Dodaj do ulubionych

proszę o pomoc.

19.08.11, 09:03
Witam.
Zaczęłam poważnie martwić się o moją babcię. Ma 68 lat, niedawno była u laryngologa i okazało się, że na lewe ucho jest głucha 60%, a na prawe 40%. Lekarz powiedział też, że jej mózg obumiera, więc przepisał jej jakieś tabletki. Babcia przyznała się jeszcze, że od maja schudła 7 kg i nie ma w ogóle apetytu. Mało je, więc cały czas chudnie. Babcia nie pójdzie do lekarza, bo uważa, że nic się nie dzieje.. Czy te objawy są objawami jakiejś choroby? Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • luna-mila geriatra 19.08.11, 09:47
      Udajcie się do geriatry
      Poproście o skierowanie swojego lekarza poz.
    • wadera3 Re: proszę o pomoc. 19.08.11, 10:26
      Tak, chudnięcie może(MOŻE) być oznaką co najmniej kilku chorób, ale jeśli Babcia nie chce, nie zmusisz Jej do pójścia do lekarza i leczenia.
    • easyblue Re: proszę o pomoc. 20.08.11, 23:08
      > jest głucha 60%, a na prawe 40%. Lekarz pow
      > iedział też, że jej mózg obumiera
      Użyl takiego stwierdzenia?? Jemu samemu mózg obumiera:/
      Bardzo możłiwe, że gluchota to nie głuchota, a nadmiar woskowiny w uszach. Dobrze by było pokazać ja innemu laryngologowi.
      Inna sprawa to jej chudniecie. To racja, ze z wiekiem człowiek potrzebuje coraz mniej kalorii, jednak chudniecie i to tak szybkie nie jest oznaką starzenia, a choroby. Może to nic poważnego /np. pasożyty, lamblie/, ale trzeba wziąć pod uwagę też cięższe rzeczy. Bez killku chociaz badań nic się nie da sensownego powiedzieć.

• anusiadanusia Re: proszę o pomoc. 23.08.11, 11:24
        słyszałas o żywieniu optymalnym? może warto oczywiscie pod okiem lekarza optymalnego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka