Dodaj do ulubionych

Opoczno czy Paradyż - poradźcie proszę!

14.08.03, 08:11
Podobają nam się wzory Sati+Marea z Opoczna oraz Sardynia z Paradyża. O
Opocznie słyszałam wiele złego, a konkretnie, że płytki nie trzymają
rozmiarów i kolorów - sporo jest odrzutów. Jeśli to prawda, to wybrałabym
Paradyż, ale jeśli brać pod uwagę tylko wzór to wolałabym Opoczno. Macie
doświadczenia z płytkami tych firm? Poradźcie please co wybrać... Z góry
dzięki!
Obserwuj wątek
    • Gość: Lukrecja Re: Polcolorit IP: 213.25.91.* 14.08.03, 09:12
      to wybierz trzecią firmę. Polcolorit - ma piekne płytki. Ja sobie kupiłam do
      kuchni "tęczę verde". Jestem bardzo zadowolona.
      Natomiast Paradyż ma fajne gresy- kupiłam do przedpokoju, na balkon i na
      podłogę w kuchni.
      W sklepie kobitka mówiła, że są najlepsi w Polsce jeśli chodzi o gresy. Są
      robione warstwami, jest fajny efekt - jak są mokre, robią się jednolite, jak
      wyschną, to wychodzi łaciaty wzorek.
    • Gość: dorota Re: Opoczno czy Paradyż - poradźcie proszę! IP: 198.155.189.* 14.08.03, 09:12
      Ja mam z Opoczna Simeri oraz Paradyża / nie pamietam jak sie nazywa terakota/
      Jesli chodzio Opoczno toplytki śabardzo dobrejjakości i nikt sie przy układaniu
      nie skarżył . Jest pewien problem z dokupueniem jesli zaabraknie bo np z dekory
      moga różnic sie odcieniami w róznych partiach. Ja w swojej hurtowni wogóle z
      tym nie miałam kłopotu bo tam maja ciągły duży wybór i wybierali tak żebym była
      zadowolona. Paradyż jest ciut gorszy ale nie na tyle żeby rezygnowac z tego co
      Ci sie podoba
    • misso Re: Opoczno czy Paradyż - poradźcie proszę! 14.08.03, 09:47
      Dzięki serdeczne. To nie jest takie proste wybrać trzeci wzór z innej firmy -
      te dwa wymienione to kompromis gustów moich i męża :).
      • Gość: Studzin Re: Opoczno czy Paradyż - poradźcie proszę! IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 13:56
        A może Tubądzin www.tubadzin.pl dla mnie ich płytki są najładniejsze i bardzo
        dobrejjakości :)
    • Gość: agapolo Re: Opoczno czy Paradyż - poradźcie proszę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.03, 10:51
      ja kupiłam Paradyż- naprawde sliczne idobrej jakości !!! Ekipa stwierdziła, że
      dawno nie kładła tak równych płytek i tak dobrej jakości, więc serdecznie
      polecam.
      • vampi_r Re: Opoczno czy Paradyż - poradźcie proszę! 01.09.03, 11:44
        A ja nie ufam polskim producentom.
        Dlatego polecam płytki hiszpańskie i włoskie.
        Cenowo nie są drozsze, ale jakościowo o wiele lepsze (choć są też wpadki).

Jeden fakt: ja gustuje w matach. Żadna polska firma nie produkuje glazury mat
        (chyba że cos się teraz zmieniło). Na moje pytanie w sklepie firmowym Opoczna
        czemu nie maja matów, padła szczera i rozbrajająca odpowiedź - Bo nie umiemy,
        nie mamy odpowiedniej technologii.
        Dziękuję.

Hiszpańskie czy włoskie płytki nie dość, że mają lepsze wzory i bogatszy wybór
        (choć to rzecz gustu), to jeszcze lepsze dekory i komplety (cokoły,połówki itp.)
        • zielona15 Re: Opoczno czy Paradyż - poradźcie proszę! 01.09.03, 12:24

Vampi_r,
          A moglbys podac adres sklepu gdzie kupiles swoje wloskie/hiszpanskie plytki.

Dzieki.
          • vampi_r Re: Opoczno czy Paradyż - poradźcie proszę! 01.09.03, 13:13
            zielona15 napisała:

>
            > Vampi_r,
            > A moglbys podac adres sklepu gdzie kupiles swoje wloskie/hiszpanskie plytki.
            >
            > Dzieki.

Ja kupowałem u Valdiego w Al. Jerozolimskich (na wylocie na Pruszków).
            Ale polecam też dawny TTW Dom i Ogród oraz sieć Softbud (maja swoje punkty na
            wylotach z Warszawy - vis-avis Valdiego i wylot na Piaseczno i bodajże na
            Białystok).
            Podobała mi sie też glazura w takim sklepie przy Puławskiej na Ursynowie -
            dokładnie Vis-a-vis GEANT.

Ja akurat kupiłem u Valdiego, bo tylko tam znalazłem mój wymarzony kolor grigio
            mat. Natomiast dla wielbicieli beżów i żółcieni to jest istny raj.

Punktów z glazura włoską i hiszpanska jest multum.
            Są na Bartyckiej, na Żywiciela, na Kłobuckiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka