Gość: Ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 12:06 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maria Re: Nadwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:40 co uzywac aby schodnoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Nadwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:45 jakie pic ziola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Nadwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 12:12 uważam że życie z nadwagą jest bardzo ciężkie.Nie miałam zbyt wielkiej ok. 7 kiol alebyło mi z tym źle. dzięki zdrowemu odżywianiu zgubiłam je i ważę 53 kilo przy wzroście 160 cm.Namawiam wszystkich warto spróbować!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Nadwaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 19:42 Ale napisz jeszcze dokladnie jak to zrobilas?jak schudlas bo w moim przypadku jest to bardzo trudne.Obserwuje np. siebie i mame.Ona je duzo wiecej niz ja a jest 10 kg lzejsza,prowadzimy podobny tryb zycia,razem jemy.Nie wiem jak to jest?ja chocbym 3 dni nic nie jadla to waga stoi w miejscu.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia chleb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 08:48 od kilku lat miam problemy z nadwagą, niewielką, ale zawsze. Moja siostra poradziła mi, żebym na kolację nie spożywała chleba. Ograniczyłam jego sspożzycie tylko do śniadania i udało się. Oczywiście czasami jem go w małych ilościach na kolację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Nadwaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 19:47 Zapomnialam dodac że przy wzrocie 162 waze 78kg,z tym że mam 50 lat.Walcze z ta duza nadwaga i niestety daremnie/diety,ziola,preparaty:chrom,trudniej z gimnastyka/Gdybym tak schudla chociaz z 10 kg to bylabym juz szczesliwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Nadwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 15:22 Ja też, ja też, od lat nieudolnie i bez efektów walczę różnorako i wielodietowo z nadwagą lub jak wyszlo wg. tych obliczeń z otyłoscią i NIC...Nie wierzę, że po 40-stce można schudnąć ...Mam już sporą "podłamkę" u mnie chodzi o 20 kg!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Nadwaga IP: *.mikkeli.fi 07.05.04, 14:13 Goraco polecam "metode Montignac". Ja w zeszlym roku dzieki niej zrzucilam mniej wiecej 10 kg i powiem, ze przestrzeganie jej zasad daje gwarancje na to, zeby ponownie nie przytyc. O metodzie mozna przeczytac w ksiazce "Jesc aby schudnac" Montignaca. Ja schudlam bez zadnych cwiczen, glodowek i liczenia kalorii, bez lykania zadnych pigulek czy wspomagaczy- w ciagu 4,5 miesieca, jedzac potrawy smaczne i zdrowe. Naprawde warto, bo to nie jest trudne (moze z poczatku samo jedzenie wydawac sie troche "inne") Jak dotad nie przytylam. Moim zdaniem ta metoda to najprostszy sposob na schudniecie. Poza tym znika zmeczenie i rozdraznienie( brak cukru w diecie), wilczy apetyt( duzo blonnika), zaczyna chciec sie zyc!! I najwazniejsze: mozna sie zaczac znowu sobie podobac. W ksiazce jest duzo cennych rad i argumentow (np. na to, ze nie trzeba liczyc kalorii aby schudnac!!!) Przeczytajcie! Ja ze swojej strony zycze powodzenia i efektow co najmniej takich jak moje. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazia Re: Nadwaga IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 07.05.04, 19:41 Też mam z tym problemy. 75kg przy wzroście 158 lat 53. Okazało się że cholesterolu za dużo cukier w górnej normie, do tego bolące żylaki. Postanowiłam ostro wziąć się za siebie i walczyć nie tyle o wygląd co o zdrowie. Zaczęłam od codziennej jazdy rowerem, wyrzucenia papierosów i ograniczaniu jedzenia na rzecz grapefrutów i razowego chleba pełnoziarnistego. Jest ciężko ale się staram. Powodzenia misiczka.com/plmiscdieta.htm -linki o różnych metodach odchudzania, przykładowe diety... forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=17365 - forum odchudzających się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Trzymam kciuki Kaziu IP: 217.153.47.* 14.07.04, 10:33 Moja koleżanka w Twoim wieku zrzuciła 10kg w ciągu 1,5m-ca, stosując przede wszystkim zasadę nie łaczenia potraw. Do Twojej metody dorzuciłabym codzienne kąpiele z masażem 15 min całego ciała ( szorstką gąbką)To pozwoli Ci pozbyć się nadmiaru skóry i nie powstaną brzydkie zmarszczki.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Napisz w skrocie na czym... 17.10.04, 11:29 Na czym ta dieta polega? Napisz przykladowo co sie je w ciagu jednego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Do Ewy,50 17.10.04, 11:30 Napisz do mnie, znam forum gdzie piecdziesieciolatki wlasnie o tym rozmawiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
loop21 Re: Nadwaga 16.05.04, 09:33 jezeli myslisz poważnie o tym aby schudnąć ale aby tez utrzymac uzyskaną wage napisz-koliuch@poczta.fm myśle ze warto bo wiem co to znaczy miec nadwage:( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JustynQa_15 Re: Nadwaga IP: 195.68.226.* 17.05.04, 20:42 Nadwaga jest wielki uciążliwym probleme dla wszystkich osób otyłych,aby to zawalczać należy dfuzo ćwiczyć i odmówić sobie duzo razy słodyczy :]***!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: Nadwaga IP: *.dip.t-dialin.net 14.07.04, 11:27 Nie do konca sie z tym zgodze, cwiczenia owszem tego nigdy nie za wiele, slodycze tez mozna jesc i tu klade nacisk na slowo JESC a nie pochlaniac lub sie zarzerac. Po ciazy a wlasciwie dwoch ciazach ( roznica miedzy dzieciakami to 21 miesiecy ) zostalo mi 12 kg, myslalam ze zwarjuje, najbardziej wkurzalo mnie to ze mialam pelna szafe ciuchow a w niec nie wchodzilam i tylko leginsy i t-short - makabra !!! Zaczelam sie odchudzac weglug wlasnego widzi mi sie moze to glupio zabrzmi ale stwierdzilam, ze tyle osob na calym swiecie stara sie zrzucic zbedne kilogramy i jakos najczesciej slyszy sie opinie, ze dieta nie skutkuje albo ze owszez nastapil spadek wagi ale pojawil sie efekt jojo. Tak jak napisalam, mam dwojke malutkich dzieciakow, moj maz pracuje tygodniami poza domem, tesciowa mieszak 350 km dalej a moi rodzice 170 km wiec nie bardzo mam komu podrzucic dzieci zeby isc na silownie, basen czy areobik. Zaczela wiec od tego, ze zasada pierwsza mojej diety bylo to ze nie bede glodowac, druga, ze bede jadla to na co mam ochote i nie bede sobie niczego odmawiac. Wiec tak : pije duuuuuzo wody, przed posilkami, zanim siade do stolu staram sie wypic 1-2 szklanki wody w ten sposob oszukuje zoladek "zapychajac" go woda i pozostaje mniej miejsca na jedzenie, razem z dziecmi jem duzo owocow, pije kefir i maslanke a wieczorem jak siedze przed telewizorem i mam ochote jak sie to u nas mowi pomaszkiecic to chrupie sobie marchewke albo kalarepe, w przerwach miedzy posilkami jak mnie ssie podgryzam jablka i papryke. Po dwoch miesiacach stanelam na wadze i zamiast znienawidzonych 76 bylo 69 !!!!!!!!!! HURRRRRA !!! Slyszalam ponad to, ze wsrod rzeczy ktore spozywamy sa tzw NATURAL FETT KILER, Jezeli ktos bylby zainteresowany o ktore z produktow zywnosciowych chodzi prosze dac znac postaram sie odnalezc te informacje. Wszystkim zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Re: Nadwaga IP: 80.50.13.* 14.07.04, 15:14 Milka napisz coś więcej na temat naturel fatt kiler. bardzo mnie to zainteresowało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Nadwaga IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 25.12.04, 15:54 no dzien dobry...ja w sumie pomyslalam ze skoro pani udalo sie zrucic te kilogramy to...ja tez mam jeszcze szanse...jestem osobka dosyc mloda mam 15 latek...zaczelam sie odchudzac jakos na oczatku roku...udalo mi sie zrzucic okolo 18 kg..teraz waga troszke sie podwyzszyla i mozna powiedziec ze od poczatku udalo mi sie zrzucic ok 15-16 kg...chce uzyskac wymarzona wage...ale juz chyba stracilam troszke nadzieji...potrzebuje jakas osobke, ktora poswiecilaby mi troszke czasu...wiec jak moge prosic o kontakt ...bede bardo wdzieczna...oto moj mail...mloda-she@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolk Pytanie 9-te jest bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 10:20 Brzmi - "Wiele osób uważa iż aby schudnąć wystarczy unikać cukru." Moim zdaniem odpowiedź brzmi PRAWDA - wiele osób tak UWAŻA. Gdyby pytanie brzmiało "Aby schudnąć wystarczy unikać cukru" wtedy odpowiedzią byłoby FAŁSZ jolka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina CUKIER IP: *.ip-pluggen.com 14.07.04, 12:35 Wlasnie gdzies przeczytalam, ze jezeli przestajesz slodzic kawe, to tracisz na miesiac 1 kg, czyli na rok 12 kg !!! A dlaczego ci ktorzy NIE SLODZA nie chudna? A jak ktos pije kawe BEZ CUKRU 10 lat, to powinien juz zniknac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: CUKIER IP: *.dip.t-dialin.net 14.07.04, 12:43 hihihi Halinka dobre to !!! Ale tak powaznie to ja jednak odstaje przy zdaniu, ze wszystko jest dla ludzi tylko w odpowiednich ilosciach nawet cukier !!! Jezeli ktos sie chce odchudzac a nie umie sobie odmowic czekolady niech wyznaczy sobie "dzienna racje" i tego przestrzega a na dodatek mozna sie przerzucic na czekolade gorzka jest mniej tuczaca ( chyba dzieki zmniejszonej zawartosci cukru ) Ja nie moge zyc bez coli wiec staram sie nie wypijac dziennie wiecej niz 2 szklanki, kiedys pilam cole litrami - doslownie butelka 2,5 l to byla norma dzienna, kiedy chcialo mi sie pic siegalam tylko po cole nic innego nie wchodzilo w gre a przeciez pragnienie mozna gasic nawet woda, teraz traktuje cole jako rarytas i delektuje sie kazdym lykiem a pragnienie gasze w inny sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: CUKIER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 19:32 piję kawę bez cukru od zawsze, nie cierpię słodkiej herbaty, piję wodę i wino wytrwane od czasu do czasu. I tyłam bez przerwy. Okazało sie , że przyczyna tkwi podobno w chorej tarczycy. Ostatnio unikam weglowodanów i więcej sie ruszam. Coś drgnęło. Z nadwagą walczę nieskutecznie od kilkunastu lat, stosowałam różne diety z różnym efektem (najwięcej 8 kg w dwa tygodnie), łykałam różne preparaty i b.drogie tabletki. Efekty b.mierne, po jakimś czasie wszystko znowu w gorę. Ostatnio odkryłam ,że swoje stresy po prostu zajadam. Od poniedziałku szykuję się do diety kopenhadzkiej (to ta ze szkląnka cukru i dwa jajkami na twardo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: CUKIER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 19:34 ZE SZKLANKA K A W Y , A NIE CUKRU (HA,HA,) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danuta.oblaczek@ne Re: Nadwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 19:50 Coś tu u Was niw gra z tą twrminologią!!!!Obliczone BMI wynosi 25, a interpretacja jest taka ...jesteś otyły!!! A ja wiem doskonale, że otyłość to BMI >30!!! Moze być mowa jedynie o nadwadze, chociaż normalna waga to BMI w granicach 19-25! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA TEZ!!! Re: Nadwaga IP: *.net.vodafone.it 17.10.04, 15:37 ja mam nadwage ale to wszystko zalezy od depresji, wiec najlepiej zkontaktowac sie z psychologiem. Kiedys uczeszczalam do psychiatry bo w czasach dzisiejszych to zaden wstyd, to tylko znaczy ze chcemy byc zdrowi. Radze Ci idz do dobrego psychiatry lub psychologa. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Nadwaga 17.10.04, 17:30 Eeeeeeeeee, moj ojciec mial depresje przez wiele lat, i zawsze byl chudy jak szczapa! Jego brat powiesil sie z depresji po smierci zony i tez byl chudy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SK Re: Nadwaga IP: 81.219.117.* 01.11.04, 16:03 zajrzyj na stronę www.nieobżerajsię.com Odpowiedz Link Zgłoś
szept_ciszy Re: Nadwaga 18.12.04, 19:21 Nie każdy tak reaguje. Ja przykładowo w czasie depresji także się obżerałam. To była jedyna rzecz która sprawiała mi przyjemność. Żarłam, nie obchodziło mnie to że byłam gruba, itd... W tej chwili udało mi się schudnąć ale zawsze gdy dopadną mnie szare dni, bądź spotkało mnie jakies niepowodzenie sięgam po fure jedzenia. W trakcie leczenia dostałam lekarstwa po których nie miałam ochote na jedzenie, zrozumiałam, że nie powinnam była się tak obżerać, już tego nie robie, no... skłamałabym. Robie to bardzo żadko, tak że mi to nie szkodzi. Ale czasem musze się pocieszyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azx Re: Nadwaga IP: *.upc-j.chello.nl 25.12.04, 18:24 Dieta MOntignaca wymaga tyle zabiegow i zachodu, ze dla kogos, kto ma rodzine na glowie i pracuje zawodowo a do tego duzo podrozuje jest niewykonalna. Trzeba najpierw poznac podstawy teoretyczne, ktore sa tak drobiazgowe i skomplikowane, tony ksiazek napisano na ten temat, podbudowa teoretyczna jest trudna do zrozumienia i wykonania. Trzebaby nic innego nie robic tylko tym sie zajmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Nadwaga IP: *.wzieu.univ.szczecin.pl 14.03.05, 16:07 Odnośnie pytania 9. Sądzę, że prawdą jest, że wiele osób uważa, że nadmiar spożywnego cukru powoduje otyłość, ale oczywiście wiadomo, że nie tylko, i w odpowiednich ilościach cukier nie powoduje nadwagi. Pytanie jest źle sformuowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berry Re: Nadwaga IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.05, 17:46 Ostatnie badania naukowe dowiodły,że w wielu wypadkach powodem nadwagi nie jest sam tłuszcz ale węglowodany, a to przez to żę ludzie zaczęli zamaist słodyczy i tłuszczu jeść makaron itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwik Re: Nadwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 19:13 Ciekaw jestem jakim BMI moga pochwalic sie naukowcy takich "rewelacji". To nie nadmiar weglowodanow a zachwianie bilansu energetycznego jest przyczyna nadwagi. Czy widzial ktos otylego zawodnika(e) na obecnie rozgrywanych MS w biathlonie? W diecie biathlonisty weglowodany to 70%. Chinczycy spozywaja znacznie wiecej weglowodanow niz Amerykanie. Dlaczego wiec ci ostatni przypominaja zawodnikow sumo? Kazdy chcialby isc na skroty i miec linie modelki. Niestety nie wymyslono pigulki gwarantujacej smukla sylwetke. Odpowiedz Link Zgłoś