Dodaj do ulubionych

!! Wilgotna bielizna <majtki w kroku> !!

14.03.07, 15:51
Nie wiem czy to normalne, czy coś jest nie tak.
W każdym razie zawsze mam wilgotną bieliznę w kroku.

Nie ma ona żadnej barwy, ale czasami ma ostry zapach (podobny do amoniaku)
Biorę tabletki antykoncepcyjne.
Ginekolog niczego nie wykrył.
Nie wiem - może tak powinno być?

Dotąd nie używałam wkładek i zawsze miałam mokrą/wilgotną bieliznę w kroku.
Czasami nawet, gdy kucnęłam, czy rozchyliłam nogi, podczas siedzenia to czuć
było taki specyficzny zapach.

Obserwuj wątek
    • Gość: olka Re: !! Wilgotna bielizna <majtki w krok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 15:55
      amoniak - to mocz
      może popuszczasz?
      • nakretkowa Wilgotna bielizna 14.03.07, 16:02
        Właśnie nie. Nie popuszczam. Też się nad tym zastanawiałam, ale to nie jest
        popuszczanie.
        Po prostu mam taką bezbarwną wydzielinę i wilgotne majtki, a krocze takie jakby
        zapocone.

nie wiem skąd to się wzięło. Biorę kąpiel dwa razy dziennie, bieliznę też
        zmieniam dwa razy na dzień. a jednak takie coś....
        • Gość: manya Re: Wilgotna bielizna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.07, 16:43
          Może masz upławy albo po prostu nadmierną produkcję śluzu.
          Ja kiedyś też tak miałam, ale po 30-tce tego śluzu jest wręcz niedobór.
          Robiłaś cytologię i czystość pochwy? Ja miałam nadżerkę, ale oczywiście to nie
          jest jedyny powód, dla którego występują upławy.
          Lekarze często bagatelizują objawy zgłaszane przez pacjentki, więc niestety
          musisz sama drążyć dalej. Myślę, że wyniki badań powinny dać już jakąś bardziej
          konkretną odpowiedź, czy to jakaś infekcja.
          • Gość: Gosia Re: Wilgotna bielizna IP: *.icpnet.pl 14.03.07, 18:27
            Możesz też iść do proktologa. Wilgoć na majtkach nie musi byc od narządów rodnych. Możesz mieć coś z odbytem. Regularnie się wyprozniasz? Nic cię tam nie boli?
        • Gość: olka Re: Wilgotna bielizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 18:30
          może bielizna jest sztuczna, może niedokładnie wycierasz się po sikaniu
          czy to dlatego zmieniasz bieliznę dwa razy dziennie?
    • nakretkowa Re: !! Wilgotna bielizna <majtki w krok 14.03.07, 18:57
      A więc, Drogie Panie...

Z przewodem pokarmowym mam wszystko w porządku. Nie mam żadnych zaparć, ani
      rozwolnień.
      Wypróżniam się regularnie 1 raz dziennie.
      Odbyt i te sprawy mnie nie bolą.
      Nic mi się w tych okolicach nie dzieje.

Jak już wspomniałam, bieliznę zmieniam 2 razy dziennie, dlatego,
      że dwa razy dziennie biorę prysznic.
      Mianowicie rano po przebudzeniu i wieczorem przed snem !!
      O higienę dbam. Nie popuszczam, dokładnie się wycieram po siusianiu.

• Gość: anka Re: !! Wilgotna bielizna <majtki w krok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 19:02
        ja wieczorem po prysznicu nie zakładam już majtek (chyba, że mam okres)
        • nivea63 Re: !! Wilgotna bielizna <majtki w krok 14.03.07, 19:22
          Też mi się wydaje że sypianie w majtkach jest niezdrowe.Zwłaszcza piżamy są
          niehigieniczne.Może stosuj w ciągu dnia chusteczki do higieny intymnej.
          • la_veuve_noire Re: !! Wilgotna bielizna <majtki w krok 14.03.07, 19:42
            nivea63 napisała:

> Też mi się wydaje że sypianie w majtkach jest niezdrowe.

Wydaje Ci się.
          • Gość: anka Re: !! Wilgotna bielizna <majtki w krok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 19:47
            to nie chodzi o to, czy zdrowe czy nie
            jak ktoś lubi to dlaczego ma być niezdrowe spanie w piżamie czy majtkach?
            ja po prostu nie lubię spać w czymś na tyłku, jeśli nie muszę
      • Gość: ewcia 789 Re: !! Wilgotna bielizna <majtki w krok IP: *.toya.net.pl 14.03.07, 22:10
        Jedyne co mogę poradzić , to noszenie w majtkach wkładek higienicznych (ale
        takich z bawełnianą wyściółką) i wymiana ich przy każdorazowej wizycie w
        toalecie. Nie usuwa to przyczyny problemu, ale przynajmniej jest sucho. Miałam
        kiedyś podobny problem, ale tylko w okresie bardzo silnego zakochania. Wtedy
        wystarczyło, żebym chwilę o nim pomyślała (wcale nie erotycznie) i już byłam
        cała mokra.
        • Gość: karola Re: !! Wilgotna bielizna <majtki w krok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 23:34
          Mam całkiem podobnie, lekarz nic nie wykryl a miałam zrobione wszystkie
          badania. Rowniez biore tabletki antykoncepcyjne, ale problem z wilgotnymi
          majtkami mam od baaardzo dawna. Uzywam wkladek higienicznych bo innego wyjscia
          nie ma..
          • Gość: Jest na to rada.. Re: !! Wilgotna bielizna <majtki w krok IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 15.03.07, 03:21
            Spróbuj poleczyć się czopkami dopochwowymi z nagietka.Kupić można w aptece.Mnie
            na ten sam problem pomogły znakomicie.Starczy 1 raz dziennie
            wieczorem.Poleżałam raz w gorącej wodzie w wannie i miałam za dwa dni takie
            dolegliwości jak Ty.Kiedyś używałam czopków dopochwowych z propolisu też
            pomagały.Ale te z nagietek jakby były skuteczniejsze.Wszystko to bez recepty.
            • Gość: Wiesz czy nie Re: !! Wilgotna bielizna <majtki w krok IP: *.4web.pl 15.03.07, 12:21
              Czopek jest doodbytniczy, a dopochwowa to jest globulka. Piszesz, że
              sotosowałaś a nie wiesz co.
    • pani.ewa Dziękuję serdecznie :) 15.03.07, 12:30
      Dzięki Wam drogie Panie, za wszystkie komentarze, porady i wskazówki smile

POZDRAWIAM SERDECZNIE smile
    • Gość: aurea_mediocritas Re: !! Wilgotna bielizna <majtki w krok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 12:37
      Najprawdopodobniej to jakiś stan zapalny w drogach moczowych. Moze pojawić się
      np. gdy masz piasek/ kamyk w nerce - dochodzi do utrudnienia przepływu moczu i
      mnożą się bakterie. Stan zapalny który wówczas powstaje
      powoduje "nieszczelnosć" cewki moczowej, którą również obejmuje.
      • Gość: puszek Re: !! Wilgotna bielizna <majtki w krok IP: *.range86-128.btcentralplus.com 22.03.07, 00:44
        nie wiadomo ile masz lat i czy masz stalego partnera sexualnego.a to bardzo
        wazne.wydaje mi sie ze to po prostu hormony.tak jak to nazwala chyba ewa bo nie
        jestem pewna.kiedy ja sie zakochalam chodzilam @mokra@caly czas. ale rowniez
        kiedy dlugo mojego faceta na oczy nie widzialam.jesli ginekolog powiedzial ze
        jest ok to pewnie tak jest.a swoja droga to ci zazdroszcze bo kiedy poznalam
        mojego partnera to gdy tylko o nim pomyslalam,o spotkaniu z nim... robilam sie
        mokra.jestesmy razem juz 7 lat i niestey moje cialo juz tak nie reaguje.
        • Gość: fafik Re: !! Wilgotna bielizna <majtki w krok IP: *.promax.media.pl 23.03.07, 22:23
          wiele dziewczyn nie zdaje sobie sprawy, że śluz to normalna sprawa , a nawet
          niezbędna jak plemniczki i jajeczk, kiedy będziesz chciała zajśc w ciążę- to
          tzw sluz płodny. jesli to ten, to go sie nie leczy. dla pewności idź do jeszcze
          innego ginekologa.
    • urszulaba Re: !! Wilgotna bielizna <majtki w krok 14.04.07, 00:00
      Uwazam ze wszystkie odpowiedzi na ten duzy pani problem byly delikatnie mowiac
      ironiczne .Moze moja odpowiedz bedzie inna. Otoz mialam taki sam problem i
      szukalam przyczyny, odkad wykonalam badania hormonalne i biore progesteron
      problem calkowicie zniknal. Suchutenko i zero przykrego zapachu.Przesadna
      higiena ,wkladki nic niepomagalo a byly to hormony.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka