Dodaj do ulubionych

Konsultacje

21.05.06, 18:41
Cześć Jamila.Sliczna strona otwarcia.Gratulacje.
a powiedz mi proszę jak wy to robicie?
Jak się wkleja nowe linki?
Obserwuj wątek
    • kabak29 Re: Konsultacje 21.05.06, 18:45
      Ty tu jestes szefem więc pytanie do ciebie hihi.
      Co ty na to aby otworzyć z 10 wątków i niech sobie czekają na zainteresowanych?
      W końcu temat(trafny) medycyna orientalna to temat rzeka.
    • jamila Re: Konsultacje 21.05.06, 18:55
      Witaj, kabak:)) Widze, ze mozna na Ciebie liczyc, ciesze sie, ze napisales.
      Mysle, ze pomysl z kilkoma watkami jest b. fajny, bo to zacheca do rozmowy
      (sama zwykle zakladam sporo watkow, by uzyskac konkretne odpowiedzi).

Zalozylam forum, ale to nie znaczy, ze zamierzam tu 'szefowac'. Niechaj zyje
      swoim zyciem, a ja ogranicze sie do interwencji jedynie, gdy ktos naruszy
      ogolne zasady etykiety (jak na wszystkich forach). Niewykluczone, ze nawet
      gazeta moze zrobic to za mnie (jeszcze nie wczytywalam sie w szczegoly
      administracyjne;)
    • kabak29 Re: Konsultacje 21.05.06, 19:30
      temat konsultaccje ma swój cel.Zastanawiam sie jak uczynić to forum bardziej
      przejrzystym niż candia.Rozumiesz między tematami TCHM, czy makrobiotyka mogą
      się pojawić pytania typu "czy jeść czosnek" , aby strona była czytelna
      zastanawiam się czy nie umieścić na otwarciu adnotacji że tematy główne piszemy
      KOBYŁAMI,były by tam umieszczone wszystki podst info, linki itp, a wątki
      pomniejsze no rmalną czcionką.Latwo będzie wtedy podciągać wątki główne,
      inaczej trzeba będzie wciąż powtażać te same info.CHyba , że nikt tu nie zajrzy
      hihi. Zrób jak uważasz.
      • jamila Re: Konsultacje 21.05.06, 19:41
        Bardzo dobra idea. Jestem w biegu i dopoki Cora nie usnie, nie zdolam wiele
        zrobic. Zrobimy wiec taka adnotacje, wprowadze ja pozniej, a tymczasem prosze,
        zakladaj watki z kobylami do tematow glownych i napisz o wszelkich innych
        sugestiach. Temat jest bardzo pozyteczny:)))
        • kabak29 Re: Konsultacje 21.05.06, 19:54
          Mamy czas .Tylko niech ktoś mi odpowie na moje pytanie o wklejanie!
    • jamila Re: Konsultacje 21.05.06, 20:00
      Ja to robie tak: wchodze na strone, ktora mnie interesuje i kopiuje z paska
      adresu
      albo w tekscie, gdzie jest podany link robie mu 'kopiuj' i wklejam do tekstu
      watku:)
      Dopiero w opublikowanym tekscie widze link na czerwono; poki pisze post, jest
      on 'czarny'
    • etka12 Re: Konsultacje 21.05.06, 20:58
      cześć!

przyączam się do forum, ale na razie jako skromny i pokorny uczeń :-)
      • jamila Witaj, Etka:) 21.05.06, 21:02
        I ja uwazam sie za ucznia, mam tez sporo pytan; podziele sie narazie tym, co
        mnie zainspirowalo, a dzieki wspolnej rozmowie nasza wiedza ma szanse sie
        poszerzac...
        • etka12 Re: Witaj, Etka:) 21.05.06, 21:09
          Dzięki za miłe przywitanie :-)
          Właśnie przeczytałam trochę z pierwszego linka, jest tam przepis na gomasho :-)
          ja zacznę czterodniową próbę z kaszą we wtorek (a potem na weekend wyjeżdżam,
          więc muszę przerwać)
          Bardzo jestem ciekawa efektu, zamieszczę relację :-)
          • izaczekk Re: Witaj, Etka:) 21.05.06, 21:27
            Cześć, tu Izaczek!
            dziekuje slicznie za zaproszenie,
            dołączam zatem do Waszej szkółki:) pozdrawiam
            • kabak29 Re: Witaj, Etka:) 21.05.06, 21:31
              Haha. Spadochroniarze z candii.
              Izaczek mam nadzieję , że czujesz się już przeproszona.
              • izaczekk Re: Witaj, Etka:) 21.05.06, 21:38
                W porządku Kabak, natchnąłeś mnie i zastanowię się nad zostaniem profesorkiem:)
                co do wklejania linkowow, to go zaznaczasz(w tekscie albo na pasku adresów),
                kopiujesz, i wybranym miejscu wklejasz
                papa
          • kabak29 Re: wklejanie do jamilim i nie tylko 21.05.06, 21:29
            Wiem że napisałaś jak trzylatkowi, ale mi trzeba to podać jak dla niemowlaka;
            Wchodzę na interesującą mnie stronę, klikam kopiuj, a potem?
            Mogę po prostu wejść na forum wystukać tę nazwę i pojawi się w kolorze?
            Coś przeoczyłem?
            • kabak29 Re: dla wklejaczów 21.05.06, 21:35
              Jeżeli to możliwe, dobrze jest orientacyjnie napisać oczym jest link jeżeli nie
              wynika to z nazwy.Tak dla lepszej nawigacji.
            • etka12 Re: wklejanie do jamilim i nie tylko 21.05.06, 21:43
              klikasz na pasek z adresem, on się robi dajmy na to niebieski, naciskasz
              klawisze Ctrl plus C, potem wchodzisz na swojego posta, naciskasz klawisze Ctrl
              plus V (Ctrl przytrzymujesz kiedy naciskasz ten drugi lol)
              w ten prosty sposób kopiujes i wklejasz
    • jamila do izaczek 21.05.06, 21:47
      Swietnie, ze jestes:) Mam pytanie - czy tekst dot. wilgoci/med. chinskiej, od
      ktorego zaczelas nasz slynny watek na candi, moglabys zamiescic w osobnym
      watku? Uwazam, ze jest wart osobnego potraktowania i moglby zaczac temat
      chinskiej medycyny (nie chce sama go wykrawac z Twojego tekstu;))) Co Ty na to?
      • kabak29 Re: JAMILA! 21.05.06, 22:29
        Byłem pierwszy!
        • jamila Re: JAMILA! 21.05.06, 22:32
          O jodze?? Pisalismy w tym samym czasie:)))))))))))
          Przemysl, co napisalam o capslocku. Jakos mi sie zdaje, ze narazie nie ma
          potrzeby i moze wystraszyc nowych przybyszow;)
          Pozdr:)
          • kabak29 Re: JAMILA! 21.05.06, 22:46
            Zwalcza się? jak chcesz. Jak weszłem pierwszy raz na candię to byłem
            przerażony, nie wiedziałem za co się złapać , co istotne co banalne.O ile forum
            się nie rozkręci będzie ok, inaczej widzę chaos. Pomysł zakładał, aby przede
            wszystim było to czytelne, trochę na zasadzie stronn internetowych. Takie misz
            masz ni to strona ni to forum,ale nie obstaję przy tym.Zrobisz jak uważasz i
            tak będzie dobrze.
            • kabak29 Re: JAMILA! 21.05.06, 22:49
              Jezus Maria! Kung FU?!
              Słuchaj Jamila przepraszam cię...
              Urządż te stronę jak tylko zechcesz...
              • jamila Re: JAMILA! 21.05.06, 22:52
                wiedzialam, ze tak bedzie......
                i po co to jednak napisalam????????? A czulam, ze lepiej przemilczec!
                :))))))))))))))))))))))))
    • jamila Re: Konsultacje 21.05.06, 22:50
      Mysle, ze wycofam tekst na ten temat, a Ty pisz, jak czujesz.
      W kazdym razie to osobliwe, ze piszemy o jodze rownolegle (podobnie jak bylo z
      zakladaniem forum), nie sadzisz?
      :)))
      • izaczekk Re: Konsultacje 23.05.06, 14:04
        Powiem tyle- to forum, to był świetny pomysł!
        • jamila :))) 23.05.06, 14:08
          Hurra!
          Dzieki, izaczku - wreszcie mozemy porozmawiac o tym wszystkim, nie?
          • didolec2000 Re: :)))Do Izaczka 24.05.06, 23:04
            Hm. tak pomyślałem, że te kwiaty mogą zwiędnąć.nie mam pojęcia ile ta impreza z
            dvd może cię kosztować.Jak będziesz wiedziała wyślij mi na gazetowy numer konta
            plisssssss
            • jamila Re: :)))Do Izaczka 24.05.06, 23:23
              Jesli to oznacza koszty, izaczku - bo nie wiem, czy dobrze pojelam, o co idzie
              (dostawalam juz na domowych cd czyjes wlasne materialy), to sie wycofuje.
              Faktem jest ze 2 przesylki i cale zamieszanie/praca nad tym, to duzy raban.
              Dzieki tak czy owak:)
              • didolec2000 Re: :)))Do Izaczka 24.05.06, 23:26
                A ja nie !chyba,chyba, że zarządasz stówy hihi
              • didolec2000 Re: :)))Do jamili 24.05.06, 23:29
                Kosz plytki plus przesyłka, to chyba nie tak dużo? myślisz że policzy za
                robociznę? pssssssssssst, a może wymienicie się czymś dziewczęta?
                p.s izaczek się jeszcze nie odzywał.
                • izaczekk Didi, Jamila 25.05.06, 00:15
                  Ludzie, nie chcę od Was kasy. Może kiedyś, jak będziecie mieli coś ciekawego, to
                  się też podzielicie:) pozdrawiam
                  • didolec2000 Re: Do izaczka 25.05.06, 00:21
                    obrażasz mnie! mam bardzo wiele ciekawych żeczy! HIHI
                    P>S Izaczku, to moja inicjatywa, ja po prostu nie wiem jaki są koszty takiej
                    operacji.
                    • jamila Re: Do izaczka i didiego:) 25.05.06, 14:10
                      Didi, okazales sie b. niecierpliwy. Wschodnia cierpliwosc jest godna
                      nasladowania - wiem, co mowie, bo cale zycie ucze sie cierpliwosci i wciaz mam
                      wiele do zrobienia;)

Wielkie dzieki, izaczku drogi:))
                      • didolec2000 Re: Jamilo 25.05.06, 20:42
                        To nia fair.Zasypałaś mi i33 tak, że jej nie widać!
                        To jak strefa mroku; i33 przyduszona buddyzmem...
                        Przepraszam, mam specyficzne poczucie humoru.HIHI
    • didolec2000 Re: Konsultacje 26.05.06, 20:35
      Jamila jesteś tu? azs?
    • jamila Hej:) 26.05.06, 21:20
      Wracam wlasnie po poznej kapieli Szkraba (nie chce spac jak narazie), wiec
      pewnie znow bede musiala przerwac za moment:( Zaraz napisze ad. alergija oraz
      bicom........
      Mam nadzieje, ze tez jestes/bedziesz jeszcze dzis:)
      • didolec2000 Re: Hej:) 03.06.06, 23:57
        Jamila, Sister Moon widze że mialyście mile wspolne popoludnie, hm a ja cieżką
        nocną przeprawę z Makrobiotyczką hihi.O to skąd sie biora na świecie wojny
        religijne!
        Makrobiotyczko przepraszam cie jesli bylem za ostry...z tym tak niestety jest,
        że aby bronic swoich racji najlatwiej jest zjechać cudze.Bez urazy.
        Jamila ale nas z góry podsumowalas.hihiPrzynajmniej jest zabawnie.Ale...jak
        naprawde wierzysz , że możesz pomoc mamom w walce z alergią to ruszaj z postem
        kokoh11 na alergiczne forum, bo tu malo jest gości.Co ty na to?
        • jamila Re: Hej:) 04.06.06, 00:09
          Jestes jeszcze online, didi? Widze, ze piszemy w tym samym czasie do Magdy!
          No wlasnie, te wojny...hihihi:) Ja sie ucze, wciaz ucze, jak wychodzic pokojowo
          z tego wszystkiego (a w zywocie wiemy, jak jest;)))
          • didolec2000 Re: Hej:) 04.06.06, 00:11
            Cześć jamila
          • jamila Re: Hej:) 04.06.06, 00:14
            Czyli sugerujesz, zeby zastopowac tu temat alergii?

Ja raczej tam nie rusze - znam zwyczaje tamtego forum i mysle, ze jak juz
            ktoras z mam bedzie szukala ratunku we wschodniej medycynie, powinna trafic
            tutaj. Poki co, wlasnie dwie mamy sie w tym watku odezwaly ku mojemu
            zaskoczeniu. Myslalam, ze pisze sobie a muzom, a bylo to ponoc tego dnia, gdy
            Makrobiotyczka tego szukala! Jesli dobrze pojelam, nie wierzysz w telepatie:))
            Ale coz, mieszkasz w Radosci - i to jest radosc!
            Nie chcialam z gory podsumowywac nikogo, moze tak wyszlo, ale bez intencji
            takowej. A film, o ktorym pisalam, bardzo polecam naprawde. Jest wspanialy.
            Pozdr:)
            • jamila Re: Hej:) 04.06.06, 00:15
              Jestes! Milo sie spotkac o tej porze:)))
              • jamila Re: Hej:) 04.06.06, 00:19
                Jestes czy byles, didi? Bo pojde juz spaty zaraz...;)))
            • didolec2000 Re: Hej:) 04.06.06, 00:21
              Nie polecam zastpowywania sytuacji-ukazuje tylko tragizm sytuacjii...
              Widziałem kadry tego filmu,wyglądał zachecajaco .Naprawdę.
              A co do podsumowań. Nie ma sprawy Jamila.Jak sie pisz takie poważne rzeczy to z
              zaciętą miną na ustach, a jak sie potem czyta to śmiech.Nie ma sprawy pisz co
              chcesz.Jak pogodzić wodę i ogień?
              • jamila Re: Hej:) 04.06.06, 00:25
                Tragizm sytuacji...Mowisz o alergii, rozumiem? Czy sadzisz wiec, ze to wszystko
                beznadzieja i donikad nie prowadzi, a TCM i jangizowanie nie ma sensu? Napisz
                jasniej, prosze:)

Mam nadzieje, ze to 'podsumowanie' nie bylo zbyt podsumowujace, wybacz, didi,
                jakby co. Wiesz, jak Ciebie lubie;) Ciesze sie, ze fragment dilmu Cie zachecil -
                ja widzialam poczatek kiedys w tv i postanowilam poruszyc niebo i gory, zeby
                go zdobyc. I nie zaluje!
                • jamila Re: Hej:) 04.06.06, 00:28
                  No widzisz. Jak sie pisze o polnocy, to pewnie nawet i do wojen moze dochodzic
                  z byle powodu albo do dziwnych romansow. Wszystko mi sie miesza - Ty piszesz:
                  tragizm sytuacji, czyli to, ze pisze ten watek niemal (niemal!) sama do siebie.
                  A ja - przeczulona i przerazona - juz o tym, ze kuracja moze wziac w leb!
                  Widzisz, jak to jest? Kazdy widzi co innego. Ty - ze maly ruch na forum, a ja...
                  Ale co do forum - didi, ono ma chyba tydzien (czy 2?) To bardzo krotko. Dajmy
                  mu czas i gadajmy poki co. Jak myslisz?
                • didolec2000 Re: Hej:) 04.06.06, 00:29
                  Nieeeeee.Chodzzi mi wlasnie o to jak każde forum jest odseparowane od
                  drugiego.Jak to tam rzucisz to cie uduszą. To smutne jak ludzi dzielą poglady
                  to wszystko.
                  • didolec2000 Re: Hej:) 04.06.06, 00:31
                    To Nieeeeee nie bylo do poprzedniego, tylko jeszcze wcześniejszego postu hihi
                    • didolec2000 Re: Hej:) 04.06.06, 00:32
                      No zrozumieliśmy sie.Sama do siebie Wlaśnie to.
                    • jamila Re: Hej:) 04.06.06, 00:34
                      Yahooooooooooo!
                      Mega ROTFL do naszych rozmow:)))))))
                      Dzieki - masz racje, z tym, jak to wlasnie czleka udusza, zwlaszcza, jakby
                      przemowil ludzkim glosem;)- Czyli nie w duchu 'naszych lekarzy specjalistow'
                      • didolec2000 Re: Hej:) 04.06.06, 00:36
                        Idziemy spać? Slicznotka pewnie już śpi.
                        • jamila Re: Hej:) 04.06.06, 00:38
                          Owszem, wszystkie slicznotki poza mna. Dlatego tez sie poloze i zasne:) Dobrej
                          nocy, milych snow, didi! Dzieki za pogawedke:)
                          • didolec2000 Re: Hej:) 04.06.06, 00:39
                            Miauuuu
                            • jamila Re: Hej:) i slowo do Makrobiotyczki... 04.06.06, 00:45
                              Na dobranoc chce jeszcze pozdrowic Makrobiotyczke, z nadzieja, ze bedziemy
                              kontynuowac nasze rozmowy o wszystkim - o filozofii i Makrobiotyce i wielu
                              innych:) Odezwij sie, please.
                              Good night & miau-miauu;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka