Dodaj do ulubionych

Zasypiam o 20 :((((help!

07.09.11, 13:27
może juz taki wątek się pojawił, jeśli tak to przepraszam zaśmiecanie bazy:)
jeśli nie...to poradzcie mi proszę. Może ktoś z Was ma tak samo albo miał i jakoś sobie z tym poradził?
Mój problem polega na tym, że wieczorem o 20.00 już jestem TAK zmęczona, że padam na...twarz.
Wstaję ok 6-6.30, normalny dzień pracy jak u większości z pracujących mam. Praca 8-16/17, powrót na 17/18 do domu, jakieś jedzonko a później już myślę tylko o jednym - SPAĆ!!!! czasem nawet o 19.00 moglabym iść spać i zasnęłabym od razu.
Nie jestem na nic chora - a przynajmniej na nic o cyzm bym wiedziała, żadnej cukrzycy czy innych chorób które powodują uczucie zmęczenia.
Po powrocie do domu nie wpadamw wir domowych obowiązków co to to nie:), oczywiście troszke ogarnę mieszkanie, czasem coś ugotuję, ale to tak 1 na 2,3 dni - wszyscy jadamy poza domem. Zatem trudno powiedzieć, że po pracy przemęczam się w domu i dlatego padam tak wcześnie.
Nawet w wakacje o 20.00 już jestem wsciekła i śpiąca. A budzę się w wakacje ok. 9.00 więc trudno powiedzieć, że się nie wysypiam.
Analizowałam to już nawet pod kątem energii pobieranej z pokarmów - pomyślałam sobie, że może moj organizm potrzebuje więcej papu po południu, może jednego z rodzajów pokarmu? próbowałam testować samą siebie pod tym kątem i nic:/
Nawet moja córka chodzi później spać niż ja więc w domu nazywają mnie "kurą" - bo chodzę spać z kurami;)
macie na to jakąś radę?
Obserwuj wątek
    • rainyday2 Re: Zasypiam o 20 :((((help! 07.09.11, 17:01
      To normalne. Po pracy zawsze jest człowiek zmęczony.Są dwa wyjścia. Albo drzemka popołudniowa, albo kawa....
      • katarzyna1978rodzic Re: Zasypiam o 20 :((((help! 03.10.11, 12:33
        Drzemka się nie uda, bo nie zasnę w dzień. Skutek picia kawy - większe poddenerwowanie a i tak zasnę po 20.00
    • d.o.s.i.a Re: Zasypiam o 20 :((((help! 03.10.11, 13:09
      Z punktu widzenia pracy mozgu to zupelnie normalny tryb aktywnosci przy tak wczesnej pobudzce.
      Byc moze tez jestes zwyczajnie zmeczona obowiazkami i organizm slusznie domaga sie odpoczynku. Wiec idz spac o tej 20tej, polez w lozku, poczytaj, jak zasniesz to spij. Mozliwe, ze po paru dniach okaze sie, ze masz wiecej energii i stopniowo bedziesz mogla przesuwac godziny kladzenia sie.
      Organizmu sie nie oszuka!
    • daniel.centnar Re: Zasypiam o 20 :((((help! 03.10.11, 17:16
      Witaj Katarzyno przeczytałem cały Twój wpis i jak dla mnie to za mało informacji żeby można by Ci było dobrze doradzić. Jeżeli byś podała więcj informacji to moge dać kilka sprawdzonych wskazówek choć jak wiadomo każdy organizm jest inny ale są ważne elementy w codziennym życiu jeżeli które stosujemy to nie ma mowy o takich problemach jak Twój. Sam miałem jakiś czas temu duże problemy zdrowotne.Obecnie jestem zdrowy i pomagam ludzią od 2009r z różnymi problemami. Jeśli chcesz to pomoge i Tobie.Uprzedzam że będe zadawał dużooo prostych pytań żeby znaleść przyczyne Twojego zasypiania bo to nie normalne w zdrowym organiźmie że się pada jak pisałaś na twarz codziennie. Pozdrawiam Daniel Trener wellness
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka