qwerty0 02.10.03, 21:50 chciałabym mieć dziecko.Problem w tym że kiedy byłam młoda przez ok pół roku brałam heroine.Czy to mogó zostawić jakieś ślady?i może być groźne dla dziecka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilith76 Re: Narkotyki a ciąża 03.10.03, 09:58 ślady narkotyków znikają z organizmu, mogą go pozostawić osłabionym, zniszczonym. zrób sobie badania, czy nic nie szwankuje. ważne żebyś w czasie ciąży i potem już nie wróciła do nałogu. ile czasu minęło od doświadczeń z narkotykami, czy jesteś pewna, że to definitywnie zamknięty rozdział? Odpowiedz Link Zgłoś
lakasha Re: Narkotyki a ciąża 03.10.03, 10:16 Widzisz niektóre kobiety w przeszłosci popełniły wiele błędów , których teraz się wstydza , lub budzi to w nich pogardę...ale no własnie , ale z wiekim dojrzewamy - Tak jak Ty.Kochana narkotyki , a szczególnie tak silne ja heroina mogą , ale nie muszą "zostawić" ślady w organiźmie.Więc przyłączam się do apelu Lilith i proszę zrób badania , a najlepiej powiedz o tym ginekologowi , przeciez obowiązuje coś takiego jak - "Tajemnica lekarska". Nie wstydz się , nie bój się pytać , przeciez chodzi o zdrowie Twojego dziecka. I prosze nie wracaj do nałogu , szczególnie w ciązy. Pozdrawiam i daj znać co u Ciebie, jeszcze jedno , jak chcesz miec dziecko to pomocny Ci będzie "kalkulator" obliczy on dni płodne, jest na stronie gazety.pl Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
reszka2 Re: Narkotyki a ciąża 03.10.03, 15:02 Badania - tak, zwłaszcza test na obecność HIV, oraz wirusowych zapaleń wątroby typu B i C. Radziłabym życzliwie nie planować ciąży, jeśli nie będziesz pewna, że nie ma konieczności dalszej diagnostyki lub leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś