Dodaj do ulubionych

problem nadwagi:(

IP: 80.54.154.* 02.11.06, 17:09
Mam problem z wagą po urodzeniu córki.
moja waga zamiast iść w dól idzie z miesiąca na miesiąć w góreesad
biore letrox25 na tarczyce niestety waga ani dregie nie obzerama się nie jem słodyczy
mama problem z wypróznianiem raz na dwa tygodnie nie wiem czy to ma wpływ na wagę?
nie wiem do jakiego lekarza sie udać biorę także tribux na lepszą pracę jelit
efektów narazie nie widac biorę go miesiąć
zaczynam się zastanawiać moze tabletki anty mi nie pasują wydaję mi sie odkąd biorę przytylłąm jeszcze więćej biorę marvelon.
cóz ja moge mieć jeszcze zrobić/?
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: problem nadwagi:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 18:29
      Bardzo często hormony pobudzają u nas apetyt, a co za tym idzie nasza waga idzie
      do góry. Też kiedyś tyłam po tabletkach anty. Odstawiłam i wróciłam do normalnej
      mojej wagi.
      A z tym wypróżnianiem to nie lekceważ tego. Raz na 2 tygodnie to lekka
      nieodpowiedzialność. Rano, na czczo wypijaj 1,5 szklanki wody niegazowanej. Może
      coś pomoże.
      • Gość: Matalanka Re: problem nadwagi:( IP: 193.164.126.* 02.11.06, 18:50
        Hmm... ja tez mam problemy z zaparciami ale nie takie straszne jak Ty, kup
        sobie w aptece Colon c, to preperat z blonnikiem i potrzebnymi bakteriami,
        ktory naprawde pomaga. A zaparcia maja bardzo duzy wplywa na tyciu sad
    • Gość: anqa77 Re: problem nadwagi:( IP: 80.54.154.* 02.11.06, 22:05
      dzieki próbowałem już colon c na mnie nie bardzo działasad
      mam wizyte za miesiąc u gastrologa moze coś pomoże ale co rusz nowe tabletki i nicsad
      ja już nawet sobie żartów zmojego problemu nie robie bo kiedyś powiedziałam do mamy ze na raka jelit umre sad
      samam nie wiem co robic moze jakiś bioenergoterapeuta
      może macie kogoś godnego polecenia akupunktura sama nie wiem co robićsad
      • aliennis Re: problem nadwagi:( 02.11.06, 22:26
        Pij dużo wody mineralnej ,rano goraća kawę parzoną lub goraca przegotowaną
        wodę. Pieczywo tylko drobnoziarniste, warzywa ,zero słodyczy ,maślankę.
        To straszne -raz na dwa tygodnie? ja dwa razy dziennie ..biedna Ty jesteś.
        • Gość: Fi Re: problem nadwagi:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 23:29
          To pieczywo, to chyba wieloziarniste, a nie drobnoziarniste.
      • jenna86 Re: problem nadwagi:( 03.11.06, 20:54
        zeby uregulować pracę jelit pomaga Trilac. bierze się go w różnych schorzeniach
        jelit, jest bez recepty, zdaje się chyba nawet że ziołowy? ale tu nie jestem
        pewna... stosuje się go 30 min przed jedzeniem. nie jest też drogi, do 10 zl
        powinnaś się zmieścić, i starcza na kilka tygodni (w zależności czy bierzesz 2,
        czy 3 razy na dzien). ja go brałam i była szybka poprawa wink pozdrawiam
        • Gość: mikra Re: problem nadwagi:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 00:48
          trilac nie jest lekiem ziolowym, to liofilizowane szczepy bakterii jeslitowych.
          ae zgadza sie, trilac moze pomoc.
    • Gość: zajacowna Re: problem nadwagi:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 21:16
      haj Aniga 77

Twoj problem z waga, to nie jest zwykly problem. Biezej letrox, co znaczy ze
      masz niedoczynnosc tarczycy. Jesli masz niedoczynnosc , to bardzzzzzo czestym
      objawem jest tycie i zaparcia i zmeczenie.

Ja pytam jakie sa Twoje ostatnie wyniki tsh ft3 ft4? doszlas kiedys do stanu
      rownowagi?

Jesli jestes nadal w niedoczynnosci .. to żebys stanela na żesach.... żebyś nie
      jadla nic.. to i tak nie schudniesz ani deka.. a mozesz tyc i zaparcia też
      beda. Nie ma sensy truc sie tez swinstwami na "wspomaganie pracy jelit", no
      chyba ze to jest siemie lniane lub miod.,,,

Czy badałas kiedys przeciwciała a tpo i atg?

pozdr Ewa
    • Gość: ANKA Re: problem nadwagi:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 21:30
      POCZYTAJ KSIĄZKE "SZCUPLA BEZ WYRZECZEN" I WEJDZ NA FORUM
      www.dietamm.com/
      MNIE SIE UDALO 8 KG I TO Z GRZESZKAMI
    • ankab29 Re: problem nadwagi:( 03.11.06, 21:41
      Witaj,
      Ja się obydwoma rękami pdpisuje pod tym co napisała Ci Ewa.Jak masz kłopoty z
      niedoczynnością, to wszelkie srodki wspomagające pracę jelit Twojego układu
      trawiennego NIE RUSZĄ...Śmigaj na badania hormonów i przeciwciał. Może się
      okazać, że wyniki masz kiepskie i stąd Twoje kłopoty...Zbadaj się i odwiedź
      endokrynologa.Zbilansowana dieta też jest wazna, ale bez odpowiedniego leczenia
      efektów nie będzie...A ta Twoja dawka letroxu jest ustalona od dawna? Bo mi to
      wygląda na taką "zachowawczą" dawkę.Strasznie Ci współczuję tych kłopotów z
      zaparciami.Nie męcz się tylko zbadaj tarczycę.

Anka, mama z niedoczynnością.
    • Gość: anqa77 Re: problem nadwagi:( IP: 80.54.154.* 05.11.06, 10:58
      ah do endo uczeszcam od roku po dawce letroxu 25 mg tsh spadło po roku z 5 do 2
      więć endo mówiła że ta dawka starczy wyszło mi z usg za malą tarczyca po 1 cm kazda mam po 3,5 cm .
      byłam tez u gastro loga miała wcześniej straszne problemy z żołądkiem brałam rózne leki ale nie miałąm aż takich problemów z załatawianiemsad
      choć nie wiem co bym robiła głodze się juem otreby siemie lniane aktivie już wszystkiego próbowałam efekty są chwilowe tydzień i znowu to samo!
      schudne w miesiąć głodówką 4 kilo a jak tylko troche zaczne jesć kolacje ziemniaczków odrobine w misiąć jest 5 spowrotem więc jeszcze kilo z nawiążką
      dlatego chytam się już wszytskiego kiedyś ważyłam 60 kilo bez wyrzeczeń jadałam wszystko teraz waże 76 i waga wciąz rośnie żyć się nie chce mi!
      czuje się jak tłusta krowa nieatrakcyjna zdołowana żle mi z ty!
      dziekuje dziewczyny za odpowiedzi
      wyniki na tpo i przeciwciałą mam ok.
    • Gość: kameleon Re: problem nadwagi:( IP: 80.54.154.* 08.11.06, 14:35
      a może jakiś fitnes albo basen pomozesmile
      • Gość: anqa77 Re: problem nadwagi:( IP: 80.54.154.* 09.11.06, 14:26
        kupiłam trilac wcianm rano i wieczorem po jednej kapsułce
        jak narzie od poniedzialku załatwiam się codziennie
        mam nadzieje że tak zostanie nie wiem czy to to pomaga ale
        do tego jem codziennie aktivie z 3 łyzeczkami otręb
        pije herbatkę aktiv odchudzjącą vitax biore 3* dziennie tribux nie wiem co ale najważniejsze
        że jest jak narazie efekt dzięki za pomocsmile
        • Gość: jaaaaa do anqa77 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 16:04
          dziewczyno.. ty chyba nie masz rozumu!!! przestan pisac jakies pierdoly o
          otrebach i takie tam... masz chora taczyce , ktora ktos Ci leczy
          beznadziejnie... dlatego tyjesz i dlatego masz zatwardzenia..!!!!

ZAjmij sie tarczca a nie lataniem i kupowaniem pie..na schudneicie....

ZROZUM PRZY CHOROEJTARCZYCYE.... JAKBYS NAWET ZAJADLA CUDO NA ODCHUDZANIE I NIC
          NIE JADLA TO I TAK BEDZIESZ TYŁA I MIALA ZAPARCA!!!!
          • aneta_jalowska Re: do anqa77 09.11.06, 16:33
            Masz świętą rację!!!!!! Ja również mam niedoczynność (hashimoto) i uwierz mi,
            że tyję od patrzenia na jedzenie. Uczciwie trzymam dietę, ćwiczę - i na dodatek
            od tych solidnych ćwiczeń coś mi się stało w stopę (konkretnie zafundowałam
            sobie zapalenie kości śródstopia). I niech mi ktoś powie, że się mało ruszam
            bądź nie ruszam!!! Z takim tekstem proszę do mnie nie podchodzić 9gwarantuję
            uszczerbek na zdrowiu smile))
            • Gość: anqa77 Re: do anqa77 IP: 80.54.154.* 09.11.06, 16:37
              ale ja pisalam że wyniki tarczycy po roku mam unormowane miałam tsh5 a teraz 2
              biore letrox 25 codziennie>
              no i niby powinno byc ok a nie jest bez wspomagaczy poprosu mam zapracia i już!
              wyniki robiłam we wrzesniu tpo sa ok
              • Gość: jaaaa Re: do anqa77 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 18:58
                Anga 77, bylam agresywna w poprzednim poscie... ale poprostu wczesniej pisalam
                Ci o niedoczynnosci.. a Ty nadal piszesz brednie o lekach.

TSH mialas 2? a kiedy takie mialas ? kiedy ostatnio robilas badania?
                Czy definiujesz niedoczynnosc na podstwie tsh? To najmniej ważne badanie.
                Najwazniejszy jest poziom ft3 przede wszystkim i ft4.

Przyklad : ja mam tsh 0,0 a ft3 6% normy a ft4 85 normy ... jak sadzisz jestem
                w nadczynnosci???? chudne niesamowicie z tego powodu??
                • Gość: anqa77 Re: do jaaaa IP: 80.54.154.* 11.11.06, 16:36
                  moje wyniki z 11 września 2006
                  tsh 2,78
                  ft4 16,12
                  ft3 3,94
                  a-tpo 14,17
                  i jak sądzisz jaaaa czy to ma wpływ na moje zaparcia i wogóle samopoczucie
                  a wynika usg wyszło ze mam po 1 cm za mała tarczyce .nic więcej
                  możesz cos poradzić??
                  • Gość: jaaaa Re: do jaaaa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 16:56
                    ~u zdrowego czlowieka tah jest MAX MAX 2!
                    A u Ciebie już prawie 3.

a tpo 14,7.
                    a gdzie tg???? to tez jest wazne

Moim zdaniem powinnas juz być na tyroksynie ( euthyroxie czy tam letroxie.. to
                    to samo). Zobaczylabys co to znaczy życ, odzyskałabys siły i zaparcia by
                    mineły. TYlko aby to wszystko zniknelo trzeba wyregulowac wyniki.

Znajdz normalnego lekarza... an formu Hashimoto i na forum choroby tarczycy
                    ludze polecaja dobrych endokrynologow.
                    Nie idz "do bylejakiedgo endo" , szkoda pieniedzy.
                    Nie lekcewaz tarczycy .. ona umie niezle zamieszac,.

Jestem na 98% pewna ze zaparcia oslabienie ( moze i zimno?) to od tarczycy.
                    • Gość: do wynikow Re: do jaaaa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 16:58
                      jeszcze jedno napisz mi prosze normy labolatoryjne wynikow.... to bardzo
                      wazne...

• Gość: anqa77 Re: do jaaaa IP: 80.54.154.* 12.11.06, 10:19
                      tsh 2,78 normy(0,270-4,20)
                      ft4 16,12 norma (12,00-22,00)
                      ft3 3,94 norma(3,95-6,80)
                      a-tpo 14,17 norma(0000-34)
                      lecze się u endo z elblaga wizyty mam raz na pól roku od roku biore letrox dzinnie 25 mg przed leczeniem moje tsh wynoisło 5
                      a co to jest tg??
                      moze zrbie prywatnie?? bo wizyta doipero w marcuangry
                      • Gość: jaaaaaaaaa o tarczycy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 10:44
                        haj.
                        Sluchaj masz wizyty u endo co pol roku? To chyba jakiś żartsad
                        Na poczatku leczenia, powinno sie robic badania co 1 miesiac i oczywiscie
                        konsultowac to z DOBRYM ENDO , a pozniej.. juz stare wytrawne tarczycowe
                        babkiwink moga robic badania co 3 miesiace... ALE NIE CO POL ROKU.

tG- TO DRUGIE PRZECIWCIALO ktroego ty jeszcze nie robilas. Bylo by bardzo
                        dobrze abys zbadala.

Ja juz znam odpowiedz dlaczego tyjesz.

1. masz endo ktory zle Cie leczy- najprawdopodobiej na podstwie tylko tsh, a
                        nei zwraca uwagi na ft3 i ft4. Jestes obecnie w niedoczynnosci i masz tego
                        objawy ( tycie i zmeczenie i zaparcia pewnie tez).
                        A skad wiem ze masz neidoczynnosc? masz poniżej normy ft3. A jak to zmienic?
                        zwiekszyc dawce tyroksyny. O ile? przykro mi , boje się doradzac, bo ja nie
                        jestem lekarzem.

Powiem Ci ze ja mam całekim podobna sytuacje do ciebie. Mam w miare dobre
                        wyniki , ale moje ft3 jest pozniżej normy. Dlaczego? bo u mnie jest zla
                        przemiana ft4 w ft3 ( ft3 tworzy sie z oderwania jednej czastki z ft4).
                        Czy tak samo jest u ciebie? nie wiem.

Ja juz nie moge zwiekszac dawki... ale TY.... spokojnie mozesz to zrobic... no
                        i oczywiscie sprawdzac wyniki co się dzieje.

już na podsumowanie. Wybij sobie z glowy diety i inne cuda.... tyjesz przez
                        tarczyce na 100%
    • Gość: ja Re: problem nadwagi:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 20:19
      cześć dziewczyny!!! weszłam tu ponieważ mam od urodzenia problem z nadwagą i
      przy okazji poczytałam o tarczycy a widzę ,ze jesteście dobrze
      zorientowane.niedawno zrobilam zdjęcie płuc (do ksiązeczki) i w opisie
      znalazłam-cechy wola. poleciałam do rodzinnego i moja doktor powiedziała, ze to
      żadne wole tylko moja glowa ale tan na wszelki wypadek dala
      skierowanie.Zrobiłam tsh-w normie i czekam na wizytę.tylko u mnie chyba to
      bedzie nadczynność,ale ja tyję jak to jest? podajcie może jakieś ciekawe
      strony...
      • Gość: jaaaaaaaaaaa Re: problem nadwagi:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 21:56
        na podaj swoje wyniki....

przy niedocyznnosci sie tyje
    • Gość: anqa77 Re: problem nadwagi:( IP: 80.54.154.* 12.11.06, 10:50
      dzieki jasmile
      zrobie wyniki na własna ręke
      a na dicie musze byc bo boje si e ze za rok bede 100 kg ważyćsad
      napewno sie odezwe jak zrobie wyniki
      dziekismile
      • Gość: ja Re: problem nadwagi:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 10:53
        zrob badania i znajdz dobrego lekarza.
        zagladnij na liste lekarzy polecanych na forum hashimoto i chorob tarczycy.

Mozesz byc na diecie.. ale czy cos Ci to da???

pozdrawiam !
        • Gość: anqa77 Re: problem nadwagi:( IP: 80.54.154.* 13.11.06, 10:13
          ja a maoglabym prosic o link to hasimoto bo nie moge znależć smile
          z góry dziekuje
          ankasmile
          • Gość: jaaaa Re: problem nadwagi:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:38
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24776

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka