22.10.10, 21:04
witam,
urodzilam synka 5.5 mies temu.
juz przed ciaza i w trakcie, wypadaly mi wlosy, teraz mam wrazenie zostane lysa!
karmie malego piersia, biore feminatal.......
ponoc to normalne ze tak wypadaja, ale czy kiedys bedzie szansa ze znow sie wzmocnia i nie beda az tak wypadac( glownie przy rozczesywaniu,po umyciu i ''koltuny''wyjmuje z gumki ktora zawiazuje wlosy-ulatwia to zycie przy dziecku;)
a moze, moge juz teraz cos zrobic by je wzmocnic, jednak tabletek dodatkowych nie chce brac.
Dziekuje za pomoc;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: wioget Re: po ciazy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.10, 10:08
      Miałam ten sam problem. Do tego doszedł stres, że będę łysa. Więc objawy były nasilone. Moje przerzedzenie było straszne, zwłaszcza że nigdy nie grzeszyłam gęsta czupryną. Odstawiłam hormony ( a właściwie zmieniłam na inne) i niestety odstawiłam córcię ( to było najgorsze). W chwili obecnej sytuacja sie ustabilizowała. Włosy wypadaja ale w normie. Uzywam doustnie SILICE , a z kosmetyków wszystko co mozliwę : szampony VICHY, Dermena, Redical, ampułki do wcierania Redical i jakieś ze sklepu fryzjerskiego nie pamietam nazwy), tonik Garniera z apteki, maseczki WAX.
      Oczywiscie samo wypadanie ustapi, ale często potrzeba do tego kilku miesięcy. A mnie już brakowało włosów, a na dodatek wracałam do pracy.
      Sama musisz podjać decyzję.jak masz duzo włosów, to ryzykuj. Powodzenia
    • anna_radoszewska Re: po ciazy 26.10.10, 09:17
      Witam,
      Wypadanie włosów po porodzie zwykle trwa od 2-4 m-ca, ale zanim włosy wrócą do poprzedniego stanu, potrzebne jest kolejne kilka miesięcy, więc 5,5,m-ca to jeszcze za krótki okres.Jeżeli nie chce Pani przyjmować doustnie żadnych suplementów, to może Pani spróbować szamponu i ampułek do wcierania w skórę głowy Dercos, ale kuracja powinna trwać min 3 m-ce zanim zacznie Pani zauważać pierwsze efekty.
    • iza0750 Re: po ciazy 14.11.10, 12:38
      Ja też mam ten sam problem po 3 dziecku tak mi wypadają włosy że po umyciu na grzebieniu jest ich cała garść, biorę od jakiegoś czasu Vitapil i jest lepiej ale nie idealnie włosy wypadają w mniejszej ilości.
      • Gość: kasia Re: po ciąży bliźniaczej IP: *.cdma.centertel.pl 17.12.10, 10:52
        pięć miesięcy temu urodziłam bliźnięta i nadal wypadają mi włosy.garściami za każdym pociągnięciem ręką mam na niej setki włosów.
        • drugi.alabaster Re: po ciąży bliźniaczej 13.06.11, 23:12
          Ja przeżywałam to samo! Włosy wypadały mi po ciązy garściami! Karmiłam piersią i w sumie miałam zrezygnować! Jak brałam kąpiel to zatykałam odpływ w wannie, po kazdym przeczesaniu ręką włosów wyciągałam garść tych które wypadły! Zrobiły mi się łyse zakola!!!! Wszystko trwało około 2 miesiace, po tym czasie włosy przestały mi wypadać, a zaczeły odrastać nowe!!! ALe byłam przerażona że wyłysieje!!!
    • filiporleanski Re: po ciazy 19.06.11, 02:14
      Ja brałam w takiej sytuacji Skrzypovitę, bardzo mi pomogła, tutaj masz to w bardzo atrakcyjnej cenie www.promoceny.pl/letak/4705/p/10/. Myślę, że warto też się zastanowić nad podcięciem włosów. Ja brałam ten lek, zmieniłam fryzurę na krótką i się unormowało.
      • Gość: koko 5miesiecy po porodzie IP: *.7-3.cable.virginmedia.com 08.09.11, 22:58
        Ja tez mam ten problem i tez mam obawy, ze wyłysieje.
        Nigdy nie mialam gęstej czupryny ale teraz to jest jakas masakra.
        Poszlam do lekarza by dal mi skierowanie na badania krwi (w czasie ciazy mialam problemy z niedoczynnoscia tarczycy-TSH za wysokie jak na ciąże) Brałam Euthyrox 50 od 6 miesiaca ciazy do rozwiazania. Zaraz po porodzie bylo super, zadne klaczki nie wypadaly ale wszystko zaczelo sie 3 miesiace pozniej. Koltuny, ktore znajduje na podlodze, na sitku w umywalce itp. to jakas masakra, az sie dziwie ze jeszcze cos mam na tej glowie.
        Badania krwii wyszly powiedzmy ze w normie, TSH nie jest najlepsze i musze powtorzyc badania w pazdzierniku ale lekow nie musze brac, a ze mieszkam na wyspach to choc wypytywalam lekarza by doradzil jakies specyfiki to powiedzial, ze poczekamy na wyniki pazdziernikowe :/
        Jak narazie radze sobie uzywajac odzywki WAX, zauwazylam ze zaczely rosnac mi tzw.baby hair ale wypadanie wciaz trwa, ciekawe ile jeszcze?
    • Gość: Marcin Zakrzewski Re: po ciazy IP: *.cable.smsnet.pl 19.06.11, 18:40
      Witam,

W okresie ciąży wzrasta ilość włosów anagenowych ( w fazie wzrostu ), za to zjawisko odpowiedzialne są hormony. Włosy te po porodzie wypadają. Jest to wypadanie przejściowe. Jeżeli problem będzie się utrzymywał, to powinna się Pani zgłosić do lekarza dermatologa.
    • calineczkazbajkii Re: po ciazy 13.09.11, 13:50
      parę miesięcy po porodzie włosy wypadały mi kubkami ( garśc to mało powiedziane)
      zastosowałam to tnij.org/satini
      i już po paru dniach była widoczna wielkaaa poprawa
      Jest niesamowite
      • red-fregless Re: po ciazy 24.11.11, 11:02
        Mnie tez wlosy zaczely leciec garsciami jak maly mial 2 miesiace wytrzymalam 2 tyg I zaczelam szukac pomocy poniewaz ilosci jakie gubilam przerazaly mnie. Polecono mi nioxin pianke nie wiem czy mozna kupic w polsce ale przeciez nie problem zamowic z zagranicy ;) warto, kupilam I to trzeba wcierac w skore glowy codziennie I szczerze po 5ciu dniach wylatywala polowa a po niecalych 2tyg prawie wcale. Po nalozeniu kiedy pianka wyschnie wlosy sa troche tepe I sztywnee ale da sie wytrzymac uzywalam 1 m-c natyle starczyla teraz przezucilam sie na szampon do wyp wlosow narazie jest ok slyszalam ze wlosy wypadaja przez ok 4 mce jak znajde to wkleje linka gdzie mozna kupic
    • red-fregless Re: po ciazy 24.11.11, 11:15
      Mozna kupic na pl.strawberry.pl sa tam prawie wszystkie produkty firmy nioxin
      • maksymalnamama Re: po ciazy 03.12.11, 14:04
        Chyba każdej kobiecie po ciąży wypadają włosy, jak mówił Dr Zakrzewski to wina hormonów, które po kilku miesiącach (ja gdzieś słyszałam że przeważnie po 6ciu) wracają do normy, bez tych wszystkich specyfików... więc głowa do góry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka