Gość: gerda IP: *.chello.pl 15.04.04, 23:32 Witam czytałam kiedyś co to oznacza ale mam chwilową amnezję .Przypomnijcie jeśli możecie/wiecie.Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martini_very_bianco Re: plamki białe na paznokciach 15.04.04, 23:33 brak witamin. już o tym było niemało, może wstukaj w wyszukiwarę 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati Re: plamki białe na paznokciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 00:23 A ja słyszłam od irydologa ( lekarz stawiający diagnozę na podstawie badania tęczówki oka ), że takie białe plamki na paznokciach to pojawiające się przejściowo kłopoty z żołądkiem.Jednak dawniej też mi się obiło o uszy, że to brak witamin.A może jedno i drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marciniacz Re: plamki białe na paznokciach IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.04, 09:37 mam pytanie z zupełnie innej beczki,ale dotyczące paznokci.od jakiechiś czasu zauważyłem,że na pojawiły się u mnie dziwne,pionowe wybrzuszenia na paznokciach.sprawiają,że struktura paznokcia nie jest gładka i jednolita.co to może być? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgoha1 Re: plamki białe na paznokciach 16.04.04, 11:01 Być może zbyt głęboko wycinasz skórki i uszkadzasz macierz paznokcia. Odpowiedz Link Zgłoś
sprite35 Re: plamki białe na paznokciach 16.04.04, 12:53 Poszukałem trochę w necie, bo sam miałem takie plamki. Niestety odpowiedzi są różne... :) Najczęstsze wyjaśnienia to brak wapnia i cynku w organiźmie pozdrawiam sprite Odpowiedz Link Zgłoś