Dodaj do ulubionych

stracilam glos:(

IP: *.range86-139.btcentralplus.com 09.11.06, 09:24
witam, mam ciezkie zapalenie gardla i 3 dni temu stracilam glos. Siedze w UK,
gdzie lekarze, poza przepisaniem penicyliny nie maja specjalnego pomyslu co z
tym zrobic. Skrzypie jak stara szafa i nie mam pojecia jak sie wyleczyc, bede
wdzieczna za wszelkie domowe sposoby na zaleczenie strun glosowychsmile
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: plukanie gardla Re: stracilam glos:( IP: 217.153.131.* 09.11.06, 09:31
      Hey, po pierwsze nie nadwyręzaj gardla. Skoro mowisz szeptem, to lepiej staraj
      sie w ogole ograniczyc gadanie do minimumsmile Slyszalam od laryngologa kiedys, ze
      takie szeptanie bardzo szkodzi.

Po drugie poplucz sobie gardlo roztworem z soli (w szklance z przegotowana
      letnia woda rozpusc pol lyzeczki soli kuchennej - tylko nie wiecej, zeby Ci nie
      podraznilo znowu gardla), albo najlepiej soda apteczna, tylko nie wiem, czy Wy
      tam macie takie rzeczytongue_out

Proporcje takie same. No i ssij jakies tabletki na gardlo regularnie.
      • Gość: Ana Re: stracilam glos:( IP: *.range86-139.btcentralplus.com 09.11.06, 09:36
        hej, dzieki za tak szybki odzew. plukalam gardlo sola, pilam herbate z cytryna
        i miodem, staram sie czesto ssac strepsils itp. Niestety w ciagu dnia duzo
        szepcze do wspolpracownikow, ale jutro mam wolne, wiec wreszcie sie zamkne na
        kilka godzinsmile Ile czasu moze minac zanim odzyskam glos?papa
        • Gość: kilka dni:) Re: stracilam glos:( IP: 217.153.131.* 09.11.06, 09:39
          hmmm, roznie, ale mysle, ze jak bedziesz przestrzegac zalecen (moichtongue_out)to tak
          do 4-5 dni - mam nadziejesmile

Trzymaj sie i kuruj (jeszcze jedno, nie chodz z otwarta buzia po dworzu, bo to
          tez przeziebiasmile )

Pozdrawiam!
          • Gość: Ana Re: stracilam glos:( IP: *.range86-139.btcentralplus.com 09.11.06, 09:43
            smile))))))wiec zamykam szczelnie buzie i pedze do pracy, poszeleszcze im
            troche.dzieki, papa
      • blaszany_dzwoneczek Re: stracilam glos:( 09.11.06, 13:48
        A ja akurat na utratę głosu płukania wodą z solą czy sodą nie polecam. Kiedyś
        stosowałam tę metodę i jak głos znikł tak nie wracał. I trwało to dłużej niż
        kiedykolwiek. W końcu odstawiłam płukanie i dopiero wtedy zaczęło się poprawiać.
    • Gość: edytka_73 Re: stracilam glos:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 12:55
      Nie wiem, czy masz dostęp do jakichs leków homeopatycznych, ja w Poslce kupuję
      PHYTOLACCA firmy DAGOMED - na bezgłos, ból gardła i chrypkę. Dwa dni w trybie
      awaryjnym (czyli 5 kulek co godzinę) i mówię.
    • smolkowicz_a Re: stracilam glos:( 09.11.06, 13:40
      Bioparox, ale na receptę. Bez recepty tabletki emskie, rozpuścić w wodzie i pić
      kilka ray dziennie.
      • smolkowicz_a Re: stracilam glos:( 09.11.06, 13:50
        LOCABIOTAL is also distributed as:
        Bioparox, Fusaloyos and Locabiosol.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka