Gość: M IP: 194.205.246.* 18.05.06, 17:43 moze to nie odpowiednie forum ale ... jak czytam ze ktos w cizy przytyl 20 kg to robi mio sie slabo...przeciez dziecinka plus wody tyle nie waza ...reszta to tluszcz??czy co? niewlasciwa dieta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocio-kocio Re: tycie w ciazy 18.05.06, 19:15 Mit o konieczności jedzenia w ciąży za dwoje, a nie dla dwojga :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: tycie w ciazy IP: *.elk.mm.pl 18.05.06, 19:18 Róznie to bywa, gdy byłam w ciąży (2 razy)starałam się nie objadać (w myśl zasady,że mam niby jeść za dwóch), przytyłam około 13 kg, które bardzo szybko zrzuciłam i wróciłam do dawnej wagi.Jednak to sprawy dosyć indywidualne, najgorzej to przytyć jak sterydowa pływaczka, tzn. na karku i w ramionach (trudno zgubić).Wiele kobiet w ciąży jednak pozwala sobie na napady obżarstwa, a to rzadko bywa bezkarne. Nie chodzi o reżim jedzeniowy, ale racjonalne podejście, bo moim zdaniem mitem jest,że kobiety po ciąży traci figurę. Traci, gdy sama na to zapracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
adzi25 Re: tycie w ciazy 18.05.06, 20:18 moja kuzynka objadała się za nie wiem ile osób..po prostu niektórzy folgują sobie za bardzo. Powiem szczerze, że po porodzie, nie wyglądała najlepiej i naprawde bardzo długo trwało, zanim wróciła do poprzedniej wagi.Wiadomo- dzieciątko najważniejsze, ale przeciez nie trzeba jeśc dziennie 2 litrów lodów/? Odpowiedz Link Zgłoś
asia0212 Re: tycie w ciazy 18.05.06, 20:36 Nie wiem od czego to zależy.Ja tyłam w ciąży kolejno:8kg,6kg,9kg,a dzieciaczki ważyły:3900g,3800,4000g.Kocham jeść i nie ograniczałam żadnych produktów.Jadłam to na co miałam ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: tycie w ciazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:50 A ja wlasnie jestem zywym przykladem,ze w ciazy mozna przytyc i to duzo-22kg. Przed ciaza bylam szczupla,jadlam normalnie i bardzo dobrze sie czulam.Cala ciaza mimo przybycia na wadze znakomicie znioslam,porod bardzo lekki.O dziwo po dobie waga po porodzie spadla o 13 kg i marzylam aby mi zostalo z 5 kg ,gdyz zawsze chcialam przytyc.Nie udalo sie ,po kilku tygodniach schudlam i wazylam jeszcze o 2 kg mniej niz przed ciaza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: tycie w ciazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:52 Dodam,ze dziecko wazylo 3.600 a wiec nie zaden olbrzym. Odpowiedz Link Zgłoś
seerena Re: tycie w ciazy 18.05.06, 20:59 Bo to sprawa indywidualna, wody płodowe tez ważą. Do 20kg to jest chyba norma. A z tym wracaniem do wagi sprzed ciąży to wszystko zależy, jesli się urodzi bliżniaki nie ma szans Moja koleżanka urodziła i była szersza niż wyższa. Potem musiała zgubic 40 kg a skóra woadomo - nie wróci do poprzedniego stanu. Tym sposobem jej brzuch i piersi wyglądają w wieku 36 lat na 50 latki. Odpowiedz Link Zgłoś
r2006 Re: tycie w ciazy 18.05.06, 20:59 2ciąze1wsza mialam taki apetyt ... przytylam 14kg 2ga ciąza normalniejsza- przytyłam 9kg u kazdej kobiety to kwestia indywidualna kiedyś jak rodzilmas 1wszą córkę polozna powiedziala tak: " dziecko 3,500kg( przeciętnie) łozysko~0.25kg piersi(bo przeciesz powiększyly sie i przygotowywują do karmienia- 0.5 do 1kg macica ( także wieksza) ~0.25 wody od 1kg wzwyż zalezy od organizmu kobiety wody plodowe..." i pare innych aspektow w kazdym razie wyszło koło 7kg Odpowiedz Link Zgłoś
nycole Re: tycie w ciazy 18.05.06, 21:08 To zależy od tego jak się wygladało przed ciaza . Ja przytyłam 18 kg ale tyle musiałam bo miałam 10 niedowagi . Wazyłam 50 kg przy 170 cm wzrostu i w trakcie ciazy tych dodatkowych 18 prawie wogóle nie było widać . Wszystko poszło w brzuszek ,trochę w nogi i piersi i dobrze sdię z tym czułam . Położne (kiedy lezałam na patologii )mówiły na mnie "laska". Dwa mies po porodzie wróciłam do starej wagi czyli nadal 50 kg <karmienie piersia wyszczupla> i dodam ,ze mimo ,że tyle przytyłam an moim ciele nie ma ani jednego rozstepu ani cellulitu . Znałam też kobietę ,która przytyła jedynie 6 kg ale ona znowu miała przed ciażą lekka nadwage . Nie martw sie (jesli jesteś w ciązy) Odpowiedz Link Zgłoś
angela2628 Re: tycie w ciazy 19.05.06, 08:08 Ja naprzyklad jestem w 9 tc i mam straszny apetyt. Staram sie nie jesc pustych kalorii ze wzgledu na sklonnosc do tycia, ale czasem to jest silniejsze ode mnie i musze zjesc bo w przeciwnym razie mnie mdli. A skoro organizm wola jesc co godzine, to co zrobie,,nadrabiam owocami, rzodkieweczka, ale zawsze sobie mowilam ze nie bede w ciazy jesc za dwoje a tu organizm sam sobie reguluje. Niestety naleze chyba do tych objadarskich, pozostaje mi tylko basen i spacerki zeby nie bylo najgorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasper68 Re: tycie w ciazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 08:22 Wszystko jest względne. Ja w obu ciążach przytyłam tylko po 10 kg, karmiłam piersią, nie objadam się a tych 10 kilo nie mogę zrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: tycie w ciazy 19.05.06, 09:40 moja przyjaciółka przytyła dwadzieścia parę kilo i zrzucała latami. objadała się, ale mówiła, że jest po prostu potwornie głodna, non-stop, w dodatku ma tendencje do tycia, jej matka też miała tendencję do tycia. druga koleżanka, przed ciążą chudzinka, nosiła bliźnięta, brzuch monstrualny, dla mnie poza granicami wytrzymałości skóry. w rok po porodzie ważyła i wyglądała jak przed zajściem w ciążę, wychudzona. ale ze skóra na brzuchu ma pewne problemy. wszystko zależy do kobiety i jej uwarunkowań genetycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: tycie w ciazy 19.05.06, 14:51 Autorko watku-a bylas juz w ciazy? Jezeli nie, to zaloz watek jak juz bedziesz.A najlepiej po urodzeniu dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: tycie w ciazy IP: *.bulldogdsl.com 20.05.06, 20:45 chyba jest to moja sprawa kiedy zakladam watek...jesli nie interesuje cie temat -nie pisz! Odpowiedz Link Zgłoś
gwx Re: tycie w ciazy 19.05.06, 15:46 Nie powinno się robić Tobie słabo, każda kobieta będąc w ciąży przybiera inaczej na wadze. Ja jestem przykładem osoby wg tego co powiedziałaś byłoby Tobie słabo. Przytyłam w ciaży 20 kg, no może i ciut więcej. Natomiast nie wyglądałam absolutnie, jak monstrum. Przy wzroście 170 cm, przed ciążą ważyłam 59kg. Dziecko urodziło się 3200g i 53 cm, czyli też nie było duże. Po ciąży wróciłam bez problemu do rozmiaru przed ciążą 38, zaznaczam bez diety i ćwiczeń, bo jestem pod tym względem "za leniwa". Pozdrawiam Mam nadzieję,że jak będziesz sama w ciąży to nie będziesz się już tak dziwiła. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: tycie w ciazy 20.05.06, 16:27 > moze to nie odpowiednie forum ale ... jak czytam ze ktos w cizy przytyl 20 > kg to robi mio sie slabo...przeciez dziecinka plus wody tyle nie > waza ...reszta to tluszcz??czy co? niewlasciwa dieta? Ja przytyłam w czasie pierwszej ciąży 22 kg - to było prawie 50% mojej wagi wyjściowej. Jadłam za dwoje - czyli tyle, ile chciałam (wychodziło mniej więcej o połowę więcej niż przed ciążą). Po porodzie ważyłam 12 kg mniej. Reszta to tłuszczyk Karmiłam piersią i jadłam za dwoje (2 razy więcej niż przed ciążą). Po trzech miesiącach kupiłam sobie ciuchy w rozmiarze 36 i były akurat )) Dość dużo się wtedy ruszaam i miałam potworne napady głodu - pamiętam, jak w sklepie spożywczym wypatrzyłam jakąś tłustą wędlinkę i tak mi się jej chciało - aż mi ślinka leciała ))) Przed kolejną ciążą ważyłam 47 kg. Tym razem przytyłam więcej - poród miałam jesienią i pewnie mój organizm zapasy odkładał A synek też był większy. Pod koniec ciązy ważyłam 70kg. Tym razem waga nie spadła mi tak szybko - a powodem były... ciasteczka Bo nie było moich ulubionych owoców. No i ruszałam się mniej - bo zima. Ważyłam jakieś 54 kg i czułam się ociężała. Na wiosnę wróciłam do pracy i znienacka okazało się, że ważę 49 kg i wcale nie chcę mniej Naprawdę z odrobiną tłuszczyku czułam się i czuję bardziej kobieco )) Aha - też jadłam za dwoje i też karmiłam piersią. I nie gimnastykowałam się - bo leniwa jestem Oczywiście spacery z wózkiem, latanie za maluchem to też niezła gimnastyka )) Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś