IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 12:06
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Nadwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 12:07
      • Gość: maria Re: Nadwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:40
        co uzywac aby schodnoc
      • Gość: maria Re: Nadwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:45
        jakie pic ziola
    • Gość: Ewa Nadwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 12:12
      uważam że życie z nadwagą jest bardzo ciężkie.Nie miałam zbyt wielkiej ok. 7
      kiol alebyło mi z tym źle. dzięki zdrowemu odżywianiu zgubiłam je i ważę 53
      kilo przy wzroście 160 cm.Namawiam wszystkich warto spróbować!!!!!
      • Gość: Ewa Re: Nadwaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 19:42
        Ale napisz jeszcze dokladnie jak to zrobilas?jak schudlas bo w moim przypadku
        jest to bardzo trudne.Obserwuje np. siebie i mame.Ona je duzo wiecej niz ja a
        jest 10 kg lzejsza,prowadzimy podobny tryb zycia,razem jemy.Nie wiem jak to
        jest?ja chocbym 3 dni nic nie jadla to waga stoi w miejscu.Pozdrawiam
        • Gość: Misia chleb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 08:48
          od kilku lat miam problemy z nadwagą, niewielką, ale zawsze. Moja siostra
          poradziła mi, żebym na kolację nie spożywała chleba. Ograniczyłam jego
          sspożzycie tylko do śniadania i udało się. Oczywiście czasami jem go w małych
          ilościach na kolację.
      • Gość: Ewa Re: Nadwaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 19:47
        Zapomnialam dodac że przy wzrocie 162 waze 78kg,z tym że mam 50 lat.Walcze z
        ta duza nadwaga i niestety daremnie/diety,ziola,preparaty:chrom,trudniej z
        gimnastyka/Gdybym tak schudla chociaz z 10 kg to bylabym juz szczesliwa
        • azar21 Re: Nadwaga 16.05.04, 19:10
          nowy znakomity preparat: azar21@gazeta.pl
        • Gość: beata Re: Nadwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 15:22
          Ja też, ja też, od lat nieudolnie i bez efektów walczę różnorako i wielodietowo
          z nadwagą lub jak wyszlo wg. tych obliczeń z otyłoscią i NIC...Nie wierzę, że
          po 40-stce można schudnąć ...Mam już sporą "podłamkę" u mnie chodzi o 20 kg!!!
    • Gość: Magda Re: Nadwaga IP: *.mikkeli.fi 07.05.04, 14:13
      Goraco polecam "metode Montignac". Ja w zeszlym roku dzieki niej zrzucilam
      mniej wiecej 10 kg i powiem, ze przestrzeganie jej zasad daje gwarancje na to,
      zeby ponownie nie przytyc. O metodzie mozna przeczytac w ksiazce "Jesc aby
      schudnac" Montignaca.
      Ja schudlam bez zadnych cwiczen, glodowek i liczenia kalorii, bez lykania
      zadnych pigulek czy wspomagaczy- w ciagu 4,5 miesieca, jedzac potrawy smaczne i
      zdrowe. Naprawde warto, bo to nie jest trudne (moze z poczatku samo jedzenie
      wydawac sie troche "inne") Jak dotad nie przytylam.
      Moim zdaniem ta metoda to najprostszy sposob na schudniecie. Poza tym znika
      zmeczenie i rozdraznienie( brak cukru w diecie), wilczy apetyt( duzo blonnika),
      zaczyna chciec sie zyc!! I najwazniejsze: mozna sie zaczac znowu sobie podobac.
      W ksiazce jest duzo cennych rad i argumentow (np. na to, ze nie trzeba liczyc
      kalorii aby schudnac!!!)
      Przeczytajcie! Ja ze swojej strony zycze powodzenia i efektow co najmniej
      takich jak moje.
      Magda

• Gość: kazia Re: Nadwaga IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 07.05.04, 19:41
        Też mam z tym problemy. 75kg przy wzroście 158 lat 53. Okazało się że
        cholesterolu za dużo cukier w górnej normie, do tego bolące żylaki.
        Postanowiłam ostro wziąć się za siebie i walczyć nie tyle o wygląd co o
        zdrowie. Zaczęłam od codziennej jazdy rowerem, wyrzucenia papierosów i
        ograniczaniu jedzenia na rzecz grapefrutów i razowego chleba pełnoziarnistego.
        Jest ciężko ale się staram. Powodzenia

misiczka.com/plmiscdieta.htm -linki o różnych metodach odchudzania,
        przykładowe diety...

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=17365 - forum odchudzających się
        • Gość: Magda Re: Trzymam kciuki Kaziu IP: 217.153.47.* 14.07.04, 10:33
          Moja koleżanka w Twoim wieku zrzuciła 10kg w ciągu 1,5m-ca, stosując przede
          wszystkim zasadę nie łaczenia potraw.
          Do Twojej metody dorzuciłabym codzienne kąpiele z masażem 15 min całego ciała (
          szorstką gąbką)To pozwoli Ci pozbyć się nadmiaru skóry i nie powstaną brzydkie
          zmarszczki.Pozdr.
      • pia.ed Napisz w skrocie na czym... 17.10.04, 11:29
        Na czym ta dieta polega?
        Napisz przykladowo co sie je w ciagu jednego dnia.
      • pia.ed Do Ewy,50 17.10.04, 11:30
        Napisz do mnie, znam forum gdzie piecdziesieciolatki wlasnie o tym rozmawiaja.
    • Gość: bella Re: Nadwaga IP: *.visp.energis.pl 15.05.04, 18:50
      chce schudnąć
      • loop21 Re: Nadwaga 16.05.04, 09:33
        jezeli myslisz poważnie o tym aby schudnąć ale aby tez utrzymac uzyskaną wage
        napisz-koliuch@poczta.fm myśle ze warto bo wiem co to znaczy miec nadwage:(
        pozdrawiam
    • Gość: JustynQa_15 Re: Nadwaga IP: 195.68.226.* 17.05.04, 20:42
      Nadwaga jest wielki uciążliwym probleme dla wszystkich osób otyłych,aby to
      zawalczać należy dfuzo ćwiczyć i odmówić sobie duzo razy słodyczy :]***!!!!!!!!!
      • Gość: Milka Re: Nadwaga IP: *.dip.t-dialin.net 14.07.04, 11:27
        Nie do konca sie z tym zgodze, cwiczenia owszem tego nigdy nie za wiele,
        slodycze tez mozna jesc i tu klade nacisk na slowo JESC a nie pochlaniac lub
        sie zarzerac. Po ciazy a wlasciwie dwoch ciazach ( roznica miedzy dzieciakami
        to 21 miesiecy ) zostalo mi 12 kg, myslalam ze zwarjuje, najbardziej wkurzalo
        mnie to ze mialam pelna szafe ciuchow a w niec nie wchodzilam i tylko leginsy i
        t-short - makabra !!!
        Zaczelam sie odchudzac weglug wlasnego widzi mi sie moze to glupio zabrzmi ale
        stwierdzilam, ze tyle osob na calym swiecie stara sie zrzucic zbedne kilogramy
        i jakos najczesciej slyszy sie opinie, ze dieta nie skutkuje albo ze owszez
        nastapil spadek wagi ale pojawil sie efekt jojo.
        Tak jak napisalam, mam dwojke malutkich dzieciakow, moj maz pracuje tygodniami
        poza domem, tesciowa mieszak 350 km dalej a moi rodzice 170 km wiec nie bardzo
        mam komu podrzucic dzieci zeby isc na silownie, basen czy areobik. Zaczela wiec
        od tego, ze zasada pierwsza mojej diety bylo to ze nie bede glodowac, druga, ze
        bede jadla to na co mam ochote i nie bede sobie niczego odmawiac. Wiec tak :
        pije duuuuuzo wody, przed posilkami, zanim siade do stolu staram sie wypic 1-2
        szklanki wody w ten sposob oszukuje zoladek "zapychajac" go woda i pozostaje
        mniej miejsca na jedzenie, razem z dziecmi jem duzo owocow, pije kefir i
        maslanke a wieczorem jak siedze przed telewizorem i mam ochote jak sie to u nas
        mowi pomaszkiecic to chrupie sobie marchewke albo kalarepe, w przerwach miedzy
        posilkami jak mnie ssie podgryzam jablka i papryke. Po dwoch miesiacach
        stanelam na wadze i zamiast znienawidzonych 76 bylo 69 !!!!!!!!!! HURRRRRA !!!
        Slyszalam ponad to, ze wsrod rzeczy ktore spozywamy sa tzw NATURAL FETT KILER,
        Jezeli ktos bylby zainteresowany o ktore z produktow zywnosciowych chodzi
        prosze dac znac postaram sie odnalezc te informacje.

Wszystkim zycze powodzenia
        • Gość: Iwka Re: Nadwaga IP: 80.50.13.* 14.07.04, 15:14
          Milka napisz coś więcej na temat naturel fatt kiler. bardzo mnie to
          zainteresowało
        • Gość: Aśka Re: Nadwaga IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 25.12.04, 15:54
          no dzien dobry...ja w sumie pomyslalam ze skoro pani udalo sie zrucic te
          kilogramy to...ja tez mam jeszcze szanse...jestem osobka dosyc mloda mam 15
          latek...zaczelam sie odchudzac jakos na oczatku roku...udalo mi sie zrzucic
          okolo 18 kg..teraz waga troszke sie podwyzszyla i mozna powiedziec ze od
          poczatku udalo mi sie zrzucic ok 15-16 kg...chce uzyskac wymarzona wage...ale
          juz chyba stracilam troszke nadzieji...potrzebuje jakas osobke, ktora
          poswiecilaby mi troszke czasu...wiec jak moge prosic o kontakt ...bede bardo
          wdzieczna...oto moj mail...mloda-she@wp.pl
    • Gość: jolk Pytanie 9-te jest bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 10:20
      Brzmi - "Wiele osób uważa iż aby schudnąć wystarczy unikać cukru." Moim zdaniem
      odpowiedź brzmi PRAWDA - wiele osób tak UWAŻA.

Gdyby pytanie brzmiało "Aby schudnąć wystarczy unikać cukru" wtedy odpowiedzią
      byłoby FAŁSZ

jolka
      • Gość: Halina CUKIER IP: *.ip-pluggen.com 14.07.04, 12:35
        Wlasnie gdzies przeczytalam, ze jezeli przestajesz slodzic kawe, to tracisz
        na miesiac 1 kg, czyli na rok 12 kg !!!
        A dlaczego ci ktorzy NIE SLODZA nie chudna?
        A jak ktos pije kawe BEZ CUKRU 10 lat, to powinien juz zniknac!
        • Gość: Milka Re: CUKIER IP: *.dip.t-dialin.net 14.07.04, 12:43
          hihihi Halinka dobre to !!!
          Ale tak powaznie to ja jednak odstaje przy zdaniu, ze wszystko jest dla ludzi
          tylko w odpowiednich ilosciach nawet cukier !!! Jezeli ktos sie chce odchudzac
          a nie umie sobie odmowic czekolady niech wyznaczy sobie "dzienna racje" i tego
          przestrzega a na dodatek mozna sie przerzucic na czekolade gorzka jest mniej
          tuczaca ( chyba dzieki zmniejszonej zawartosci cukru )
          Ja nie moge zyc bez coli wiec staram sie nie wypijac dziennie wiecej niz 2
          szklanki, kiedys pilam cole litrami - doslownie butelka 2,5 l to byla norma
          dzienna, kiedy chcialo mi sie pic siegalam tylko po cole nic innego nie
          wchodzilo w gre a przeciez pragnienie mozna gasic nawet woda, teraz traktuje
          cole jako rarytas i delektuje sie kazdym lykiem a pragnienie gasze w inny
          sposob.
          • Gość: basia Re: CUKIER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 19:32
            piję kawę bez cukru od zawsze, nie cierpię słodkiej herbaty, piję wodę i wino
            wytrwane od czasu do czasu. I tyłam bez przerwy. Okazało sie , że przyczyna
            tkwi podobno w chorej tarczycy. Ostatnio unikam weglowodanów i więcej sie
            ruszam. Coś drgnęło. Z nadwagą walczę nieskutecznie od kilkunastu lat,
            stosowałam różne diety z różnym efektem (najwięcej 8 kg w dwa tygodnie),
            łykałam różne preparaty i b.drogie tabletki. Efekty b.mierne, po jakimś czasie
            wszystko znowu w gorę. Ostatnio odkryłam ,że swoje stresy po prostu zajadam.
            Od poniedziałku szykuję się do diety kopenhadzkiej (to ta ze szkląnka cukru i
            dwa jajkami na twardo)
            • Gość: basia Re: CUKIER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 19:34
              ZE SZKLANKA K A W Y , A NIE CUKRU (HA,HA,)
    • Gość: danuta.oblaczek@ne Re: Nadwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 19:50
      Coś tu u Was niw gra z tą twrminologią!!!!Obliczone BMI wynosi 25, a
      interpretacja jest taka ...jesteś otyły!!! A ja wiem doskonale, że otyłość to
      BMI >30!!! Moze być mowa jedynie o nadwadze, chociaż normalna waga to BMI w
      granicach 19-25!
    • Gość: JA TEZ!!! Re: Nadwaga IP: *.net.vodafone.it 17.10.04, 15:37
      ja mam nadwage ale to wszystko zalezy od depresji, wiec najlepiej zkontaktowac
      sie z psychologiem. Kiedys uczeszczalam do psychiatry bo w czasach dzisiejszych
      to zaden wstyd, to tylko znaczy ze chcemy byc zdrowi. Radze Ci idz do dobrego
      psychiatry lub psychologa.
      • pia.ed Re: Nadwaga 17.10.04, 17:30
        Eeeeeeeeee, moj ojciec mial depresje przez wiele lat, i zawsze byl chudy jak
        szczapa! Jego brat powiesil sie z depresji po smierci zony i tez byl chudy.
    • Gość: SK Re: Nadwaga IP: 81.219.117.* 01.11.04, 16:03
      zajrzyj na stronę www.nieobżerajsię.com
      • szept_ciszy Re: Nadwaga 18.12.04, 19:21
        Nie każdy tak reaguje. Ja przykładowo w czasie depresji także się obżerałam. To
        była jedyna rzecz która sprawiała mi przyjemność. Żarłam, nie obchodziło mnie
        to że byłam gruba, itd... W tej chwili udało mi się schudnąć ale zawsze gdy
        dopadną mnie szare dni, bądź spotkało mnie jakies niepowodzenie sięgam po fure
        jedzenia. W trakcie leczenia dostałam lekarstwa po których nie miałam ochote na
        jedzenie, zrozumiałam, że nie powinnam była się tak obżerać, już tego nie
        robie, no... skłamałabym. Robie to bardzo żadko, tak że mi to nie szkodzi. Ale
        czasem musze się pocieszyć :)
    • Gość: azx Re: Nadwaga IP: *.upc-j.chello.nl 25.12.04, 18:24
      Dieta MOntignaca wymaga tyle zabiegow i zachodu, ze dla kogos, kto ma rodzine
      na glowie i pracuje zawodowo a do tego duzo podrozuje jest niewykonalna. Trzeba
      najpierw poznac podstawy teoretyczne, ktore sa tak drobiazgowe i skomplikowane,
      tony ksiazek napisano na ten temat, podbudowa teoretyczna jest trudna do
      zrozumienia i wykonania. Trzebaby nic innego nie robic tylko tym sie zajmowac.
    • Gość: Karolina Re: Nadwaga IP: *.wzieu.univ.szczecin.pl 14.03.05, 16:07
      Odnośnie pytania 9. Sądzę, że prawdą jest, że wiele osób uważa, że nadmiar
      spożywnego cukru powoduje otyłość, ale oczywiście wiadomo, że nie tylko, i w
      odpowiednich ilościach cukier nie powoduje nadwagi. Pytanie jest źle sformuowane
    • Gość: berry Re: Nadwaga IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.05, 17:46
      Ostatnie badania naukowe dowiodły,że w wielu wypadkach powodem nadwagi nie jest
      sam tłuszcz ale węglowodany, a to przez to żę ludzie zaczęli zamaist słodyczy i
      tłuszczu jeść makaron itp.
      • Gość: Ludwik Re: Nadwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 19:13
        Ciekaw jestem jakim BMI moga pochwalic sie naukowcy takich "rewelacji".
        To nie nadmiar weglowodanow a zachwianie bilansu energetycznego
        jest przyczyna nadwagi.
        Czy widzial ktos otylego zawodnika(e) na obecnie rozgrywanych MS w biathlonie?
        W diecie biathlonisty weglowodany to 70%.
        Chinczycy spozywaja znacznie wiecej weglowodanow niz Amerykanie.
        Dlaczego wiec ci ostatni przypominaja zawodnikow sumo?
        Kazdy chcialby isc na skroty i miec linie modelki.
        Niestety nie wymyslono pigulki gwarantujacej smukla sylwetke.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka