Dodaj do ulubionych

implanty protetyka

02.08.06, 09:04
Bardzo proszę forumowiczki o pomoc. Mam bardzo zła i niewygodną proteze,
własnych zębów zostało mi jedynie parę. Myslę o implantach. NIe wiem czy można
zrobic tylko na przykład kilka aby na nich zrobić protezę lepiej się trzymającą?
Czy trzeba zrobić od razu wszystko? Jakie mam mozliwości wyboru finansowego?
Bede miała ok 50 tysiecy na to, ale jeżeli to mozliwe to wolałabym wybrac taka
opcje do 20 tys. Bardzo prosze o pomoc. Także o sugestie na jakich innych forach
mogłabym uzyskać lepszą informację. Trochę szukałam i coś ciężko smilePozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: affiva Re: implanty protetyka IP: *.pools.arcor-ip.net 02.08.06, 13:40
      Polecam implanty. Ja mam 2, a na nich koronke z 3 zabkow. Zachowuja sie jak
      normalne. Ale zakladanie implantow to niezbyt przyjemna sprawa. Jesli masz malo
      swoich zebow, to pewnie zaczely Ci tez zanikac kosci. Ja tak mialam,
      uzupelniano mi ten brak kosci tzw. membrana. Kosztowala ona 600 zl (tytlko pod
      1 zab). A koszt implantu w moim przypadku to 3000 za implant. Ale pamietaj -
      koszt implantu to nie wszystko (implant to srubka), do tego dochodzi koronka,
      ktora rowniez nie jest tania (ok 2500).
      Ponadto - zakladanie przebiega w 2 etapach - na pewno o tym czytalas. Najpierw
      wkrecaja srube, pozniej trzeba czekac 3 lub 6 miesiecy i dopiero po tym czasie
      zakladaja na wkrecona srube srube gojaca i pobieraja wycisk pod koronke. I za
      miesiec masz koronke.
      Po zalozeniu srub strasznie spuchlam i przez tydzien nie wychodzilam z domu.
      Byl byl znosny, ale wyglad juz mniej smile
      I pamietaj - wybor dobrego dentysty to podstawa. Ceny sa rozne, wiec najpierw
      trzeba pochodzic i popytac. Pozdrawiam.
      • Gość: ludzik09 Re: implanty protetyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 15:05
        Bardzo pięknie dziękuję za odzew smile. Przyznam się od razu do małego
        przekłamania: podszywam się tu niecnie za moją mamę, która nie jest biegła w
        działalności internetowej. Problem jednak pozostaje. Chodzi głownie o kliniki
        warszawskie., chociaz..z wyjazdem nie ma problemu (może tylko obawa przed
        jakością), więc jeżeli ktoś mógłby polecić jakąś sprawdzoną klinikę,
        gdziekolwiek, byłabym bardzo wdzięczna. Naprawde przy okazji innych problemów
        zawsze udało mi się znaleźć w internecie jakieś dobre forum, a tutaj w tym
        temacie jakos pusto... Pozdrawiam Serdecznie!
        • Gość: Ambra Re: implanty protetyka IP: *.range86-135.btcentralplus.com 02.08.06, 22:38
          Noo, ja mam ten sam problem.
          Tez bym byla wdzieczna za jakies info. Konsultowalam sie z lekarzem chirurgiem,
          ktory wstawia rowniez implanty, ale autorytatywnie wypowiedzial sie, ze u mnie
          to koronki bo 1) kosc jest za cienka (co wprawdzie mozna niby naprawic ale to
          kosztuje), 2) implanty wymagaja ciaglego dozoru lekarza, bo moze sie zawsze cos
          zlego dziac z nimi.
          Mieszkam w Anglii, tutaj te uslugi sa raczej drogie, planowalam zrobic to w
          Polsce... Wizja wstawiania koronek mnie przeraza - bo chca mi do tego opilowac
          wszystkie zeby!
          Czy moglby ktos, kto robil implanty napisac, ile trwa sam zabieg, czy po
          wstawieniu tych srub mial jakas opuchlizne/bole itd i przez ile czasu... I
          przede wszystkim, jaki jest efekt. Czy mozna tymi zebami normalnie gryzc np.
          jablko? Bo o ile wiem, to jak sie ma zwykle koronki, to bywa to bardzo, bardzo
          roznie uncertain

A.
          • Gość: ludzik09 Re: implanty protetyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 14:54
            Boję się że więcej tu kandydatek smile
            • Gość: Ambra Re: implanty protetyka IP: 213.83.100.* 03.08.06, 16:56
              Niestety sad
              Z netu tez nic konkretnego sie nie dowiedzialam. Z jednej strony artykuly na
              stronach gabinetow stomatologicznych wychwalajace implanty, a z drugiej same
              pytania na forach, z niewielka liczba odpowiedzi smile

Pozdrawiam,
              A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka