Dodaj do ulubionych

Krew podczas wydalania kału

07.04.14, 16:51
Cześć!

Mam taki trochę dziwny problem. Otóż podczas oddawania stolca zauważyłem w pewnym momencie krew na papierze toaletowym. To jedyny objaw jaki mi dokucza, poza tym czuję się zupełnie dobrze.

Na początku to zignorowałem, ale w pewnym momencie uznałem, że to niepokojące i udałem się do lekarza. Ten stwierdził, że mam szczelinę i zapisał mi jakąś maść robioną w aptece. Tylko, że zanim zdążyłem zrealizować tę receptę, problem zupełnie ustąpił. Najciekawsze jest to, że ustąpiło to zaraz po wizycie u lekarza.

Trwało to tak 2-3 tygodnie i przez ten czas ani razu nie zobaczyłem na papierze ani kropli krwi, choć bardo się mu przyglądałem! Już myślałem, że mam spokój, a tu dziś, podczas oddawania kału (który ewidentnie był bardzo twardy), zauważyłem znowu krew na papierze toaletowym. Zastanawiam się teraz, czy próbować znowu poczekać kilka dni, aż problem sam ustąpi, czy wybrać ten lek z apteki i smarować nim odbyt (choć wedle zaleceń lekarskich mam to robić nawet przez dwa miesiące).

Prosiłbym o radę, bo jestem trochę zestresowany tą sytuacją.
Obserwuj wątek
    • mamakacperka11 Re: Krew podczas wydalania kału 07.04.14, 19:31
      Pewnie masz hemoroidy.Czy lekarz badał Cię per rectum?
      Możesz zrobić podstawową morfologię by wykluczyć anemię spowodowaną utratą krwi.
      W aptece dostępne są również testy ,które wykazują w kale krew utajoną.
      Wykonaj taki test w momencie, kiedy nie widzisz już krwi gołym okiem.Trzykrotnie.
      • fifcio991 Re: Krew podczas wydalania kału 07.04.14, 19:49
        Spojrzał tam i powiedział, że zauważył szczelinę. Nie trwało to długo i to też mnie trochę niepokoi.
        • fifcio991 Re: Krew podczas wydalania kału 07.04.14, 19:52
          A zrealizować tę receptę po ten lek robiony? Bo skoro mi to przeszło na jakiś czas i bez niego, może i tym razem tak będzie?

PS. W kale nie będę grzebał:)
          • sp9tcu Od sp9tcu 07.04.14, 20:23
            Kłaniają się hemoroidy

google
            sp9tcu hemoroidy

dodam tylko że to nie nowotwór
            ze trzeba to leczyć bo może zacząć strasznie boleć
            • fifcio991 Re: Od sp9tcu 07.04.14, 20:33
              Dwa pytania:

1) Czemu ten problem występuje co jakiś czas, na chwilę ustępuje a potem wraca?

2) Czy diagnoza postawiona przez lekarza jest w związku z tym nieprawidłowa? Powinienem udać się do jakiegoś innego? Co robić?

Bo hemoroidy to chyba nie szczelina.
              • sp9tcu Re: Od sp9tcu 07.04.14, 20:52
                fifcio991 napisał(a):

> 1) Czemu ten problem występuje co jakiś czas, na chwilę ustępuje a potem wraca?

nawraca się i to wtedy kiedy nikt się tego nie spodziewa

> 2) Czy diagnoza postawiona przez lekarza jest w związku z tym nieprawidłowa? Po
                > winienem udać się do jakiegoś innego? Co robić?

u jakiego lekarza byłeś ?
                gdy masz problemy od razu idź do chirurga lub protologa

> Bo hemoroidy to chyba nie szczelina.

oczywiście ze nie

google
                sp9tcu hemoroidy
                nie będe pisał tego już po raz setny

NIE JESTEM LEKARZEM
                • fifcio991 Re: Od sp9tcu 07.04.14, 20:58
                  Byłem u chirurga. Mam jednak wątpliwości, bo badanie było dosyć szybkie: "Zobaczę tylko czy to nie szczelina... Jest szczelina".

A dlaczego Ty sądzisz, że mam hemoroidy, a nie szczelinę?
                  • sp9tcu Re: Od sp9tcu 07.04.14, 21:33
                    ja nic nie sadze
                    od tego jest lekarz
                    założyłem temat hemoroidy jest powyrzej
                    poczytaj
          • mamakacperka11 Re: Krew podczas wydalania kału 07.04.14, 22:06
            Jeżeli jest podstawa, by zbadać to i owo- będziesz grzebał i jeśli zajdzie potrzeba wykonania gastro czy kolonoskopii -będziesz godził się również wsadzić rurę w odbyt bądź przełyk.Dla zdrowia.
            Chyba,że masz 12 lat i nie rozumiesz na czym polega diagnostyka.
            Na forum możemy sobie nawzajem dzięki własnemu doświadczeniu pomagać, ale nikt nie zdiagnozuje Twoich problemów z kałem, odbytem przez sieć.
            Ja podpowiadam: zrób w/w przeze mnie badania.
            • fifcio991 Re: Krew podczas wydalania kału 07.04.14, 22:57
              Byłem przecież już z tym przecież u lekarza. I w przeciwieństwie do Ciebie, nie wysłał mnie na żadne dodatkowe badania, chociaż jego bym pewnie posłuchał. A jak sama wspomniałaś: tu nie ma specjalistów i lekarzy.

Najzabawniejsze w tym, że nie otrzymałem odpowiedzi na pytanie, które zadałem w poście: czy mam stosować tę maść, czy nie. Wy natomiast, bawiąc się w lekarzy, lepiej zdiagnozowaliście chorobę, niż chirurg z mojego miasta. Przez Internet właśnie:)
              • sp9tcu Re: Krew podczas wydalania kału 07.04.14, 23:20
                Nie rób żadnej kolonoskopi i gastroskopi

• snajper55 Re: Krew podczas wydalania kału 08.04.14, 16:29
                  sp9tcu napisał:

> Nie rób żadnej kolonoskopi i gastroskopi

A dlaczego ma nie robić???

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka