Dodaj do ulubionych

Zabieg laserem - oczy

26.10.11, 09:44
W związku z powtarzającymi się zapaleniami, zaczerwienieniami, wysokim ciśnieniem wewnątrzgałkowym i - przyczyna - różnicą dioptrii między prawym a lewym okiem (-1,5 i cylinder +1,25, w drugim +1,5) mój okulista zaproponował mi "polerowanie" oka laserem.
Stwierdził, że ww symptomy będą się nasilać z wiekiem (mam 40 lat), że krople, które stosowałam do tej pory i mogłabym stosować, działają tylko w trakcie ich stosowania i że zabieg jest stosunkowo mało inwazyjny (niewielka powierzchnia polerowania)
Wolałabym uzyskać jeszcze drugą opinię, zgłoszę się do drugiego lekarza, ale chciałabym też zapytać na forum, jak oceniacie taką diagnozę i propozycję leczenia, czy mieliście podobne zalecenia w takich warunkach?
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Zabieg laserem - oczy 26.10.11, 11:24
      uva213 napisała:

> Wolałabym uzyskać jeszcze drugą opinię, zgłoszę się do drugiego lekarza

A jeśli drugi lekarz wyda inną opinię to którą wybierzesz i dlaczego? Czy może pójdziesz do trzeciego lekarza?

S.
      • uva213 Re: Zabieg laserem - oczy 26.10.11, 13:03
        W podjęciu decyzji zaważą ich argumenty, te, które wydadzą mi się bardziej przekonywujące.
        Po rozmowie z okulistą jestem "na tak", ale chciałabym wiedzieć, czy są jakieś niebezpieczeństwa, o których mi nie wspomniał. Chodzi tylko o szerszą perspektywę.
        (z inną dolegliwością - nie moją, członka rodziny - byłam nawet u trzech lekarzy i dopiero ten ostatni skierował nas na właściwe tory, dzięki czemu uniknęliśmy poważnych komplikacji)
        Bez obaw, nie obciążam NFZ ;)
        Miałeś taki zabieg? Możesz napisać coś więcej o przebiegu i samopoczuciu po?
        • zyrafa46 Re: Zabieg laserem - oczy 27.10.11, 17:43
          O, jeśli chodzi o oczy mogę napisać więcej.
          Sama miałam też kilka "przygód" z oczami. Niektóre poważne.
          Jednak poza forum.

Rozmowa ze Snajperwm w tle i nie tylko w tle jest poza moimi możliwościami. Nerrrwy mi puszczają. :-).

Pozdrawiam serdecznie. (S. też :-))

A, Snajper - irydolog, (żeby było śmieszniej) oczu właśnie w oczach (tęczówce) nie widzi. Oczu, skóry, jest tego więcej.
          • zyrafa46 Re: Zabieg laserem - oczy 27.10.11, 21:32
            Oto mój adres: zyrafa46@gazeta.pl

Z oczami mam duże doświadczenie i chętnie się nim podzielę.
            W dodatku jest to dobra doświadczenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka