Dodaj do ulubionych

problem z trądzikiem

27.05.13, 16:55
Witam, od dłuższego czasu mecze sie z powracającym trądzikiem. Jest to o tyle niewygodna sprawa, że mam wrażenie wiecznego wzroku innych osób skupionej na mojej twarzy. Leki przepisane przez dwóch dermatologów okazały się totalną porażką i dlatego zdecydowałam się czegoś poszukać w internecie. Na kilku farach natknełam sie na tabletki Acenezine i znalazłam je tutajwww.vitalab.pl/1,acnezine.html. Czy może mi ktoś polecić ten środek czy może ktoś był z niego nie zadowolony ?
Obserwuj wątek
    • carlla80 Re: problem z trądzikiem 31.05.13, 21:36
      Na nasz rynek weszły ostatnio super produkty firmy Jeunesse. Polecam serum oraz krem na dzień. POLECAM te produkty na prawdę pomagają!! www.carlla.jeunesseglobal.com/products.aspx?p=LUMINESCE
      • katarzynaijerzy Re: problem z trądzikiem 22.07.13, 20:38
        Mój syn kończy terapię lekiem Axotret, bardzo silny specyfik, trzeba robić badania kontrolne wątroby ale mu pomógł
        Domowe sposoby
        - środki przesuszające skórę (nadtlenek benzoilu, kwas salicylowy, toniki spirytusowe), mogą stymulować trądzik, także częste mycie nie jest wskazane,
        - weź aspirynę lub ibuprofen, zmniejszają ostre zapalenia, rezygnujemy, gdy trądzik się "uspokoi",
        - toniki ziołowe, bezalkoholowe (wskazany kwas glikolowy),
        - delikatnie przecieramy wodą z cytryną, ogórkiem zielonym, aloesem, octem,
        - uwaga na słońce, opalanie drażni trądzik,
        - punktowo; sok z cebuli, pasta do zębów, roztwór sody oczyszczonej, to wszystko bardzo ostrożnie.
        - nie wyciskaj, to powoduje zakażenie wtórne,
        - przy niewielkim nasileniu możemy spróbować leków homeopatycznych; hepar sulphuris, silica,
        - suplementy; witamina E sproszkowana, witamina B6, witamina A, cynk,
        - zioła wewnętrznie; nalewka z kosaćca różnobarwnego, echinacea, nagietek lekarski, herbata z pokrzywy, przytulii czepnej, uspokajająco; herbata z lawendy i rumianku.
        Dieta lekkostrawna, bez ostrych przypraw, ciężkich tłuszczy (kurczak, żółty ser, pikle, grzyby w marynacie - wykluczone). Stosować zioła uspokajające, tonizujące układ nerwowy. Stosować zioła na przemianę materii, szczególnie wątrobę i regularne wypróżnianie.
    • maniekpi Re: problem z trądzikiem 13.12.13, 09:15
      A od kiedy to medycyna akademicka leczy trądzik?
      Oczywiście bazuje tylko na naiwnych pacjentach,którzy nie rozumieją przyczyny tego problemu.
      Wyleczyć trądzik można tylko w jeden sposób.
      Odpowiednim żywieniem.
    • matik1166 Re: problem z trądzikiem 26.08.14, 17:26
      Trądzik to złożona dolegliwość, a jego leczenie to kompleksowa terapia bazująca przed wszystkim na odpowiedniej diecie. Później są zioła odpowiednio sporządzone, później leczenie farmakologiczne. Niestety większość idzie na skróty i nie leczy przyczyny choroby tylko objawy. Polecam ebook "Jak pokonać trądzik" gdzie dowiesz się jak KOMPLEKSOWO leczyć tę dolegliowość poprzez dietę, ziołolecznictwo, i leki oraz preparaty wspomagające. Zachęcam. Poniżej podaję link do sklepów, gdzie ebbok jest dostępny;

1. www.empik.com/jak-pokonac-tradzik-kucharski-mateusz,p1100532709,ebooki-i-mp3-p

2.merlin.pl/Jak-pokonac-tradzik_Mateusz-Kucharski/download/product/223,1432246.html#fullinfo

3.www.gandalf.com.pl/e/jak-pokonac-tradzik/ tu najtaniej 10zł
    • ains Re: problem z trądzikiem 14.06.15, 10:40
      wypróbuj żel Alaclarin mi i mojej siostrze to pomogło. Trzeba go 2 razy dziennie nakładać, jest bezzapachowy więc nie jest to nic nie przyjemnego. Kosztuje coś chyba ok 30zł wiec nie jest to majątek, a warto wypróbowac bo mi na przykład pomógł.
    • borowka-99 Re: problem z trądzikiem 21.07.15, 14:07
      witam
      ja walcze z tradzikiem tylko od wewnatrz i wybralam bardzo dobra kuracje, a mianowicie codziennie zaparzam sobie i pije herbate z czystka, sa to ziola dostepne w sklepie zielarkim, oczyszczajace ogolnie organizm oraz uzywam www.dermi-suple.pl/ fajne, delikatne tabletki, naturalne kuracja moja trwa juz pół roku a cere mam coraz piekniejsza :)

• boodzyn Re: problem z trądzikiem 29.09.15, 15:22
      Fajny blog prowadzi Ania, studentka studiów medycznych. Pisze między innymi o problemach z cerą, o trądziku, przebarwieniach, nie tylko z podejściem typowo akademickim tu masz wpis o tabletkach na trądzik bloganny.pl/dostepne-na-rynku-naturalne-tabletki-na-tradzik/

• 9agatka Re: problem z trądzikiem 30.09.15, 14:04
      O ja z chęcią zobaczę, co atm radzi. Mam podobne przejścia z lekarzami i lekami.
      • agakam78 Re: problem z trądzikiem 02.11.15, 23:39
        Ja polecam oczyszczanie od środka. Problem z trądzikiem miałam przez 15 lat, w ciągu tego czasu i testowania mnóstwa leków, maści biegania od lekarza do lekarza bez widocznej poprawy. Miałam dość i pogodziłam się z myślą że trądzik ze mną zostanie, ale jednak trafiłam na aloes. Pije miąższ aloesu, stosuje kremy od dwóch lat i trądziku się pozbyłam. Jestem tak bardzo zachwycona działaniem aloe vera z Forester że polecam wszystkim.
    • re-n-u Re: problem z trądzikiem 18.11.15, 00:01
      a moze poza leczenie warto pomyslec o dobrej kosmetolog - polecam kasie szewczyk w imedi na mokotowie
    • cudwkapsulce Re: problem z trądzikiem 05.12.15, 19:43
      Zachęcam do zapoznania sie z ztroną i produktem Laminine
      lamininecudwkapsulce.pl/

Bardzo dobrze sprzyja skórze jak i całemu organizmowi
    • marcinszfetner1986 Re: problem z trądzikiem 23.02.16, 13:49
      Czy masz problem z trądzikiem na twarzy, którego chcesz się pozbyć?

Jeżeli Twoja odpowiedź brzmi: TAK, zachęcamy Cię do wzięcia udziału w bezpłatnym badaniu klinicznym.

Obecność trądziku na twarzy może kwalifikować Cię do udziału w badaniu klinicznym nad nowym wyrobem medycznym wykorzystującym kombinację złotych mikrocząstek oraz źródło światła w postaci lasera.

Aby uczestniczyć w badaniu musisz m.in. być w wieku od 16 do 35 lat oraz na Twojej twarzy musi występować obfity trądzik.

Uczestnicząc w badaniu:
      - będziesz pod stałą opieką lekarza prowadzącego badanie,
      - otrzymasz leczenie badanym wyrobem medycznym.

Uczestnicy badania otrzymają zwrot kosztów podróży poniesionych na przejazdy do i z ośrodka.

W celu uzyskania dokładniejszej informacji na temat badania i ewentualnego udziału w badaniu skontaktuj się z lekarzem prowadzącym badanie w Twojej okolicy:

www.tradziknatwarzy.pl/
    • magda_waleczna Re: problem z trądzikiem 01.04.16, 21:30
      Od 8 lat męczę się z tym cholerstwem. Kolejny rok załamuje ręce i nie wiem co robić. Moja twarz przechodzi różne, dziwne okresy. Zazwyczaj jest strasznie, ale czasami aż śmiesznie dobrze!
      Oprócz uporczywych ropnych zmian, posiadam bardzo ciekawą sieć naczynek i kolorowych blizn.
      Ogólnie, mam ochotę zamknąć się w piwnicy.
      Pozdrawiam.
      • domciaaaw Re: problem z trądzikiem 25.04.16, 14:49
        Współczuje... Domyślam się, że byłaś u dermatologa..? Spróbuj lek Izotek w połączeniu z kremem Niszcz Pryszcz. No i przede wszystkim dieta, zdrowy tryb życia, zajęcia fizyczne i walcz... Nie daj się pokonać Magda.
    • lewy4ever Re: problem z trądzikiem 13.09.16, 15:51
      Jak myślicie czy facetowi takie kosmetyki też pomogą? www.facebook.com/bodyempirepolska/ A jak nie to co innego, takiego dla mężczyzny kupić?
    • wellness01 Re: problem z trądzikiem 29.09.16, 09:41
      jeśli leki nie pomogły to zacznij naturalnych sposobów typu zioła do picia,porówki ziołowe na twarz i dermokosmetyki

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

100club.pl/artykuly/Jak-zyc-zdrowo-w-pracy,4099.html
    • goro193 Re: problem z trądzikiem 18.04.18, 10:28
      Połączenie LAMININE z LMIDERM i aloesem daje świetne efekty. Mój 18-to letni syn ma bardzo dobre efekty. Odezwij się na PRIV to Ci pomogę.
    • olejunka32 Re: problem z trądzikiem 04.06.18, 08:54
      długo walczyłam z trądzikiem, leczyłem się u 2 dermatologów, trochę też sam szukałam jakiś rozwiązań i dopiero dermatolog z Centrum Medyczne 311 w Zabrzu mi pomógł: www.cm311.pl/dermatolog-zabrze.html leki muszą być dobrane indywidualnie do cery skóry oraz rodzaju trądziku i tam znajdziecie podejście indywidualne
    • asieczekesz Re: problem z trądzikiem 23.07.19, 20:58
      Tabletki czy antybiotyki na trądzik bardzo źle wpływają na układ pokarmowy, szkoda wątroby... Ja od czasu do czasu chodzę do Kliniki Krajewski na profesjonalne zabiegi oczyszczające, zastanawiam się też nad laserem bo mam dużo przebarwień...Może ktoś z was korzystał i może powiedzieć coś więcej?
    • strefa-zdrowie Re: problem z trądzikiem 27.04.20, 12:43
      Spróbuj myć twarz 2-3 razy dziennie żelem antybakteryjnym. Jeżeli chcesz więcej informacji na temat trądziku zajrzyj tutaj: www.facebook.com/101330904754504/photos/a.106252484262346/154207079466886/?type=3&theater - profilaktyka i leczenie trąziku.
    • zawmag Re: problem z trądzikiem 30.04.20, 10:44
      Też miałam problem z trądzikiem a mam już 26 lat... pomógł mi krem eliksir z liści kory i tymianku www.trawiaste.eu/produkt/naturalny-krem-eliksir-z-lisci-kory-i-tymianku/ , może i tobie pomoże, z pewnością nie zaszkodzi, bo jest to kosmetyk w 100% naturalny. Możesz zamówić jego próbkę na stronie sklepu Trawiaste. Daj znać jakie efekty :)
    • aleksandra.stawarz Re: problem z trądzikiem 08.04.21, 13:34
      Mi bardzo pomogł Duac przepisany przez dermatologa, Acne derm na pojedyncze wypryski, regularne złuszczanie skóry twarzy peelingami enzymatycznymi oraz odpowiednia dieta bez fast foodów ;)
    • wozny1234 Re: problem z trądzikiem 05.12.21, 10:29
      Jest w Wrocławiu gabinet Herbasol, który specjalizuje się w diagnostyce oraz w terapiach na patogeny. To one poprzez produkcję toksyn mogą osłabiać organizm i dawać takie objawy jakie masz. Na stronie internetowej mają też dużo przydatnych informacji - może ci się przyda. Zawsze warto przynajmniej zadzwonić i pogadać.
    • shiftlk19 Re: problem z trądzikiem 27.03.23, 08:36
      Po latach walki z trądzikiem i łupieżem byłem zrezygnowany. Dermatolodzy przepisywali mi jakąś chemię, która w ogóle mi nie pomagała, wręcz przeciwnie. Jakieś 8 miesięcy temu trafiłem na jednym z forum na wpis o oleju z nasion konopi i maści konopnej retter 24% z hologramem na wieczku oryginalna receptura ... zacząłem używać oleju konopnego i maści konopnej kupiłem u mnie w Poznaniu w Konopnej Farmacji mają też sklep online . Smarowałem głowę, twarz (dzień w dzień) i dzisiaj, wierzcie lub nie, wszystkie moje kłopoty ze skórą jak ręką odjął. Do tego suplementacja siarki organicznej MSM doradziły mi panie z tej apteki oraz oczyszczenie twarzy i ciała mydłem konopnym które oczyszcza i silnie regeneruje a co najważniejsze nie podrażnia ... Polecam dla ludzi, którzy mają już dość wszelkiej maści i innych chemicznych wynalazków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka