Dodaj do ulubionych

borelioza ilads 2012

14.05.12, 14:48
Cześć
Pare dni temu wykryto u mnie boreliozę. Powoli skłaniam się ku leczeniu metodą ilads. Jeśli ktoś z Was był leczony tą metodą w ostatnich latach proszę napiszcie o swych spostrzeżeniach. Wiem, że jest tu dużo na ten temat, ale ja potrzebuję najnowsze informacje (może coś się w tych ostatniuch latach zmieniło, może zostaliście wyleczeni?). Bardzo się boję, do końca nie wiem co robić...
Obserwuj wątek
    • jedynybzyk Re: borelioza ilads 2012 14.05.12, 18:16
      forum.gazeta.pl/forum/f,26140,Borelioza.html
      • pralinkowa Re: borelioza ilads 2012 15.05.12, 08:53
        Bardzo dziękuję.
    • fionka21 Re: borelioza ilads 2012 15.05.12, 13:40
      Przeszłam leczenie boreliozy metodą ILADS. Przez 3,5 roku byłam na 4 antybiotykach równocześnie (oprócz borrelii mam też bartonellę i mykolazmy). Co miesiąc robiłam barania kontrolne (morfologia, ASPAT, ALAT, kreatynina, amylaza, badanie moczu) i wyniki były dobre za wyjątkiem okresowego spadku WBC. Stosowałam restrykcyjną dietę przeciwgrzybiczną.

Wcześniej przez 8 lat byłam pod "opieką" zakaźników. Przeszłam 4 standardowe kuracje antybiotykowe, które dawały krótkotrwałą poprawę i mocne zagrzybienie.

Leczenie wg ILADS przywróciło mnie do życia:)

• pralinkowa Rwitaj fionka :-) 15.05.12, 16:59
        napisz proszę na czym polega ta dieta restrykcyjna przeciwgrzybiczna?
        • fionka21 Re: Rwitaj fionka :-) 15.05.12, 18:06
          Dieta przecwgrzybiczna stosowana jest przy antybiotykoterapii aby nie dopuścić do rozwoju grzybicy, tj. by zagłodzić grzyba;)

Najprościej - nie wolno jeść cukru, mąki pszennej drożdży/pleśni ani nic, co może zawierać zarodniki grzybów. W praktyce nie jest to takie proste, bo cukier i skrobia są w wielu produktach. Poczytaj tutaj:
          docs.google.com/Doc?id=dfs9jh96_14cbfbxfdf
          Przeczytaj zresztą cały FAQ forum borelioza:
          docs.google.com/View?docid=dfs9jh96_16gzkp8qfn
          W sprawie lekarzy skontaktuj się z którymś z punktów info na www.borelioza.org
          • malinova14 Re: Rwitaj fionka :-) 16.05.12, 11:42
            naturalne metody weglug doktora Rozanskiego byc moze moga pomoc rzanski.li
            Strona pt.medycyna dawniej i dzis
        • pralinkowa dziękuję 16.05.12, 11:48
          Dziękuję Wam wszystkim za pomoc. Pozdrawiam.
      • jan440 Re: borelioza ilads 2012 17.05.12, 20:13
        Fionko napisz czy zostałaś całkowicie wyleczona i bezobjawowa.
        Czy tylko abx zlikwidowały najgorsze objawy.
        • fionka21 Re: borelioza ilads 2012 17.05.12, 22:35
          Janie, nie wiem, czy jestem całkowicie wyleczona, ale czuję się dobrze i nie zamierzam na razie robić żadnych badań;)

Nie jest prawdą to, co napisałeś w sąsiednim wątku, że ludzie leczą się wg ILADS najczęściej bez rezultatu. To być może mylne wrażenie na podstawie lektury forum borelioza, gdzie grupują się ci, których leczenie słabo idzie. Poznałam (głównie w poczelalni lekarza ILADS) naprawdę wiele osób, które skończyły leczenie, bo nie miały objawów i cieszą sie życiem.

Czy choroba nie wróci? Nikt tego nie wie, ale na razie jest OK :)
          • jan440 Re: borelioza ilads 2012 23.05.12, 21:28
            Nie lubię jak ktoś mi zarzuca pisanie nieprawdy nie podając dowodów na to.
            Czy ty uważasz, że na forum borelioza piszą same KŁAMCZUCHY?
            To przecież to forum i wypowiedzi ludzi z tego forum - to udowadnia właśnie, że metoda ILADS nie jest aż tak skuteczną metodą jak wmawia się chorym. Przecież 70% obecnych tam osób przez wiele miesięcy czy lat nie potrafi wyzdrowieć.
            Ja cieszę się jedynie, że ty na razie nie masz objawów i czego życzę już na stałe.
            Jest mi bardzo przykro ale nie jestem w stanie uwierzyć w to, że pacjent który jest zdrowy przyjeżdża do lekarza ILADS tracąc na to cały dzień bo dojazd, bo potem czeka 2-5godzin w kolejce na przyjęcie, potem płaci 300zł za wizytę na której mówi, że jest zdrowy.
            Naprawdę w to nie wierzę.
            • jedynybzyk Re: borelioza ilads 2012 23.05.12, 22:07
              Trzy i pol roku leczylam sie antybiotykami.Tyle czasu potrzebowalam aby pozbyc sie pewnych objawow.Najszybciej poradzilam sobie ze stawowymi.Zostaly 3 neurologiczne..ale juz powoli jakby sie wycofuja(maleja ...da sie zyc)...Niestety dorobilam sie grzybicy i jestem teraz w potrzasku.
              Bolelioza 20 letnia i pierwsze zauwazalne efekty leczenia po 3 ipol roku.Reasumujac.
              • jan440 Re: borelioza ilads 2012 25.05.12, 21:30
                Pozbyłaś sie pewnych objawów, części z nich, trzy zostały.
                Czyli nie wyleczyłaś się całkowicie jak sama przyznajesz.
                Nabawiłaś się przypuszczam całkiej sporej grzybicy, miesiącami bedziesz z niej wychodzić, nie wiesz czy się uda, nie wiesz czy i kiedy borelioza wróci.
                Czyli taki jest efekt leczenia ILADS - reasumując.
    • yen20 [...] 23.02.16, 11:10
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • koziorozka Re: borelioza ilads 2012 23.02.16, 13:22
        yen20 napisał(a):
        > Leczenie metodą ILADS to kompleksowe leczenie choroby, nie tylko złagodzenie ob
        > ajwów, ale zniszczenie przyczyn. Dzięki temu osoby cierpiące na nawroty borelio
        > zy mogą wrócić do zdrowia. Według mnie (tu był klikalny link) to jedyna słuszna metoda walki z tą chorobą

yen20 na forum gazeta.pl zamieszcza tylko reklamy. Jak nie lekarka, czy adwokat, to nagrobki. Taki ma szeroki wachlarz klientów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka