Dodaj do ulubionych

brak okresu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 20:33
Bralam tabletki anty przez rok, przez jeden cykl nie bralam, powinnam dostac
okres tydzien temu i nic. Zajscie w ciaze jest malo prawdopodobne. Czy tak
jest po odstawiniu tabletek, ze menstruacja sie spoznia? I czy przerwa 1 cyklu
braniu tabletek jest szkodliwa? Bo zamierzam kontynuowac antykoncepcje
Prosze o rade...
Obserwuj wątek
    • somsom Re: brak okresu 08.05.06, 21:11
      też tak miałam, jest to możliwe, ze możesz nie mieć menstruacji jeszcze przez
      tydzień, dla pewności zrób test,
      wiesz, lekarze zalecają raz w roku zrobić 2 miesięczną przerwę w pigułkach
    • lilith76 Re: brak okresu 09.05.06, 09:14
      na pierwszą miesiączkę po pigułkach możesz czekać kilka godzin, kilka dni,
      kilka tygodni, kilkanaście tygodni. może trzeba będzie ją wywoływać u lekarza.
      dlatego zaleca się robić minimum 3 miesięczne przerwy w braniu pigułek, aby
      organizm wrócił do równowagi.
      • Gość: pamana Re: brak okresu IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 09.05.06, 09:30
        co lekarz to inna opinia, moj mowil iz te 7 dniowe przerwy wystarczaja w koncu
        jest kilka w ciagu roku, moim zdaniem albo robisz conajmniej pol roczna przerwe
        albo wcale 1-2 miesieczne nie daj nic oprocz rozwalenia organizmu i wlasnie
        czekana na okres ktory moze sie pojawic regularnia a moze go tez nie byl przez
        pol roku.

ja przez 4 lata lykanie pigul nie robilam przerw ,potem rzucilam piguly i okres
        pojawil sie po 37 dniach.kolejne regularne byly.
    • aurea37 Re: brak okresu 09.05.06, 10:16
      Z tymi tabletkami to cholera wie ,ja tez brałam ale przestałam po tym jak moja
      koleżanka trafiła do centrum onkologii i pani doktór powiedziała jej ,ze to iz
      znalezli jej komorki rakowe w macicy moze miec zwiazek z branymi przez nia
      tabletkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka