Dodaj do ulubionych

Pomóżcie!!!

17.12.06, 22:35
w czasie współżycia czasem zależy w jakiej pozycji! coś mnie tam zaboli jakby
członek dobijał do ścianki brzucha i takie dziwne ukłucie i muszę szybko
zmienić pozycję dodam że nigdy wcześniej nie miałam takiego problemu dopiero
teraz po porodzie a minął już rok czy to coś poważnego czy muszę wybrać się do
ginekologa lub czy macie może tu jakąś stronkę gdzie mogę jeszcze ten
problem zgłosić. Bardzo proszę o radę
Obserwuj wątek
    • Gość: klarcia Re: Pomóżcie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 22:39
      Być może to obniżenie narządów rodnych. Przy obniżonej macicy jest takie
      właśnie uczucie.
      • basiast2 Re: Pomóżcie!!! 17.12.06, 22:57
        A czy to się leczy to obniżenie macicy?
        • Gość: agunia26 Re: Pomóżcie!!! IP: *.cable.satra.pl 18.12.06, 23:10
          To wcale nie musi byc to. Jak jestes mloda nie dzwigasz regularnie ciezkich
          przednmiotow i nie rodzilas to nie musisz sie martwic. Ja mysle ze poprostu Twoj
          partner ma okazalego czlonka. Ja w niektorych pozycjach tez mam takie odczucie
          smile a obnizonej macicy nie mam na 100%. Poprostu misiscie wspolzyc w takich
          pozycjach ktore beda dla ciebie odpowiednie.
          • Gość: agunia26 Re: Pomóżcie!!! IP: *.cable.satra.pl 18.12.06, 23:14
            Uuuupppsss. Sorki nie doczytalam do konca. No w tym przypadku to jednak moze byc
            to obnizenie macicy. Przy malym obnizeniu zaklada sie specjalny krazej na szyjke
            macicy, ktory ja podtrzymuje. W zaawansowanym stadium kiedy szyjka wypada juz z
            pochwy wskazana jest operacja.
    • ewapn Re: Pomóżcie!!! 03.01.07, 19:48
      witam, czytam ten wątek, no i włąsnei obserwuje u siebie podobne objawy....
      konkretnie wyczuwam to tak, jakby mi sie wysuwała jakas taka kulka "mięcha"..
      zwłąszcza gdy siedzę sobie na kibelku na tzw "dłuzszym posiedzeniu" no i sie
      ostro napinam... dosłownie czuje, jakby mi cos juz to cos chciało sie wysuwać
      na zewnątrz....
      mam 30 lat, jestem po 2 porodach siłami natury... no i jak czytam o wypadaniu
      macicy ( bo tak sobie kojarze to co napisalam wyzej), to nie widzę nigdzie
      stwierdzenia, ze moze to sie przydażac tak wczesnie...dotyczy to chyba kobiet w
      okresie menopauzy itp..
      dodam moze jeszcze informacje ,że od 1/2 roku mam załozona wkładke... czy moze
      to miec jakis zwiazek z tym stanem??? no i jeszcze jedno- juz całkiem
      teoretyczne opytanie- czy przy takich dolegliwosciach, mozliwe jest jeszcze
      zajscie w ciaze???a konkretnie jej donoszenie??? nie zamierzam coprawda dalej
      powiekszac rodziny.... no ale ...pytam tak z ciekawosci...dzieki za odp. ewa
      • Gość: gosc Re: Pomóżcie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 19:50
        pytasz tak z ciekawości, czy ci wypada macica? no, a bywasz ty u ginekologa?
        czasem...
        • ewapn Re: Pomóżcie!!! 03.01.07, 19:57
          wiesz...,wyobraź sobie, czasem bywam, wałsciwei to w miare regularnie tak raz
          na 1/2 roku.. mozesz sie madrzyc.. ale w czasie, kiedy masz w domu 2-kę małych
          dzieci, w tym jedno 10 m-czne , wracasz z pracy ok 16.30,i nie bardzo wiesz od
          czego zaczać.... to trudno sobie wyobrazic , ze z jakims tam " bo mi sie
          wydaje" bede gnała na cały wieczór w kolejkę do lekarza.....z tą dwójką dzieci
          przy boku, bo tak sie składa ze mażpracuje do 18-19tej, a nie bardzo mam co z
          nimi zrobic...
          wiec moze wiecej wyrozumiałosci, co???
          a skoro nie wiesz, to sie nie wymądrzaj...
          jak sie upewnie, ze mi sie nie wydaje, i ze to JEST TO..., wykombinuję sobei
          opiekę dla dzieci w postraci dojeżdzającej z daleka mamy i pojadę do gina...
          usatyfakcjonowana????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka