Gość: A. IP: 213.17.237.* 09.05.05, 18:50 Czy ktoś moze polecić z terenu okolic Katowic j.w. Chodzi nam o ekipę sprawdzoną..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dobrydom22wp.pl Re: "ruska " :-) ekipa do budowy - katowice IP: *.chello.pl 10.05.05, 20:26 Szanowny panie po co ruska ekipa tansza będzie ekipa z Bangladzeszu. Wystarczy że będziesz Pan ich prowadził na lańcuchu i będzie dobrze będzie dom za miskę zupy nadzór i spanie w budzie , pakamerze . Życzę powodzenia w budowie metodami wczesnego średniowiecza bez urazy słowa bangkadesz i łańcuch są symboliczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murowany Re: "ruska " :-) ekipa do budowy - katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 20:48 Dobrydom, mialem kiedys z takimi stycznosc - narzucili tynk, rzucili narzedzia, usiedli i czekali az ten tynk stwardnieje. Jak nie stoisz z batem nad nimi to nie ruszaja sie. A za wizytowke wystarczy to, ze tam to kobiety pracowaly na budowach, nosily beton w plotnie na ostatnie pietra, mierzyly dlugosci sznurkiem z wezelkami itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowlaniec Re: "ruska " :-) ekipa do budowy - katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 23:26 zlisisz sie czlowieku na pare groszy a do konca zycia bedziesz klol !!!!!!!!!!!! ale powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrydom2@wp.pl Re: "ruska " :-) ekipa do budowy - katowice IP: *.chello.pl 11.05.05, 07:52 Oczywiście moja wcześmiejsza wypowiedź była ironiczna w sposób zamierzony ale faktem jest , że dla wielu Polaków w tym także inwestorów w obiegowej opinii budowa domu to proste zajęcie , możliwe dla prawie każdego byle był silny i odpowiednio głupi. A resztę tzn. jakość prac termin i tanią budowę niby to ma zapewnić ostry nadzór majstra i właściciela inwestora budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: "ruska " :-) ekipa do budowy - katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 07:59 Gość portalu: A. napisał(a): > Czy ktoś moze polecić z terenu okolic Katowic j.w. Chodzi nam o ekipę > sprawdzoną..... Zapewne chodzi o kapelę grającą, na okrągło, czastuszki. Szybki rytm melodi, nadaje tempa pracom budowlanym. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy inwestor Re: "ruska " :-) ekipa do budowy - katowice IP: *.chello.pl 11.05.05, 18:27 mif Nie pisano , że chodzi im o kapelę , ale wcale mi nie do śmiechu po wizytach kilku ekip i ich wycenach na budowę domku 148 m2. W każdym razie nie tak jeszcze dawno temu rosyjskie ekipy budowlane to był patent na tańszą budowę domu w okolicach Piaseczna pod Warszawą. Sam się jeszcze zastanawiam nad takim rozwiązaniem , ale po lekturze wypowiedzi na forum jestem trochę podłamany .A może ktoś jeszcze na forum zechce podzielić się doświadczenia na wymieniony temat . Dziękuję za prawdziwe wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murowany Re: "ruska " :-) ekipa do budowy - katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 20:49 Mozesz zdradzic na ile wycenili i na jaki zakres robot? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrydom@wp.pl Re: "ruska " :-) ekipa do budowy - katowice IP: *.chello.pl 12.05.05, 08:34 16 000 zł za domek 150 m2 fundament , mury i więżdżba dachu. Dodatkowo codzienne jedzenie dla 5 osobowej drużyny. Teoretycznie niby ma to być tanio ale jak długo należy karmić druzynę nadzorować Tego nawet Oni ( drużyna ) nie wiedzą. Niby przyjechali zarobić . Ale można podejrzewać że tylko przykechali zarobić a nie także zrobić robotę . P.s. inf. sprawdziłem osobiście na tzw. giełdzie ruskich ekip zaraz po sygnale na forum o nie uprawnionej konkurencji . Oczywiście wybór należy do sz. P. inwestorów . Zastanawiać może tylko jak zechcecie egzekwować swoje prawa gwarancji za roboty . Z tego co wiem nie ma w tym żadnych możliwości w praktyce ale jak ktoś liczy się z mozliwością podwójnego wykonywania tych samych robót To takie ekipy bez problemu znajdą się i u nas w R.P. i nie trzeba będzie nawet łamać sobie języka dla zrozumienia rego co mówią do nas robotnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murowany Re: "ruska " :-) ekipa do budowy - katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 14:53 Dobrydom, nie od dzis wiadomo, ze jest mnostwo ludzi lubi placic dwa razy za to samo i dwa razy dluzej na to czekac. Odpowiedz Link Zgłoś
admar0 Re: "ruska " :-) ekipa do budowy - katowice 13.05.05, 00:27 Osobiście kiedyś próbowałem wcielić do siebie ekipę ukraińców, to była istna tragedia, syf na robocie niesamowity. Skończyło się na nie dotrzymaniu terminu i wykonaniu roboty jeszcze raz od początku. Oni to się nadają do stawiania lepianek. Zagadka : ile rusek może zużyć np cekolu do wygładzenia ścian w mieszkaniu o pow 36mkw ? Odp : ok 700 kg !!! (prawda) Co najlepsze to były jeszcze bardziej krzywe, na moje pytanie dlaczego tak wyszło dostałem odpowiedź "Sieef bedie dobzie" Nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarodziej Re: "ruska " :-) ekipa do budowy - katowice IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 13.05.05, 18:02 admar napisał Zagadka : ile rusek może zużyć np cekolu do wygładzenia ścian w mieszkaniu o pow 36mkw ? Odp : ok 700 kg !!! (prawda) Co najlepsze to były jeszcze bardziej krzywe, na moje pytanie dlaczego tak wyszło dostałem odpowiedź "Sieef bedie dobzie" admar niewytraźnie piszesz chodzi o równanie, czy o gładzenie bo do równania to 700kg przy falach na ścianie to wcale nie tak dużo ....do gładzenia żeczywiście bardzo dużo "Sieef bedie dobzie" to pachnie jakimś azjatyckim akcentem a chyba wypowiedziała się większość narodowopolakowłaścicielo firm remontowych lub wykończeniowych, trzęsących się jak galarety żeby tylko dostać jakąś robótke, żeby nie oddać ruskowi:D:D:D autor w temacie chyba pytał o sprawdzoną ukraińską ekipe Ja tylko dodam i zaapeluje do autora tematu: bież chłopie sprawdzonych ukaińców, jak zrobili komuś dobrze to i tobie nie spier*** tylko uważaj bo ta grupa zawodowa ma czasami lepkie ręce a im sie wszystko przydaje, jakaś siekierka, młóotek itp ale to drobiazgi ...powiem Ci jeszcze że od maja 2004 troche trudniej o takie ekipy sam posiłkuje się ludźmi za wschodniej zagranicy Ja mam ten komfort, że się tylko posiłkuje jak widze że któryś się obija albo nawet się nie stara zrobić dobrze to aut ale na ogół Ci ludzie przyjechali do nas zarobić więc zależy im na tym żeby nie stracić pracy z jednym się zgodze: trzeba więcej pilnować i częściej sprawdzać Odpowiedz Link Zgłoś
mifsc Re: "ruska " :-) ekipa do budowy - katowice 13.05.05, 02:18 Gość portalu: nowy inwestor napisał(a): > mif > Nie pisano , że chodzi im o kapelę..." Nie pisano, ale po co im ruscy na budowie? A śpiew i taniec mają we krwi. :) mif Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacielgazet Re: "ruska " :-) ekipa do budowy - katowice IP: *.chello.pl 14.05.05, 21:04 nic dodać nic ując dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: "ruska " :-) ekipa do budowy - katowice IP: *.chello.pl 16.05.05, 18:53 dobrydomie gdzie dpkładnie pod Warszawą jest giełda ekip ruskich o której wspominasz .Nie mogę natrafić na ślad giełdy Ruskich budowlańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrydom2@wp.pl Re: "ruska " :-) ekipa do budowy - katowice IP: *.chello.pl 18.05.05, 07:39 Chyba żartujesz nie powiem że lubię konkurencję , ale taka ,,konkurencja ,, to ponizej wszelkich zasad rozsądku. Nie będę wskazywał deogi do poważnych kłopotów i problemów. Poza tym od czasu do czasu spotykam się z klientami uług ruskich ekip niemal prawie błagaką zróbcie coś z tym ( efekty ruskiej pracy ) , może da się jakoś poprawić ruską robotę najczęściej jednak jeśli da się coś poprawić to jest to trzy rzay droższe od poprawie zrobionej roboty za pierwszym razem. Odpowiedz Link Zgłoś