Dodaj do ulubionych

TARCZYCA I PROBLEMY Z SERCEM

IP: *.proxy.aol.com 12.05.04, 17:41
Mam problem,a dokladniej moja mama,ktora ma nadczynnosc tarczycy a do tego
klopoty z sercem (zle zamykanie sie komor)Lekarze radza leczeniem jodem lub
operacje,w sumie to ma byc mamy decyzja.Sama biedna nie wie co zrobic ,co
lepiej wybrac...
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna Re: TARCZYCA I PROBLEMY Z SERCEM IP: *.dip.t-dialin.net 12.05.04, 22:28
      Moze Mama ma chorobe Basedowa,przy tej chorobie czesto ma sie problemy z
      sercem.Jezeli chodzi oto czy Jodoterapie czy operacje to sa podzielone
      zdaia.Mama powinna poradzic sie dobrego lekarza i to nie jednego.Nawiazac
      kontakt z osobami co tez mialy ten dylematmoze to jej ulatwi podjecie
      decyzj.Pozdrow Mame trzymam kciuki.
      • Gość: Zmartwiony syn Re: TARCZYCA I PROBLEMY Z SERCEM IP: *.proxy.aol.com 13.05.04, 11:47
        Dziekuje Ania! A co to jest ta choroba? To cos groznego???
    • Gość: JoP Re: TARCZYCA I PROBLEMY Z SERCEM IP: 213.17.128.* 13.05.04, 12:25
      Oczywiście, ze radiojod - łyka się kapsułkę i po sprawie. Zero zagrożeń, zero
      skutków ubocznych. Operacja to narkoza, blizna i ryzyko powikłań typu porażenie
      strun głosowych. Nad czym tu się zastanawiać?
      • Gość: Anna Re: TARCZYCA I PROBLEMY Z SERCEM IP: *.dip.t-dialin.net 13.05.04, 12:40
        TO nieprawda ze radjojod jest niegrozny,mozna dostac wytrzeszcz oczu jezeli sie
        go nie ma albo wpasc w nadczynnosc.Wjecej o chorobie Basedowa mozesz sie
        dowiedziec na (google. pl) -wypisz choroba Basedowa.Ta choroba wywoluje
        nadczynnosc tarczycy.Jest to choroba autonomiczna.
        • Gość: JoP Re: TARCZYCA I PROBLEMY Z SERCEM IP: 213.17.128.* 13.05.04, 16:57
          Po radiojodzie to można się raczej niedoczynności nabawić, ale tę się leczy
          nader prosto, w przeciwieństwie do nadczynności.

Wytrzeszcz oczu jest niezmiernie rzadkim powikłaniem. I o wiele bardziej
          znośnym niż wyglądanie do końca życia jak niedoszlachtowany baran.
          • Gość: Anna Re: TARCZYCA I PROBLEMY Z SERCEM IP: *.dip.t-dialin.net 13.05.04, 18:22
            Masz racje po radiojodzie mozna dostac niedoczynnosc tarczycy ja sie pomylilam
    • Gość: Ala Re: TARCZYCA I PROBLEMY Z SERCEM IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 13.05.04, 16:04
      Moim zdaniem (nie napisaleś za wiele o chorobie mamy), nie wiem jakie mama
      Twoja ma wskazania do opercaji itd. ALE jeśli są jakieś wątpliwości co do
      bezpieczeństwa zabiegu operacyjnego, a kwalifikuje się do podania radiojodu
      (musi miec odpowiedni wychwyt tarczycy) to w pierwszej kolejność proponuje
      radiojod. Jak to nie pomoże dalej rozważać mozliwości leczenia. W każdym razie
      i radiojod można w razie potrzeby powtórzyc i po radiojodzie leczyc
      operacyjnie. pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka