Dodaj do ulubionych

---UWAGA NA DRZWI TEJ FIRMY!!!!---

09.11.05, 17:15
Uważajcie na firmę DOMART z Zamościa, a w Warszawie ma swoją siedzibę na
Bartyckiej. Niesolidni. Z 6 tyg realizacji zamówienia zrobiło się 8, a po
ośmiu pani mówi że dzrzwi będą może za miesiąc (!!!), ale tego też nie może
zagwarantować. Nieuczciwa firma wyciągająca pieniądze. A w dodatku pani
nieuchwytna w biurze i pod komórką. Jednym słowem firma-krzak. By odstępujemy
od umowy ze zwrotem zaliczki po 8 tygodniach oczekiwania. Jeśli pani nie odda
pieniędzy - droga sądowa nam pozostaje.
Pozdrawiam i żtczę lepszych wyborów.
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: ---UWAGA NA DRZWI TEJ FIRMY!!!!--- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 18:25
      Ja mogę dodać firmę (o ironio!) PRESTIGE - W-wa, Al. Jerozolimskie 200,
      partacze i amatorzy w montażu jakich mało!!!

• Gość: Gościu Re: ---UWAGA NA DRZWI TEJ FIRMY!!!!--- IP: 212.160.172.* 10.11.05, 09:12
      Potwierdzam !!
      Jedyne co ta kobitka z bartyckiej wie .... to, że nic nie wie !!! Nie ma to jak
      rozbrajająca szczerość i profesjonalizm.

Ja już czekam prawie 9 tydzień !!! Skandal - szczerze odradzam !!

brgs
      • zoni-system Re: ---UWAGA NA DRZWI TEJ FIRMY!!!!--- 10.11.05, 10:05
        Niestety,bardzo źle sie dzieje z terminami dostawy drzwi wewnętrznych w
        ostatnim czasie.Przeciętny termin oczekiwania to 8 do 9 tygodni.najczęsciej
        przedstawiciele producentów sa Bogu ducha winni,to efekt zwiększonego do granic
        możliwości popytu i braku realizmu w przyjmowaniu zleceń przez producentów.Czym
        bliżej końca roku,tym gorzej.Ostatni rok ulgi.Ja już mam klientów,którzy gotowi
        są zapłacic całość za materiał w tym roku ,a odebrać w pierwszym kwartale
        przyszłego,byle mieć fakturę z grudnia.Całe to niezadowolenie ,niestety spada
        na nas ,przdstawicieli,a my nie mamy na to żadnego wpływu.należy miec
        nadzieję,że sytuacja sie unormuje.
        zoni-system@gazeta.pl
        www.okna.polskirynek.pl/budowlany/oferta/4679
        • Gość: Gościu Re: ---UWAGA NA DRZWI TEJ FIRMY!!!!--- IP: 212.160.172.* 10.11.05, 10:34
          szanowny zoni,
          "spada na nas przedstawicieli (...)" nie mamy żadnego wpływu..."

po prostu zabijają mnie takie teksty... czy Ty również - poza oczywiście
          drzwiami - sprzedajesz swoim klientom teksty typu:
          "realizacja drzwi w 6 tygodni ależ oczywiście przecież jest to jak najbardziej
          możliwe !!"

a po owych 6 tygodniach mówisz im : "no niestety mam problemy, nie wyrabiam,
          nie mogę zagwarantowac, że będzie to trwało jeszze kolejnych 6 miesięcy albo
          może dłużej..."

Czy też może na wstępie LOJALNIE informujesz swoich klientów, że może to
          potrwać 8,9 albo nawet 10 tygodni ????

No więc jak to jest ? Ściema, czy rzetelna prawda ?
          • zoni-system Re: ---UWAGA NA DRZWI TEJ FIRMY!!!!--- 10.11.05, 12:07
            8 do 9 tygodni,taka informacje dostają moi wszyscy klienci,większość,która o
            drzwiach pomyslała z pewnym wyprzedzeniam,czeka , niektórzy próbują szuskać
            gdzie indzeij na rynku,najczęściej wracają ,bo wszędzie jest taka sytuacja.Tak
            dla ciekawości .......jestem teraz w Niemczech służbowo.Czas oczekiwania na
            zamówione drzwi wynosi tutaj 6 do 7 tygodni.Ja wiem,że to żadne pocieszenie,ale
            zawsze...........
      • jo_ania Re: ---UWAGA NA DRZWI TEJ FIRMY!!!!--- 12.12.05, 12:22
        Jestem w tej samej sytuacji, mija 8 tygodni, a drzwi nie ma.
        Gościu i Niki macie już te drzwi?
        • Gość: Gościu Re: ---UWAGA NA DRZWI TEJ FIRMY!!!!--- IP: 212.160.172.* 21.01.06, 23:37
          Witam,
          Naszczęście pożegałem się już z Panią Malgosią z firmy DOMART (narobiłem jej
          trochę koło pióra, odstąpiłem pisemnie od umowy, oczywiście cała korespondencja
          DW zarządcy bartyckiej COIB, skutecznie zniechęciłem kilku jej potencjalnych
          klientów) - skończyło się na zwrocie zaliczki.

Na szczęście są również rzetelni przedsiębiorcy na Bartyckiej - którzy pomimo
          boomu "odpisowego" mogli :
          - po pierwsze zobowiązać się już w momencie podpisania umowy do konkrentego
          terminu dostarczenia i montażu drzwi;
          - po drugie dotrzymaniu tego terminu (!!!).

Efekt jest taki, że po 3 (słownie: trzech) tygodniach od podpisania umowy
          miałem zamontowane piękne dzwi w moim mieszkaniu.

Do wszystkich ściemiaczy - I CO ?? MOŻNA ???!!!

brgs
    • niki_23 Re: ---UWAGA NA DRZWI TEJ FIRMY!!!!--- 15.11.05, 11:56
      Podbijam dla ostrzeżenia
    • niki_23 Re: ---UWAGA NA DRZWI TEJ FIRMY!!!!--- 23.11.05, 10:54
      up
      • 25spider Re: ---UWAGA NA DRZWI TEJ FIRMY!!!!--- 23.01.06, 09:11

ja nie narzekalem na firme SYKOMAT (miedzy innymi Bartycka)

drzwi byly w okolicach 4-5 tygodni (akurat takie wybralem), ale niektore modele
        sa od reki (maja magazyn na Bartyckiej)

Na 95% bede u nich w przyszlym roku kupowal (tylko w filii w Starej Milosnej),
        tym razem do domku...

Pozdrawiam,
        • Gość: aka Re: --domart drzwi IP: *.anonymous.dialup.atcom.net.pl 19.04.06, 23:25
          szukam osób, które walczą z panią małgosią o zwrot zaliczki lub pomysł jak od
          niej te pieniądze od niej wyciągnąć. Ja też odstąpiłam pisemnie od umowy, ale
          pieniędzy mimo zapewnień nie mam. chyba zostanie mi droga sądowa.
          • bolo1974 Re: --domart drzwi 20.04.06, 22:58
            NIE WOLNO ODSTĘPOWAĆ OD UMOWY TYLKO CZEKAĆ DO KOŃCA, CZYLI DO USTALONEGO
            TERMINU DOSTAWY MATERIAŁU I WTEDY JEŚLI DOSTAWY NIE MA = MACIE PRAWO DO
            ZWROTU ZALICZKI + 100%.JEST TO ZGODNE Z POLSKIM PRAWEM .TRZEBA DOMAGAĆ SIĘ DATY
            DOSTAWY.
    • ruckzuck Re: ---Uwaga na drzwi tej firmy!!!!--- 21.04.06, 09:10
      Niestety wszystko co piszecie to prawda...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka