: ludwiczka1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 17:46
            robili mi badania na wszystkie bakterie i grzyby więc często posiewy nie wyniku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka