Dodaj do ulubionych

guleczka na sromie

19.09.03, 11:59
Mam pytanie. od kilku lat co pewien czas zauwazam zmiany na sromie w postaci
malutkiej guleczki (chyba to jest najwlasciwsze okreslenie), ktora rosnie i
po pewnym czasie zanika. Pojawia sie co jakies pare miesiecy, nie zawsze
dokladnie w tym samym miejscu, nie jest bolesna choc "niewygodna". Niepokoi
mnie to i chcialabym wiedziec czy Wam tez sie to zdarza. Bede rowniez bardzo
wdzieczna Pani Doktor za opinie. Bardzo dziekuje,
Mona
Obserwuj wątek
    • zxx1 Re: guleczka na sromie 19.09.03, 12:51
      podtzrymuje wątek bo mam tak samo, i nie wiem co to jest. u mnie jest to pod
      skórą, wyczuwalne palcem, a u Ciebie jak to jest?
    • mona304 Re: guleczka na sromie 19.09.03, 13:59
      ja rowniez pod skorasad((
      • moniak7 Re: guleczka na sromie 19.09.03, 14:37
        ja tez tak mam, czesto, czasami nawet troszke boli, raz wieksze, raz mniejsze.
        Ale kiedys gdy przy innej okazji bylam u ginekologa , akurat tez mialam ten
        problem. Pokazalam i Pani doktor powiedziala, bez wachania, ze tak jest czesto
        (nazwala to jakos, ale nie pamietam) i tego sie nie leczy, bo nie trzeba i jest
        to zupelnie niegrozne. A wiec od tego momentu pzrestalam o tym myslec, nie
        zwracam juz tak bardzo na to uwagi i od wielu lat jest ok. Pojawia sie , samo
        znika (mam wrazenie,ze Clotrimazol przyspiesza gojenie, ale moze to byc moje
        subiektywne odczucie). a wiec nie ma powodu do strachu. pozdrawiam Monia
    • zxx1 Re: guleczka na sromie 20.09.03, 09:42
      Może p. doktor odpowie? Albo ktoś kto wie co to może byc w takim razie
      • blacky2 Re: guleczka na sromie 28.09.03, 22:43
        cześć kobietki!

myslę, że i ja to mam - bo wygląda podobnie, pojawia się, trochę
        poboli,poswędzi, "dojrzewa" i znika..ale jest niegroźne! spoko wodza! to tylko
        ropień - zaburzenie mieszka włosowego(u mnie pojawia się w miejscu wyrastania
        włosów i ustępuje po 2 dniach - jak krostka)..jeśli to to samo co u was, to
        powiem, że wiele kobiet to ma! wink)

blacky
    • mona304 Re: guleczka na sromie 29.09.03, 13:37
      A czy zdarzylo Wam sie, ze ta gulka krwawila? U mnie wczoraj tak sie stalo,
      pojawila sie pare dni wczesniej na wardze sromowej mniejszej, teraz po tym
      nieznacznym krwawieniu mysle ze zanikla. Caly czas jednak jestem w niepewnosci.
      Pozdrawiam,
      Mona
      • moniak7 Re: guleczka na sromie 29.09.03, 16:10
        Razem z krwia najprawdopodobniej wyszla ropka i zaczelo sie goic. tez mi sie
        tak zdarzalo (jesli bylo blisko pod skora). Mysle, ze jak znika to juz na pewno
        nie ma sie czym martwic. Na najblizszej wizycie kontrolnej zapytaj lekarza co
        to jest i popros profilaktycznie o jakies mazidlo. pozdrawiam Monia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka